Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to sie teraz porobilo

ja sie cieszylam z wieczorynki a teraz corka ma tableta

Polecane posty

Gość *Czartoryska*
to sie teraz porobilo tak ale chodzi o to żekażdy coś w życiu kocha robić Jakby twoja córka zakochała się w balecie mogłabyś być dumna Gdyby zakochała się w jeździe na rowerze-powód do radości bo zdrowo spędzi czas na zewnątrz. Gdyby pokochała śpiewać-no to może będzie piosenkarka;) Gdyby pokochała ponad wszystko aktywność ruchową-może będzie sportowcem -Ale gry?-pozostaje ci miec nadzieje że się nie zakocha w tym!

Gość trzeba byc pojebanym zeby
3 letniemu dziecku kupić tablet :o 10 letniemu bym nie kupiła a co dopiero 3 :o autorko jesteś pojebana, pieprzysz o bajkach i o tym co kiedys było a sama pozwalasz córce siedziec i grać na tablecie. Rozdwojenie jaźni masz czy co? :o

dlaczego pozwalasz 3 latce grac na tablecie? Uwazasz to za niezbedne, edukacyjne? A wlaczyc dvd, komputer to dzieci potrafia bo w lot chwytaja takie rzeczy takze nie ma sie czym chwalic. I odnosnie twojej wypowiedzi, ze nasze dzieci sa takie madre- moze moja i innych tak o twoim bym tego nie powiedziala, bo twoje powoli staje sie niewolnikiem iPado, tabletow, laptopow i glupich elektronicznych zabawek. No, ale przyklad z kogos bierze chyba, prawda?

Gość *Czartoryska*
Ona nie kupiła tylko użycza dziecku swojego tableta.

Gość *Czartoryska*
Ona nie kupiła tylko użycza dziecku swojego tableta.

Gość trzeba byc pojebanym zeby
nie ma znaczenia, sam fakt że pozwala 3 letniemu dziecku korzystać z tego mówi sam za siebie

Gość A ja gdybym wiedziala
ze to wszystko tak to bedzie wygladac to bym juz wczesniej uczyla corki nauki na komputerze. Zapewne mamy wypowiadajace sie maja male dzieci nie szkolne. Moja corka jest w 3kl podstawowki. Juz w 1kl w podrecznikach bylo napisane- SPRAWDZ W INTERNECIE I PODAJ ZRODLO. I tak jest do dzis nie ma pracy domowej zebym nie musiala wlaczyc laptopa. Corka dopiero teraz orjentuje sie troche na kimputerze. Miala spore zaleglosci na informatyce. Kiedys wystarczyla encykopedia i juz. A dzis zamiast wilekiej ciezkiej ksiegi jest dr google. Wkurza mnie to, no ale coz... Teraz tez sie ciesze jak corka mi lata po podworku z kolezankami zamiast siedziec przed kompem. Ale czasem sama ja gonie i mowie posiedz na tym wordzie i poucz sie ;/

jesli wszystko jest z umiarem i pod kontrola nie widzw w tym nic zlego. Takie czasy dziecko musi chodzic na basen, uczyc sie 5 jezykow od 2rz, wiec co zlego jest w grze na tablecie 30minut dziennie...?

do do gratki i Ty do tej ciemnej masy należysz wulgarna kobieto. Bo tak jak one tam nie mają klasy tak i Ty tutaj :)

Gość *Czartoryska*
A ja gdybym wiedziala -chyba sobie żartujesz? Jaki to ma związek z grami? No prosze cię-ja jak pierwszy raz usiadłam do kompa byłam już stara a poznanie go zajeło mi niewiele czasu po 2miesiącach potrafiłam juz rzeczy do których wola się informatyków. Ja bym sie cieszyła że moja córka lubi ruch-będę swoją izolować od gier. Bajkę owszem-jutro idziemy do kina na baję. Ale gry-po co? Póki jest malutka-gry moge zastąpic innymi zabawkami i taki sam efekt osiągnąć bez głupich uzależnień.

