Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mario Bolucci

Allegro - "Nigeryjski przekręt"

Polecane posty

Gość Mario Bolucci

Znów oszuści zaczęli działać. Wiele słyszałam o tym przekręcie, ale nie sądziłam, że i ode mnie będą chcieli coś wyłudzić :D Ku przestrodze: osobnik pisze, że jest zainteresowany przedmiotem (w moim przypadku usilnie próbuje kupić telefon), ale chce by wysłać mu to do Nigerii. Możecie się bawić z nim, może wam obiecywać ze pieniądze zostały wysłane, nawet (sfałszowany) dowód wam wyśle, ale dopóki nie dostaniecie pieniędzy to niczego nie wysyłajcie. To tak ku przestrodze :)

heh, znowu dzialaja...nie wiem czy sie nie pomyle, ale slyszalam ze Aleggro zablokowalo mozliwosc korzystania z serwisu w Nigerii

Gość Mario Bolucci
Niby tak. Mój przypadek odezwał się przez aukro.sk, ma bułgarskie konto i polski adres e-mail @dobramama.pl i zero komentarzy :D. Konto założone wczoraj póxnym wieczorem :D Najwyraźniej jakoś zaczynają to obchodzić.

to zaznacz w ustawieniach ze nie wysylasz za granice, albo mozna sie z nim pobawic...

Gość to nie prowo, to życie:O
kto wysyła towar przed otrzymaniem kasy?:O

Gość Mario Bolucci
Uwierz, jak się poczyta to mnóstwo ludzi tak robi, a potem się czyta, że ktoś wysłał towar a pieniędzy nie dostał.

aj, sa tacy niestety.... a ludzie juz takie rzeczy zaczeli wymyslac ze szok. Jakis czas temu czytalam o kolesiu ktory sprzedawal rzecz ktorej nie posiadal oczywiscie, a gdy kupujacy chcial zaplacic to wiecie co robil? PODAWAL DANE DO PRZELEWU KOGOS, OD KTOREGO SAM PRZED CHWILA COS KUPIL. Dobre, nie?

Gość podlasianka***
ZGADZAM SI Ę Z AUTORKĄ TEMATU, ZNAJOMEGO TAK CHCIELI NACIĄC, ZE NIBY CHCA KUPIĆ SPRZET DYSKOTEKOWY, ALE SPRAWDZIL ICH

dotychczas znane były głównie przekręty nigeryjskich studentów prawa dokonywane ich knagami w jelitach levviatana , ale widzę że przenieśli się na allegro :classic_cool:

Gość gość
Sandra Shakespeare znowu przekręty, świeże dane przestępców dla przestrogi !! Name: Glen Shakespeare Address: 51, Studland Close City: Southampton Zip-Code: SO16 9BA Country: United Kingdom Karol98001 /karol98001@gmail.com

Gość Nigeryjski przekret

Uwaga na ZABID JIKO. lub na MUNA OMER .to jedna osoba Podaje się za pracownika platformy z Liverpoolu .Oszust Ja nie dalam się oszukać .