Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalalalaaaaaaaa

Film "Beowulf " -kto wczoraj ogladał?

Polecane posty

Gość lalalalalaaaaaaaa

Mam pytanie-czy matka Grendel-a to ten smok na końcu filmu?

Gość łańcuch duchowy
Nie to był syn Beowful a

Gość a Beowulf
to przodek Breivika

Gość lalalalalaaaaaaaa
Aha,bo ten smok na końcu rzeczywiście zamienił się w męzczyznę...Dziekuje serdecznie. Mąz na filmie zasnał ale ja ogladałam do końca.bardzo mi się podobał :)

Gość łańcuch duchowy
Grendel za to był synem tego króla który popełnił samobójstwo. wygląd dziecka zrodzonego z tej wiedźmy z bagien zależny był od wyglądu duszy ojca charakteru itp grendela ojciec w środku był tak samo plugawy jak sam grendel

Gość łańcuch duchowy
No mi też bardzo oglądałem pierwszy raz i byłem zachwycony, muzyka też niezła i ten klimat

Gość lalalalalaaaaaaaa
A propo końcówki-ten przyjaciel Beowulf-a,ten który znalazł ten złoty róg,napewno prześpi się z matką smoka i historia sie powtórzy.Dobrze myslę?

Gość lalalalalaaaaaaaa
łańcuch duchowy -> domyśliłam sie po tym,jak ta żona króla (tego pierwszego) powiedziala ,ze nie moze z nim spać,skoro on spał z NIĄ.Juz wtedy wiedzialam ,ze chodzi o tę matkę Grendela i ze ten król jest ojcem.

Gość łańcuch duchowy
Tak dokładnie tak a co do samego smoka to trochę bez sensu że taki wielki bydlak a serduszko mniejsze od ludzkiej dłoni

Gość łańcuch duchowy
A ja się domyślilem gdy Beowulf spytał kto jest ojcem grendela a ten go zbył :D

Gość łańcuch duchowy
- rzecz jasna Beowulf pytał króla

Pancerna...wszyscy bohaterowie maja twarze aktorow.I glosy. Taka konwencja. Teraz mozesz spasc jeszcze pare razy;)

Gość lalalalalaaaaaaaa
Najpiekniejsza była żona króla ;)Na podobieństwo jakiej aktorki ,ta postac została "zrobiona" ?

Gość lalalalalaaaaaaaa
Piękna kobieta!

Gość Ja to w kinie oglądałem
ten smok to syn beowulfa i wiedźmy, tej co była matką grendala a ojcem król co beowulfa poprosił o ratunek, taka klątwa. To stara legeda, ładnie ja sfilmowali komputerowo. A wiecie, że Trzynasty wojownik to ekranizacja fabularna raportu dla szacha bagdadu z podróży jego posła dość dokładna, tylko pominięto dłużyzny i złagodzono okrucieństwo w niektórych scenach. Autentyczna z IX wieku! Archeolodzy nawet ten dwór króla wikingów znaleźli i to dokładnie tam gdzie jest w raporcie napisane ze śladami wielkiej bitwy dokładnie w tym czasie co jest opisane. No szok! I kłucą się co to było za plemię z którym walczono. Chyba neardeltalczyków. I o to się kłucą bo przyjęto, że 10 tys lat wcześniej zostali wybici przez homo sapiens sapiens ale to nie zgadza się ze znaleziskami, raczej zostali wchłonięci bo te dwa gatunki człowieka mogły się krzyżować a enklawy mogły występować na obrzeżach jeszcze we wczesnym średniowieczu. No nie wiadomo ale to najprawdopodobniejsze i badają.