Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jabardzo

Skrzywienie kręgosłupa u 6-miesięcznego dziecka?

Polecane posty

Gość Jabardzo

Witam i jak w temacie. Upewniłam się dzisiaj. Synek przekręca się na brzuch tylko przez lewą rękę, w drugą stronę nie chce. Lewą rękę ma słabszą, leżąc na brzuszku trzyma zabawkę w prawej rączce, lewej nie może oderwać od podłoża. Śpi najchętniej na prawym boku. Przy posadzeniu go bokiem do mnie na mojej lewej nodze widzę u niego na pleckach większe wybrzuszenie po prawej stronie. Posadzony na mojej prawej nodze wybrzuszenia praktycznie nie widać. Syn ułożony był pośladkowo, miał kręcz ułożeniowy (przechylał główkę na prawo - teraz też trochę to jeszcze widać). Kręcz zauważyłam w 2 miesiącu życia dziecka. Dwie wizyty u ortopedy prywatnie, jedna wizyta w szpitalu. Wszyscy mówili, że samo przejdzie, układać na brzuszku itd. Do zaleceń się stosowaliśmy, gówno dały. Czy któraś mama miała podobnie z dzieckiem? Czy ćwiczeniami będzie można wzmocnić mięśnie po lewej stronie? Jakie ćwiczenia zalecił lekarz? Proszę o pomoc, może adres dobrego ortopedy w Lublinie? Dziecko ma już skończone pół roku, boję się, że zostało niewiele czasu.

Gość Jabardzo
podnoszę

Gość kabareton
a lekarz nie powiedzial ile czasu masz sie stosowac do jego zalecen? bo moze rzeczywiscie jest jeszcze czas. a jesli nie to smigaj ponownie a nie pytasz o takie powazne rzeczy na tak niepowaznym forum...

Gość buuu uuu uu
Doradzić nie umiem, bo nie znam się na tym, ale znam super lekarza rehabilitanta. Skierowała nas do niego neurolog, oglądając Małą powiwijał nią na wszystkie strony świata :) Przemiły, cierpliwie wszystko wyjaśnił, odpowiedział na pytania. Trochę się dzieci wymagających rehabilitacji naoglądał, więc myślę, że u Synka oceni wszystko jak trzeba. Przyjmuje przy hospicjum Małego Księcia, wizyta kosztuje 70 albo 80 zł, już nie pamiętam, ale mają też umowę z NFZ, więc jak możesz to weź skierowanie od pediatry. Mojego ortopedy nie polecam, bo może i specjalistą jest dobrym, ale wizyta trwa 5 minut, wszystko pędem, więc wychodzi się z gabinetu większą ilością pytań niż wchodzi ;) Ale może ktoś Ci poleci kogoś dobrego. Mam nadzieję, że u Synka wszytko będzie ok :)

Gość buuu uuu uu
Aha, i nie napisałam co to za lekarz, hehe :D dr Cezary Skibiński :)

Gość Jabardzo
Dziękuję za pomoc, spotkam się z dr Skibińskim.