Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ObsKafeterian

Co to za nowa moda??

Polecane posty

Gość ObsKafeterian

W TV , w biurach kobiety maja dwuczlonoqwe nazwiska ? Wiadomo zdarzaly sie takie nazwiska le jest ich coraz wiecej. Kolejny trend z Hameryki ?:O

Gość najelspze jest gdy pani
ze sklepu spozywczego ma dwuczlonowe nie wiem czy plakac czy sie smiac

Gość to najwieksza glupota bo nie
dosc ze taka kobieta zmaga sie z karma rodzinna pozostajac przy wlasnym nazwisku to jeszcze bierze sobie karme rodowa swojego meza przyjmujac jego nazwisko. wyrazy wspolczucia

nie widzię w tym nic dziwnego, miałam "wyrobione" nazwisko w branży i miałabym z niego rezygnować?

Gość EleGant
nie widzę w tym niczego złego skoro nowo-upieczona małżonka dodaje do swojego nazwiska jeszcze nazwisko męża, i tak z automatu urodzone dziecko otrzyma nazwisko męża, natomiast nie rozumiem dlaczego kobiety się zgadzają zamienić bardzo ładnie brzmiące nazwisko typu Barcikowska albo Branicka lub Potocka na jakieś nazwisko z kosmosu typu Klamka Pipka Srutka Talerz lub inna Zupa a gdy czasem facet przyjmuje nazwisko żony to jest mistrzostwo świata ale nie każdy się nazywa Solorz

Zauwałyłam :o ta moda szczególnie wśród nauczycielek i personelu biurowego :o masakra jakaś :o

Gość ObsKafeterian
Zacznijmy od tego ze polskie nazwiska sa okropne a te twoje przytoczony jak potocka Wojewodzka co to mamy byc mieszkamy w sredniowieczu czy jak?

Gość Ruda z Wyboru :)
nie widzę w tym nic dziwnego. ja jestem przywiązana do swojego nazwiska i zwyczajnie zostawię sobie swoje, albo będę mieć dwuczłonowe. Jeszcze lepiej jakby dzieci też miały dwuczłonowe ale chyba nie przekonam męża ;D

Gość taka sobie jedna wsciekla
u mnie w pracy (kancelaria prawnicza) na 5 męzatek tylko ja mam nazwisko meza reszta ma dwuczlonowe bo to niby takie nowoczesne ze niby kobieta nie jest podporzadkowana mezowi

Gość moja sąsiadka
jest dwuczłonowa, tzn. ma męża i kochanka. ale czy robili całkowitą dwuczłonowość w trójkącie to nie wiem.

Gość moja sąsiadka
w sumie ja tam olewam jak się kto nazywa, wisi mi to totalnie, czy ktoś ma jedno nazwisko, dwa, czy trzy. Co najwyżej może to być zabawne.

Gość przez 26 lat
zdążyłam przyzwyczaić się do swojego nazwiska, więc wychodząc za mąż nie widziałam powodu aby mieć wyłącznie nazwisko męża- proste