Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fkfka

nietolerancja laktozy, uporczywe kolki

Polecane posty

Gość fkfka

U mojej małej stwierdzono nietolerancję laktozy, czy ktoś chciałby się podzielić doświadczeniami?

Gość trytka
Mój maluszek również miał tą przypadłość. Potrafił płakać non stop. Bardzo się martwiliśmy, dopóki nie zakupiliśmy delicolu, który momentalnie poradził sobie z problemem. Naprawdę świetne kropelki, które mogę polecić z pełną odpowiedzialnością.

Gość misiaczki2
My robiliśmy już cuda na kiju. Masowanie brzuszka, zmiana diety, no wszystko. Ale nic nie pomagało. Nam delicol zalecił lekarz i pomogło.

Gość N. Weigle
My nie mieliśmy nietolerancji latkozy, ale kolki owszem. Pomogły przerwy w czasie karmienia (podnoszenie dziecka i czekanie żeby odbiło zanim zacznie kontynuować ssanie). Poza tym masaże brzucha specjalnym olejkiem Weledy i wkładanie do TummyTub. Szczęśliwie obeszło się bez farmaceutyków i parafarmaceutyków. Jeśli karmisz sztucznie to wymień jeszcze butelkę na specjalną antykolkową z rurką odpowietrzającą w środku.

Gość mnbvcxdfghj
u nas rowniez pomógł delicol podawałam je chyba z 3-4 mce az sie unormowało, przestali kolkowac a po nietolerancji nie został slad, sa niestety drogie (my potrzebowalismy podwojnych dawek przy blizniakach) ,ale polecam apteki internetowe zdarzało mi sie kupic za polowe ceny i wtedy zamawialam wiecej po prostu.

Gość igytr
tez stosowalam delicol... na poczatku pomogl, ale pozniej musialam stosowac coraz wieksze dawki i max przestala pomagac... w koncu dziecko zaczelo dostawac nutramigen i kolki minely a najtanszy delicol jest na allegro - polowa ceny niz w aptece stacjonarmej

Gość furr
Nam te krople uratowały nieprzespane noce!