Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pocek kilbox

Ludzie po co wam dzieci?

Polecane posty

Gość pocek kilbox

Najpierw pieluchy, szkola, nie wiadomo co z takiego dziecka wyrośnie, koszty, mniejsza przestrzeń w mieszkaniu, uwiązanie, brak czasu na wlasne rozrywki....dla mnie ludzie z dziećmi są podejrzani, jeszcze dawniej gdy nie bylo antykoncepcji a dzieciaki obrabiały rolę ze starymi to może mialo jakieś praktyczne uzasadnienie ale dziś to tylko kłopot i koszty.

Gość ludzie , a wy skąd wzięliś
cie? nie z kapusty:D po co jest życie? nie urodzilibyście siebie samego, ciekawe jakby to wyglądało , gdyby człowiek sam sobą opiekował się, karmił, ubierał:D

Gość sczsczzc
bo poza wszelkimi trudnosciami i klopotami jest tez niewyobrazalna radosc, milosc. Nie da sie tegoi opisac. Wspolczuje tym, ktorzy nie maja instrynktu rodzicielskiego

Gość wyrosłam na dobrego człowie
ka dziewczynki są grzeczniejsze chłopcy jak to chłopy wkurzający są od urodzenia

Gość też nie chcę dzieci
siostrzenica mi wystarczy:) dobrze tak jest i już

Gość ja tam nie współczuję
, nikt nie pyta mnie się dlaczego cieszę się zdrowiem, bardzo młodo wyglądam jak na wiek średni, wciąż jestem taka sama i zdania nie zmieniłam są tego pozytywy!

Gość mama dobrze powiedziała
po co ci dziecko, to jest mój wybór, nikt nie pyta się mnie dlaczego nie chcę,mam swoją pasję i jestem szczęśliwa, to najważniejsze!

Gość 3 liście
Polska jest na 4 miejscu od końca pod względem dzietności :D Niemcy, Anglicy, Francuzi, cały cywilizowany świat już nie chce dzieciuchów. W Zachodniej Europie jakby nie muzułmanki imigrantki to klapa totalna w tym względzie. Ja też nie mam i nie planuję. Bóg nas zaprojektował do rozmanżania ale nie przewidział że ludzie wynajdą sposób a i seks spowszedniał, tyle ciekawszych rozrywek sie pojawiło.

Gość rację masz
:D

Gość śmig la
mam 3 dzieci, między nimi bardzo małe różnice wieku, jest nawet 15 miesięcy. wszystkie pokończyły studia. nieraz się dziwię jak daliśmy radę. tera by to nie przeszło. trudno wykształcić jedno dziecko przy najniższej krajowej.