ja mam dziecko w 3 klasie podstawowki i owszem ma komputer w pokoju, ale jak mial 6 lat to na laptopie ogladal jedynie bajki a nie gral. Dla mnie najwieksza bezmyslnoscia jest dac dziecku komputer/tablet/komorke i pozowlic grac:O

musze przyznac ze niektore wypowiedzi nie rozsmieszyly - zwlaszcza tych ktorym sie wydaje ze wiedza o mnie wszystko na podstawie jednego zdania haha a ja dodam tylko tyle ze corka przynajmniej godzine spedza dziennie na rowerze bo nie ma dnia zeby na nim nie jezdzila (ma taki biegowy bez pedalow), chodzi na dodatkowe zajecia z gimnastyki od momentu jak miala 18 miesiecy, nie uzywa pieluch od poltora roku i umiala komunikowac swoje potrzeby pojscia do toalety w 2 jezykach (bo nie mieszkam w Polsce) w porownaniu do rowiesnikow jest swietnie rozwinieta i ruchowo (jestem nauczycielka WF) i psychicznie tak wiec nie rozumiem nadal czemu na nagonka za uzyczenie corce tableta :) aha tutaj gdzie mieszkam dzieci ida do pierwszej klasy jak maja 5 lat - niektore nawet 4.5 i od poczatku maja zajecie na komputerach - teraz bez tego nie na sie juz zyc wiec nie wiem czemu sie przed tym tak bronic

Gość Ruda z Wyboru :)
będziecie mieć odmóżdżone dzieci, jak można dziecku trzyletniemu kupić tableta? nie bedzie mądra jak jej nie nauczysz myśleć poprzez zabawę, czytanie itd.

dziecko jak i dorosly uzalaznia sie kiedy nie ma kontroli nad tym. Nie mozna sie uzaleznic jesli jest to rozsadnie kontrolowane. Oczywiscie, ze mozna 3 latce zastapic gre na tablecie inna zabawa. Ale nieoszukujmy sie takie dzieci chca wszystko co dorosli. Skoro widzi, ze mama klika, tata to i ona chce. Wiec czemu nie dac, krzywdy sobie nie zrobi jak chwile poklika, a zaspokoi swoja ciekawosc :)) I pamietajmy ze dziecko nie zawsze jest zdrowe, nie zawsze jest pogoda na hulanie na dworze. Zreszta 3 letnie dziecko nie pojdzie z kolezankami pograc w pilke ;)

a poza tym jaka jest roznica w ogladaniu bajek przed tv a graniem na kompie? i tu i tam nie ma ruchu. Wszystko zalezy od tego zeby znac umiar. Znam matki ktore dzieciom przed ukonczeniem roczku puszczaja bajki bo to jedyny moment kiedy moga cos zrobic w domu. Ja mojej wlaczylam pierwsza bajke przed 2 urodzinami dopiero. Nie zauwazam zeby miala jakies klopoty z rozwojem - wrecz przeciwnie z gier uczy sie angielskiego i abstrakcyjnego myslenia (daje jej gry edukacyjne) puzzle i tym podobne. A poza tym powtarzam to jest gora 30 min dziennie wiec nie panikujcie

same pewnie sadzacie dziecko przed tv na kilka godzin dziennie zeby w tym czasie zrobics obie cos a jak moje pogra 30 min to jest krzyk A poza tym gdzie napisalam ze skoro pozyczam jej tableta to jej nie czytam? Czytam i to bardzo duzo. A kazdy sadzi po sobie....

