Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamammaamaaa

100zł na tydzien na jedzenie.Co gotowac?

Polecane posty

Gość midfy
a ja mam wrażenie że autorka sobie pogrywa, to bleee tamto za długo się gotuje , tego nie lubi a wpieprzaj na co ci starczy kasy bo ludzie w swiecie głodują , to troche pokory by się przydało

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uiiummm
chyba normalne ze jak ktos czegos nie lubi nie bedzie jadl.prawda?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A tak tak..
To niech kupi krewetki jednego dnia a następne 5 nic!i wszystko potem będzie smakowało

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uiiummm
a moze autorka nie lubie krewetek. po zatym nikt normalny nie kupi krewtek na raz a potem zeby w sciane. a ze nie lubi zaladkow jej sprawa. ja tez nie lubie. bo sa za twarde.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ale tu nie chodzi tylko o krewetki czy zołądki. Bo to żołądki nie łosoś nie to nie bo za długo sie robi. Fakt jak sie nie ma kasy to sie nie wybrzydza, że sie kurczaków nie je że sie jest mieśnym i je miesa, ze nalesniki było 2 dni temu, że pizza była 3 dni temu. Jakbym nie miała kasy to bym i te naleśniki tydzien jadła żeby nie jeśc suchego chleba.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To jak autorce nic nie pasuje z wymienionych tutaj dań, to co chciałaby jeść przez ten tydzień aby jej 100 zł wystarczyło? Tym bardziej że oni dużo jedzą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Cześć dziewczyny............11
Poradźcie, bo już pomysłów nie mam na obiady.. Mam karkówkę i ćwiartki z kurczaka...co polecacie zrobić?????????? Plis:))))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamammaamaaa
o widze ze glosno o mnie. nieukrywam lubie dobrze zjesc i smacznie. i jemy dosc sporo. i jesli chodzi op jedzenie jestem dosc wybredna. ale jak mamy mniej kasy to wiem ze musimy zacinac pasa. zostalao nam duzo chleba to zrobilismy wczortaj na kolacje chleb w jajku. ale dla mnie takie jedzenie jest bez smaku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamammaamaaa
karkoweczka. pycha. ja podsmazam karkowke podlewam owda i dusze dodaje cebulke. przyprawiam i pychotka. maz uwielbia. i niedrogo jest bo np. w lidlu jest dobra karkowka paczkowana jest 5 sztuk koltkletow i mamy na 2 obiady. ziemniaczki i surowka. i obiad za 15 zł na dwa dni jest.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ćwiartki to bym wrzuciła do piekarnika, do tego ziemniaki i pomidor z cebulką i ogórkiem kiszonym np.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamammaamaaa
mi za bardzo nie podchodzi gotowane mieso. jak gotuje zupe, mieso ugotowane wyciagam i maz zjada. bo wiele razy sparzylam sie na kurczaku. jedynie zjem piersi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
w plastrach smaże na oleju przyprawiam i smaruje keczupem i smaże, pycha jest. A jak mam w kawałku to cały kawałek do zamrażarki jak sie zamrozi ostrym nożem tne na cienkie plasterki moga być nawet przeźroczyste nie wiem jak to opisac, jakbys mieso z kebaba nożem ścinała na takie płatki, przyprawy meksykańskie i zalać keczupem ale pikantnym i do lodówki na noc zeby przeszło. I smażysz to. Do tego sos salsa albo i bez sosu jemu i z frytkami, ziemniakami, albo z chlebem do kolacji. Na statku jadłam to pierwszy raz, takie pycha ze nie wiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamammaamaaa
marikka - fajny spposnb na domowego kebaba. z ta karkowka. do tego frytki i surowka. musz etak sprobowac jak bedzie wiecej kasy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No to jest mega, pierwszy raz jadłam tak ścietą w plasterki karkówke, tylko mowie musi byc zamrożona i zamrożona kroisz na takie ścinki i miękkiej rozmrożonej nie potniesz tak.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamammaamaaa
wiem ze mieso sie ciezko tnie. moze mam za tepy noz. nawet jak robie gulasz i kupuje jakies mieso typu loptaka czy gulaszowe.Najpierw troszke zamrazam i lepiej sie kroi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A i kebaby robie czesto, z takiej pieri z kurczaka podwójnej z 5 wychodzi, tortille, kapusta pekińska pomidor ogórek papryka feta sos czosnkowy, za dużo sie tam nie nałoży bo nie zawiniesz dlatego tak dużo wychodzi;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Cześć dziewczyny............11
Karkówka w plastrach mam, chyba zrobię z kethupem:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To zamrożone to Ci powiem ze ostatnio ciachałam takim mini nozykiem do obierania warzyw z tesco za 3zł:D i poszło bez problemu. W ogole tym nozykiem chyba wszytsko kroje. Nigdy nie kupiłam noży sobie porządnych, a w prezencie podobno nozy sie nie daje to i nie mam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamammaamaaa
ja kupuje te placki wrapsy? i kukurydza, ogorek, pomidor i mieso. zawijam. robie sos czosnkowy- 2 lyzki majonezu i jogurt naturalny. tam sa 4 placki i na raz mamy.bo jemy po 2. czy to duzo?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ubsmaruj z jednej z drugiej strony i jazda na patelnie, ja to z ziemniakami jem i mizeria tak.Ten sos z tego keczupu i tłuszczu wylewam na ziemniory:D pycha jest:D:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Cześć dziewczyny............11
Ja kebaba też zawsze robiłam z fileta z kurczaka:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamammaamaaa
nastepnym razem sprubuje z keczypopem. tylko keczupem smarujesz karkowke?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie to tych kebabów to też po 2 daje. Do czosnkowego ostatnio daje jogurt grecki z biedrony i to nawet w proporcji np 3 łyżki jogurtu i 1 łyżka majonezu dietetyczniej i musze przyznac ze smaczniejsze, wczesniej robiłam jak ty z naturalnym jogurtem albo majonez i odrobina wody. W ogole kocham czosnek i sos czosnkowy. Surówke lubie por, kukurydza i sos czosnkowy, najlepiej zeby z godzine postało zeby ten czosnek zadziałał i ostrzejsze jest o pycha!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sypie na ta karkówke jakas przyprawe do miesa czy do grilla albo do karkówki jak mam w domu akurat i smaruje keczupem i tyle. I tylko smaże nie dusze tego juz ani nic.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamammaamaaa
ja w sumie nie moge za bardzo czosnku i cebuli bo pozniej boli mnie zoladek. ale raz na jakis czas zjem. osatnio robilam tez pycha. ciasto nalesnikowe, do tego wrzucam pieczarki, jakas wedlinam ser zotly i smaze takie male placuszki. do tego sos czosnkowy.pycha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamammaamaaa
i dojdzie karkowka.? bedzie w srodku usmazona?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
o spróbuje, nigdy nie robiłam. o moje szczescie ze moge tyle czosnku, bo chyba codziennie jem, ale odpornosc nie wiem czy przez to ale mam super, prawie nie choruje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bedzie, mozesz zawsze jak plaster gruby to ja palcami tak troche pogniesc zeby cieńszy był. Tak poubijac palcami;p to sie troche rozlezie i powiększy;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×