Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adivina

moze ktos wie..?

Polecane posty

Gość adivina

mam takie pytanko. jak ktos wyjedzie za granice i do niego dzwonie to place wiecej niz jak jest w kraju? czy ten dodatkowy koszt rozmowy to jest wlasnie to co placi on za odebranie polaczenia? moj facet wyjechal do singapore na 10 dni i rozmawialismy kilka razy i wysylalam mu smsy, na jego hiszpanski nr ( mieszkamy w hiszpanii) i teraz zastanawiam sie jakiego rachunku sie spodziewac... nigdy tego nie rozumiem, czy jak ktos jest tymczasowo za granica i sie do niego dzwoni to tez sie placi wiecej? bo jaka w tym moja wina ze ktos wyjechal np na wakacje i ja o tym nie wiem i jak dzwonie to czemu mialabym doplacac... wytlumaczcie mi pls

Gość do advina
Tak, zaplacisz wiecej. Jesli on wyjechal za granice i ma hiszpanski numer telefonu, to Ty zaplacisz wiecej za granice (zagraniczne rozmowy sa drozsze, niezaleznie od tego, ze on ma tam hiszpanski numer), a on tez zaplaci drozej za odebrane polaczenie (nie zaplacilby tylko gdybys zadzwonila do niego na lokalny numer).

nie zaplacisz wiecej!!! przeciez nie wiesz czy ten ktos jest za granica... placic to bedzie ten co odbiera.

Gość nie ma to jak.......
Ty placisz normalnie tak jakby byl w Hiszpanii. Koszt polaczenia poza granice pokrywa on.

Gość buenos......bla////
hahaha jak mieszkamsz np w polsce--> i dzownisz do krajow poza granicami POLSKI to placisz wiecej!!!!!!!!!!!!!! a czy on placi za placzenie to juz zalzezy czy ma roamaing!!NAJLEPIEJ ISC DO LINI TELEFONICZNE TAM U WAS hispzani i sie dowiedziec.

ale ona nie dzowni za granice tylko na 'lokalny' (hiszpanski) numer (to czy przebywa w kraju czy za granica nie ma znaczenia dla tej osoby co dzowni!). wiec nie placi nic wiecej. przeciez to logiczne..

Gość hiszpanskie wakacje
Ja bym sie zapytala u providera, bo jak widzisz tutaj kazdy ma inne zdanie.

Gość farba dulux do lazienek
Zdecydowanie nie placisz, roaming placi ta osoba ktora jest za granica, czyli w twoim wypadku poza Hiszpania

Gość iszarga
ty placisz normalnie. Osoba przebywajaca za granica pokrywa ta nadwyzke odbierajac telefon - to jest wlasnie roaming :D