Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nic nie rozumiem ........

migawka aglomeracyjna w Łodzi - HELP

Polecane posty

HELP! Może ktoś zorientowany mi wyjaśni łopatologicznie jak jest z tymi migawkami... migawka sieciowa miejska-wiadomo- jeżdżę czym chcę w granicach Łodzi. A Aglomeracyjna? Gość z infolinii powiedział mi, że jeżdżę po całej łodzi i do Zgierza, Pabianic, Konstantynowa itd. a na stronie mpk sa wymienione linie na których obowiązują bilety aglomeracyjne z dopiskiem "Na pozostałych liniach komunikacyjnych obowiązują wyłącznie bilety strefy miejskiej." Czyli mogę jechaz migawką aglomeracyjną np tramwajem linii 10, która jeździ tylko pop łodzi czy nie? za głupia jestem na to...

Gość tak możesz, ale dodatkowo
mozesz jeżdzić też za granice miasta. Jak masz migawkę tylko miejską, to jeździsz czym chcesz - a jak przekraczasz granicę musisz skasować zwykły bilet. Jak masz migawkę aglomeracyjną to hulaj dusza piekła nie ma i jeździsz wszystkim co tylko ma napis MPK Łódź.

dzięki, bo już zgłupiałam ;)- tak to jest napisane jakby na migawkę aglomeracyjna nie można było jeździć liniami obsługującymi tylko miasto :p

Gość a jak ktoś jeździ tylko
po Konstantynowie to musi tez kupić aglomeracyjną? Czy jst jakaś na sam Konstantynów?

Gość trttyy56
no wlasnie nie mozesz, tez jestem z Łodzi i tez sie keidys nad tym glowilam

jednak nie mogę?! No to ekstra :( ale tak mi się wydawało jak czytałam dosłownie informacje na stronie mpk. jakis debil to wymyślił w takim razie... przecież nie będę kupowała 2 migawek, najwyżej dam zarobic prywatnym przewoźnikom i będę jeździła BUSem :( a w mpk niech sie pocałują w d.... swoją drogą ciekawe- każdy mówi co innego :p nawet facet w informacji...

chociaż...przy wskazanych liniach jest mowa o biletach a nie migawkach więc może chodzi tylko o jednorazowe... :o w dupę z tym, szkoda niedzieli... juz nie truję ;) ale dalej nie czaję jak to jest...