Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Acquaa

Dziwne zachowania dziecka.

Polecane posty

Gość Acquaa

Mam pytanie odnośnie dziwnego zachowania mojego synka - 13 tygodniowego. - sytuacja pierwsza: jest dostawiony do piersi, zasypia, po kilku sekundach budzi się jak poparzony - wykonuje odruch moro, wyrzucając rączki na boki, widzi mnie, uśmiecha się i zasypia. Powtarza się to około 3 razy. odkładam go do łóżeczka, to samo. Pogłaszczę, uśmiechnie sie i śpi. Po 2-3 min znowu wyrzuca rączki. Trwa to z 10 min, zanim nie zaśnie twardszym snem. Nie budzi go hałas, czesto robi tak gdy panuje absolutna cisza. - sytuacja druga: nakarmiony synek leży u siebie w łóżku na brzuchu. Ma smoczek w buzi. Zaczyna jeździć noskiem po pościeli. Raz w jedną, raz w drugą stronę. Postękuje przy tym. Czasem robi tak też podczas karmienia, jeździ mi po ręku. Ktos się z tym spotkał?

Gość helkaaaaa
odruch moro jest jak najbardziej normalny i mój synek też go miał nawet jak nic go nie przestraszyło. a w tej drugiej sytuacji to może go nosek swędzi i zauważył że tak może się podrapać bo rączką jeszcze nie potrafi.

Ja tak miałam z córką byłam u neurologa, to mioklonie senne, dzieci mają ich bardzo dużo. Nie martw sie z czasem bedzie ich mniej, a potem wcale. Ty tez masz w nocy uczucie spadania itp, dzieci maleńskie mają tego masę.

Gość Acquaa
Dzieki. :)