Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxella

muzyka klasyczna

Polecane posty

Gość xxella

Nie znam sie niestety na muzyce klasycznej ale uwielbiam sluchac utworow na klawesyn. Czy ktos z Was moglby mi cos podpowiedziec. W sklepach muzycznych obsluguja na ogol mlodzi ludzie i nie wiedza o czym ja mowie. A moze ja po prostu na takich nie trafilam (nie chce byc niesprawiedliwa). Bede wdzieczna za kazda informacje. Z gory dziekuje i pozdrawiam niedzielnie.

Gość tez lubie, ale nie wiem
tak jak wyzej napisalam, chyba nie ma tez za duzo utworow na klawesyn

Gość trolllooo
za bardzo Ci nie pomogę, bo lubię też słuchać, ale za znawcę się nie uważam. Co Ci mogę podpowiedzieć to szukaj utworów Couperine-a, on komponował bardzo dużo na klawesyn. Generalnie złote czasy tego instrumentu to barok - są też transkrypcje z innych wersji na klawesyn, na przykład Vivaldiego czy Bacha, które w wersjach na ten instrument brzmią bardzo przyjemnie. Szukaj w zagranicznych sklepach, bo u nas bida pod tym względem. Angielski amazon ok.

Gość xxella
nie dziekuje a jedynie sie usmiecham :->

Gość klawesynistka
jak sie cieszę że ktoś lubi mój instrument, utworów jest całe krocie ale wszystko z XVII i XVIII wieku, nie wiem czego juz słuchałaś, napiszę kilku kompozytorów, po nich łatwo znaleźć w sieci: G.Frescobaldi, Louis Couperin, Francois Couperin, Haendel i Bach oczywiście, J.J.Froberger, D.Scarlatti, H.Purcell, D'Anglenert, G Muffat, proponuje poszukac najpierw na you tubie, a potem juz po rozeznaniu co sie podoba udać sie na poszukiwania płyt pozdrawiam klawesynwPolsce https://www.facebook.com/klawesyn

Gość eeeee nooooo...
Cichych wielbicieli tego instrumentu jest naprawde wielu. Spotykam sie rowniez z tym, ze ktos slucha utworow na klawesyn i nie wie co to za instrument :O Nic to, najwazniejsze, ze slucha i ze sie podoba ;) Dziekuje rowniez za namiary, z przyjemnoscia skorzystam :)