Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamammaamaaa

100zł na tydzien na jedzenie.Co gotowac?

Polecane posty

Gość mamammaamaaa
zupy- pomidorowa, krunik, buraczkowa, Na drugie ostatnio czesto makaron- bo szybko. a tak ziemniaki z czyms mielone, gulasz, schabowe.

O widzisz racuchy z jabcem:D Naleśniki tez możeszz robić z twarogiem, z serem i szynka po plasterku a sycące jak nie wiem, nasmazyc wiecej na drugi dzien do barszcze krokiety wytworzyć. Z tanich pierogów to z kapusta biała nie kiszona pyszne sa.

Mariak te cuda na kiju to nie było złośliwie, chodziło mi raczej bogactwo możliwości jakie podajesz :)

Gość mamammaamaaa
bardziej mi chodzilo o to czy mozna cos zrobic zeby losos nie byl taki tlusty.

Nie da sie łosoś sam w sobie taki jest i co nie zrobisz taki bedzie. No widzisz, to jak sie posiedzi i pokobminuje zeby taniej było jak można sobie jedzenie urozmaicić. Paelle bez krewetek na pałkach z kurczaka możesz zrobić tez jak masz wielką patelnie to na 2 dni Ci wyjdzie spokojnie. Ja lubie gotowac i nie lubi jeśc ciągle tego samego dlatego tyle pomysłów:D Zupa cebulowa. Barszcz ukraiński chyba sie nazywa z ziemniakami itp tez sie tym najecie jak bąki a jakie dobre

Ciasto możesz pleśniak upiec, nie wpierdolicie przecież blachy na raz, do kawy i na wieczór bedzie. Albo francuskie z czekolada w srodku koło 6zł Ci wyjdzie, a ile ciasteczek, albo z twarogiem i łyżeczką dżemu brzoskwiniowego.

Gość mamammaamaaa
staram sie cos nowego wymyslac. o to chodzi ze jestesmy szczupli .jemy i nie tyjemy.

Fryty po nie wiem 4zł z biedronki, szaszłyki z piersi ale piers droga, do tego gotowa surówka 3zł i tez no nie ma ***** we wśi ze to zjecie i sie nei najecie.

Śledzie chyba nie sią drogie, sledzie z cebulką, ogórkiem jak masz konserwowy, i smietana do tego ziemniaki o mniam. Makaron ze szpinakiem też tanio wyjdzie i szybko.

Gość mamammaamaaa
ostatnio robilam jablecznik wyszedl pycha. bo mailam duzo jablek. ale juz mi sie skonczyly. a co to plesniak? nie robilam jeszcze.

No ja jako dziecko zjadałam takiego omleta z 3 białek! Jak koń hahaha nie wiem gdzie ja to mieściłam. Tyle ze moja mama robiła płaskie omlety jak nalesniki a ja właśnie ubijam białka to są grube i puszyste, wody gazowanej ciut też są puszystsze to samo do nalesników gazowanej daje.

Gość mamammaamaaa
wczoraj na kolacje jajecznica z 8 jajek.Czy to malo? i ponad pol chleba.

Gość mamammaamaaa
cora tez szczuplutka wazy ok 15kg. Ja mam 174 wzrostu , waga ok 65kg. Maz 178 wzrostum waga ok 70kg.

Nawet w ramach biedy juz można ugotowac ziemniaków i jajka na patelni zrobic jajko sadzone to sie hcyba nazywa i ugotowac kalafiora czy cos tam co jest sezonowe i tanie. Z reszta nie wiem czy od biedy jak wracam wieczorem z roboty nie mam siły wymyślac to raz ziemniaki do gara warzywa na patelke, jajki wbic i pare minut obiad jest. Pleśniak to robisz kruche ciasto na dno na to mrożonke owocowa ugotowana juz, taka ztruskawkami wisniami itp, na to ubita piana z białka z cukrem i na to reszte zamrożonego ciasta kruchego z kakao. i pieczesz.

Gość ruda*antonina****
mi zostało 29,27 i musze przeżyć do 1.

Jajecznica z 8 jajek na tyle osób to normalne, ale po co tyle chleba, dziecko krome jak ma 4 lata chyba starczyło by, wy też po kromce czy po bułce, ale pół chleba to dużo akurat. Twój maż to az chuderlak w takim razie.

A do chleba na wieczór czy sniadanie zamiast wedlin itp bym wszelkie sałatki robiła tez bardziej sie najecie bo kromka czy 2 chleba i poł talerzea jakiejs sałatki, a do wyboru masa sałatek tanich a jakich pysznych.

Na kolacje 2 kulki mozareli chyba dla 3 osób starcza 2 pomidory bazylia do tego chleb zp iekarnika z masłem czosnkowym i tez lepsze niz zabijanie sie masą kanapek

Gość dfgh567890
GOWNO MOZESZ UGOTOWAC

Gość mamammaamaaa
ale my za duzo kanapek nie jemy. maz do pracy ponad pol chelab. ja tam snadanie zjem. i corka jakies 2-3 kromki dziennie. Np. jak jaecznica to chleb. mam ochote na jakas dobra salatke ale nie wiem juz z czymn robic.

Gość dfgh567890
Maz 178 wzrostum waga ok 70kg. ------------------CZY CIERPI NA ANOREKSJE????:D FAJNY SZCZYPIOR:D:D:D

Gość mamammaamaaa
kanapki to do pracy beirzemy.

Gość mamammaamaaa
szczuply bardzo.podobny do marka z brzyduli.

Może nie taki szczypior bo za wysoki nie jest... ale waży mega mało Ja robie warzywne, do warzywne czasem wrzucam czerwona fasole, z kurczakiem i ananasem i kukurydza i makaronem tortelini co to ma coś w środku:D Z pora sałatki, z pora konserwowego jest pyszna z szynką.

Gość rucheek
25 pln za kilogram miesa mielonego + dwie torebki ryzu + 1 duza kapusta i masz gołabki. wiec obiad na 5 dni byłby z głowy.

Marek z brzyduli to pewnie z 10kg więcej waży:D Dobra, ale waga tez zalezy od masy miesniowej:D:D

Gość rucheek
marika twoje pieski ??

Gość CO ZA GŁUPOTY
25 pln za kilogram miesa mielonego??????