Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala21233

usg.anglia.porada prosze

Polecane posty

Gość ala21233

Dziewczyny. W poniedzialek mam usg. Pobolewa mnie brzuch na dole .. Czasem jajniki. Boje sie ze cos moze byc nie tak. Czasem piszecie o problemach z szyjka macicy . Co ją mam powiedzieć na badaniu usg?tak żeby spr dokladnie ?tu ciążę w anglii prowadzi polozna a usg jest za każdym razem z inna babka i do tego tylko dwa podczas całej ciazy .. Poradzicie cos..

Gość ala21233
Raz miałam opcje ze boli mnie właśnie po badaniu usg mocno babka naciskała i plakalam z bólu dwa dni.. Co ztego ze dzonilosmy do poloznej . Powiedziała ze to normalne . Dzwonilam po karetkę bo byłam w nocy z bólu wzięłam parę paracetamolii jakoś lrzej bylo kazali przejechać gdyby nie przeszło .. Dziś znów boli kolejny dzien ale mniej. To jest od ponoedzialku 20tydz

Gość kup sobie w charity shop
Mnie bolalo caly czas ale juz pozniej i to bylo normalne,ale 20 tydz. to bajka, bylo lekko, pracowalam z latwoscia na pelny etat. Zawsze mozesz jechac albo najpierw zadzwonic na Maternity Unit i powiedziec im albo od razu jechac do szpitala zeby Cie zbadali.

nie no w 20 tygodniu to jest raczej dziewne. na poczatku to jeszcze rozumiem. a moze probuj nospe wziac? jak sie bol pojawia to nospa i powinno byc lepiej-to lek hamujacy skurcze,

Gość Hdbddb
No jak co masz powiedzieć???!!! To co tu napisalas to powiedz na badaniu

ale co dokładnie cie boli? jesli tam gdzie masz jajniki to normalne jesli to sa skurcze to mozesz jechac do szpitala na sprawdzenie. ale najpierw wez nospe, poloz sie na lewym boku i odpocznij zobaczysz czy cos ci przejdzie. na usg to spytaj aby zmierzyła ci szyjke macicy (cervix) jesli by ci nie przechodziło to nie wachaj sie jechac na emergency 20 tyg to nie przelewki.

Gość ala21233
Dziekuje wam za rady..