Dzieci się obsługi komputera uczą w szkołach na informatyce. Nie jest koniecznością uczenie 3 latki obsługi tego typu sprzętów. A gry? Mnie więcej satysfakcji sprawi jak nauczę moje dziecko kiedyś grać w warcaby szachy niż grać w jakąś głupią gierkę na kompie. I o wiele więcej przyjemności sprawi mi wspólna gra w jakąś grę planszową niż na kompie czy tablecie. Ja komputer dostałam jak miałam 7 lat. A z dzieciństwa pamiętam najlepiej skakanie na skakance, grę w gumę z koleżankami, długie rowerowe wycieczki z tatą i siostrą, i całe mnóstwo innych gier i zabaw na świeżym powietrzu, do tego wcześniej wspomniane warcaby szachy itd z tatą. Nie pamiętam żebym grała w jakąś grę na kompie poza tetrisem i pasjansem.

Gość ghyyy
gratka weź idź zajmij się bachorem a nie prawisz tutaj morały.

a moja bedzie pamietala i rower i tableta :) A dzieci w szkole jak maja 4.5 roku nie tylko ucza sie obslugi kompa na imformatyce bo wtedy jeszcze nie ma poszczegolnych przedmiotow. Korzysaja z kompa na wszystkich przedmiotach

Nie nazywaj mojego dziecka bachorem głupia małpo! On już dawno śpi tak się składa nie muszę się nim zajmować :) a jak Ty masz dziecko cierpiące na bezsenność to już Twój problem :P

Korzystają z kompa na wszystkich przedmiotach? Gdzie Ty mieszkasz? Nie doczytałam czegoś? Bo na pewno nie w PL. Kto normalny sadza przed komputer dziecko na kilka godzin w szkole?

Gość do gratki
bujaj garba oslico i skoncz pierdolic farmazony zabieraj dupe spasla i wypierdalaj do zjebanego bachora

heeee no pewnie napisac tak ze ktos dzieci nie ma albo ma male dzieci, Ja mam od przedszkolaka do nastolaka ,rowniez srodkową w postawowce i w zyciu nie dopuscilam do takiej sytuacji aby 2-3 letnie dziecko zamulac przed monitorem, a w tym wzgledzie bajek nie maja zadnych ulubionych Starsze do internetu mają wzgląd,zgoda, do celow edukacyjnych a po szkole mają swoje zajecia dodatkowe ze nie mają potrzeby wegetowac notorycznie przy kompie,dosyc sie postaralismy aby dzieciaki naprowadzic na inne zainteresowania i tak jest

hahahaha nie bulwersuj się tak bo Ci żyłka pęknie :P 45 kilo i mam dupę spasłą, kutwa! musze zrzucić jeszcze z 10 :D

Gość kjsxjkdjdklj
A ile autorka ma lat? "jak bylam w jej wieku (niecale 3 lata) to sie cieszylam jak moglam obejrzec wieczorynke w tv - wiekszosc ludzi mialo czarnobiale tv a my kolorowy wiec dodatkowa radosc

Gość szkotka uk
nasze dzieci zyja juz w innej epoce niz my i to co dla nas bylo nie dopomyslenia teraz jest na porzadku dziennym. U mnie tez dzieci od pierwszej klasy ucza sie jak korzystac z komputera i to nie na lekcjach informatyki - niektore zaczynaja nauke w wieku 4.5 lat i nikt sie nie dziwi ze w tym wieku wie do czego sluzy komputer. Mojej corce tez pozwalam pograc na grach co nie znaczy ze z nia nie wychodze na spacery, nie czytam ksiazek czy nie bawie sie w inne zabawy

Gość sinisterka__
Tablet dla trzyletniego dziecka?! Ktoś tu chyba padł na głowę. Problemy ze wzrokiem to minimum, na co skazujesz tę dziewczynkę. Gry edukacyjne to można mieć i w wersji planszowej lub książkowej, są i puzzle, klocki, ale nie, kurwa, komupterki dla malucha, a później będzie płacz.

Gość szkotka uk
no to w takim razie powinno sie tez zakazac dzieciom ogladac bajki - tez moze prowadzic do problemow ze wzrokiem. trzeba tylko znac umiar we wszystkim