Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość synagoga ini

życie po życiu to kłamstwo

Polecane posty

Gość synagoga ini

człowiek umiera i wszystko sie kończy, nie ma żadnych dusz, duchów i tym podobnych pierdół :) mowię wam to bo wie że sporo zabobonnych ludzi w Polsce jeszcze jest

wiara w to ,zę po śmierci niczego nie ma to taki sam rodzaj wiary ,zę jest :) Tak ze oryginalna nie jesteś :D

Gość Iron man ale inny
Synagoga a moze twoje zycie doczesne to klamstwo. Skad mozesz to wiedziec ograniczony mozdzku.

Gość synagogiczna ini
@allium nie, to nie taki sam rodzaj wiary, wiara w życie po życiu to jak wiaara w to że zwierzeta mówią w noc wigilijną, religijne bzdurki nic więcej @troll nie masz nawet cienkiego argumentu pozostaje ci plucie idę stąd już ale pamiętajcie - po śmierci nie ma nic, człowiek jest tak skonstruowany że kończy sie wraz z ostatnim podrygiem fal mozgowych, czy komuter ze spalonym procesorem może się połaczyć z internetem? to już tylko kupa złomu 🖐️

Gość Iron man ale inny
synagoga - tylko debil taki jak ty moze tweirdzic ze po smierci nic nie ma. no bo niby skad masz te pewnosc co ?? nie masz pewnosci, nikt na swiecie takiej pewnosci nie ma.

a ja wam mówię ,ze po śmierci " coś " jest :) i już możemy albo zamknąć dyskusję - albo przeciwnie :)

Gość Iron man ale inny
ja jestem pewny ze po smierci cos jest. tak czuje. i z kazdym dniem coraz bardziej.

Gość reinkarnacjaaaa
umieramy i doradzamy sie na nowo nie jesteśmy tego świadomi choć czasami jakies przebłyski z poprzednich zyc

o tym , że po śmierci jest " cos " j nie czuję ja wiem :) i nie jest ot żadna reinkarnacja a życie -albo śmierć wieczna .

Gość Ptyś dinożarły
Biblia mówi, że nie ma dusz ale można zmartwychwstać w Dniu Sądu

Gość Ptyś dinożarły
o tym, że nie ma życia po życiu jest w kaznodziei 9:5 o zmartwychwstaniu tez ale musiałabym ruszyć zad z łóżka po Biblie ale mi sie nie chce

Gość Ptyś dinożarły
ano kaznodziei. w tej nie umiem sie połapać. w swojej mam pozaznaczane wersety. Potem jak wstane to poszukam

nie bardzo wiem o jakiego kaznodzieję ic chodzi - o Salomona ?o księgę przysłów ?

Gość Ptyś dinożarły
Koheleta. a o zmartwychwstaniu jest w 1 tesaloniczan 4: 13-18

nie wiem jak mozęsz wywnioskować na podstawie 5 wersety , który jest wersetem cząstkowym to co mówisz :) xxxxx (3) To złem jest wśród wszystkiego, co się dzieje pod słońcem, że jeden dla wszystkich jest los. A przy tym serce synów ludzkich pełne jest zła i głupota w ich sercu, dopóki żyją. A potem - do zmarłych! (4) Bo któż stanowi wyjątek? Wszyscy żyjący mogą jeszcze mieć nadzieję - bo lepszy jest żywy pies niż lew nieżywy - (5) ponieważ żyjący wiedzą, że umrą, a zmarli niczego zgoła nie wiedzą, zapłaty też więcej już żadnej nie mają, bo pamięć o nich idzie w zapomnienie.

Gość Ptyś dinożarły
normalnie. Umarli niczego nie wiedzą, nie są świadomi. W 6 pisze, ze nie maja udziału w niczym, ich emocje wygasły sa w niebycie. Istnienie duszy by temu zaprzeczało. Poza tym w Bibli nie ma nigdzie, że dusza jest żywa po smierci ciała i ze idzie w zaświaty...

a werset z Tesaloniczan wprost zaprzeczają temu co piszesz , śa jasną instrukcja jak będzie wyglądać wzbudzanie z martwych - jednych do życia wiecznego , innych na Sąd ostateczny .

wersety z Ksiego Koheleta to informacja ,że pomiedzy żywymi i umarłymi nie ma żadnej łącznośći . Ten kto umarł niczego nie czuje , niczego nie iwe - nie mozę wiec juz skorzystać za szansy na Zbawienie .

Gość Ptyś dinożarły
no. czyli zmartwychwstanie bedzie.

no oczywiście - dla jednych dla życia dla innych do wiecznego potępienia .

Gość Ptyś dinożarły
kurcze musze znikac bo mi sie oczy kleja ale tu wróce, bo troche sie nie zgadzam z tobą alium...ale nic.

Gość Ptyś dinożarły
no oczywiście - dla jednych dla życia dla innych do wiecznego potępienia . i o to loto :D do jutra pa 1