Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammaaa 29l

7 miesięczne niemowle wymioty

Polecane posty

Gość mammaaa 29l

witam córka ma7,5 mies- od dwóch dni robi luźniejsze kupy a przed chwilą zwymiotowała całą kaszkę- pierwszy raz się jej zdarzyło- czy powinnam iść do lekarza czy obserwować? poza tym jest pogodna, jak zwymiotowała to za chwilkę się śmiała. nie ma gorączki ani nie płacze. może jakaś mama podpowie.

Gość xartra
nie nie idź do lekarza, po co będziesz sie fatygować ? lepiej ogladaj tv a dzieciak niech rzyga i sra ,jak sie mu poszczęści to przeżyje, nol problem

w weekend to szkoda twojej energii na lekarza POZ daj jej probiotyk + sole mineralne znajdziesz je w AdreHyll Baby

Gość mammaaa 29l
nie rzyga i sra tylko ma luźniejsze kupki i raz zwymiotowało! daruj sobie durny komentarz! dzwoniłam do naszego pediatry - kazała obserwować i podawać płyny- jeśli wymioty się powtórzą przyjedzie na wizytę.

Gość mammaaa 29l
mała nie ma jeszcze ząbków, czy takie osłabienie może pojawić się przy ząbkowaniu? ślini się strasznie i szoruje po dziąsłach ale ząbka nie widać.

Gość mammaaa 29l
myszka- dzięki za radę :)

Gość mammaaa 29l
kaszka nie z syfu- tylko mleczno ryżowa :) a znasz jakieś inne kaszki które dziecku można podać?

Gość mam nadzieję ze
Tu na tym dziale duzo debili wiec sie nie przejmuj durnymi komentarzami jak zwymiotuje jeszcze raz to pojedz do szpitala,tam przyjmuje pediatra nie wiadomo czy to nie wirus a teraz jest okres czestych zachorowan, dawaj duzo picia,tj w malych ilosciach,a czesciej zeby nie odwodnilo Ci sie dziecko

Gość do max
zalosny jestes obserwuje cie od baaaaaaardzo dawna i przestan pierdolic glupoty piszesz jedynie po to zeby sobie naklikac liczbe postow :O kuzwa żal mi takich osób co to nie pomoga,nie poradza a sie kuźwa udzielaja

Gość mammaaa 29l
dzięki raz jeszcze mam tylko nadzieję że to nie rota- chociaż jak mała miała 3 miesiące wszyscy w domu przechodziliśmy jelitówkę- koszmar był, a mała nie zachorowała wtedy. była po pierwszej dawce rotarixu -teraz ma komplet, ale mimo to wiem, że zachorować może. tą kaszkę je od kilku miesięcy i na dodatek tak łapczywie że nie nadążam jej do ust wkładać. no ale jak piszecie wszystko możliwe. mam nadzieję, że to jednorazowy incydent. będę czujna.

"do max zalosny jestes obserwuje cie od baaaaaaardzo dawna i przestan pie**olic glupoty piszesz jedynie po to zeby sobie naklikac liczbe postow kuzwa żal mi takich osób co to nie pomoga,nie poradza a sie kuźwa udzielaja" Przestań bredzić:P A nazywanie tego bezpodstawnie incydentem jest nieuzasadnione:P.To może być coś znacznie gorszego:O.Dodam źe nawet jak to jest przez mikroby to zatrucie mogło zmniejszyć odpowrność organizmu:O.

Gość marcheweczka...
Narazie poczekaj, gdy jeszcze raz zwymiotuje dopiero jedz do lekarza. I pamietaj, nigdy nie daj namowic sie na pobyt w szpitalu. Moja miala 9 miesiecy niecale jak zaczela wymiotowac i miec biegunke akurat byla niedziela wiec biegiem na izbe przyjec...a tam mala dodatkowo zarazila sie rotawirusem, a miala tylko zatrucie pokarmowe...gdybym ja wiedziala na poczatku o tym w zyciu bym nie jechala na izbe,

Gość marcheweczka...
Przy rota bylaby masakra non stop by zwracala obiema stronami i mialaby goraczke...wiec na bank nie to

Gość mammaaa 29l
Max chłopie ja nie bagatelizuję tego, wręcz przeciwnie zaniepokoiło mnie to bardzo, ale uwierz mi, że jak z każdym niepokojącym objawem miałabym biec z dzieckiem do szpitala na izbę to byłabym tam stałą bywalczynią. używając słowa incydent nie miałam na myśli błahostki a jedynie nadzieję, że to się nie powtórzy. a jeśli tak się stanie to uwierz mi, że odpowiednio zareaguję!

11:48 [zgłoś do usunięcia] mammaaa 29l Max chłopie ja nie bagatelizuję tego, wręcz przeciwnie zaniepokoiło mnie to bardzo, ale uwierz mi, że jak z każdym niepokojącym objawem miałabym biec z dzieckiem do szpitala na izbę to byłabym tam stałą bywalczynią. używając słowa incydent nie miałam na myśli błahostki a jedynie nadzieję, że to się nie powtórzy. a jeśli tak się stanie to uwierz mi, że odpowiednio zareaguję!" Ja moge polecić stosowne działania i traczej by byly skuteczne ale nie wiem ile by to kosztowało:O.PO 1 unikać gmo.PO 2 unikać groźnych trucizn:O.Po 3 unikać antybiotyków bo to też zwykle trucizny:P.Po 3 jeżeli to jest przez mikroby to powinien nadtlenek wodoru pomóc:classic_cool:Litr 30% kosztuje niecałe 20 złotych a wystarcza zwykel n aponad 200 kuracji:D.Mi po 1 dawce gorączka zdechła:D.Tylkoi trzeba koniecznie rozcieńczyć:O.Co gorsze jest niedobry:O.Ale to i tak mniejsze zło:O.A na konowałów radzę nie liczyć:P.Kiedyś mnie taki wygnał z gabninetu.