Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwnadolegliwość

Dziwne pieczenie w żołądku

Polecane posty

Gość dziwnadolegliwość

Od około 3 dni, cokolwiek wypiję lub zjem, zaraz w żołądku czuję takie palenie jak przy zgadze, lecz nie odbija mi się ani nie mam palącego przełyku itp, ten ból znika po 3 minutach od przełknięcia czegoś i spokój, i wraca jak znów wezmę łyk albo kęs czegoś, dodam że od paru dni miałem grypę i spuchnięte węzły chłonne, ból gardła i gorączkę, jadłem dużo polopiryny i innych leków typu ferwex, nie wiem co to może być, a do lekarza wybiorę się jeżeli to jeszcze potrwa, jestem już zdrowy jedynie jekki ból gardła został, a żołądek daje w kość:/ co to może być?

Gość dkkddk
apiryna drażni śluzówkę żołądka, nie wiesz o tym? Masz prawdopodobnie w tej chwili nadkwaśność, podrażniony żołądek i zgagę. Idż do apteki po jakiś środek typu ranigast plus jakieś mleczko zobojętniające, np malox. A jak nie chcesz chemii, to zaparz sobie siemie lniane. Lekarza możesz sobie podarować, bo ci nic innego nie powie.

Gość dziwnadolegliwość
tak, ale miałem zgagę setki razy, i zgaga po 1 trwa ciągle przez jakiś czas, a jak nic nie jem to mnie nic nie boli, nic nie piecze, mam apetyt, tylko po wypiciu np soku przez paredziesiąt sekund odczuwam pieczenie, na granicy bólu i ustępuje i znów jest ok, podczas tego bólu nie cofa mi się do przełyku kwasem ani po tym też nie

Gość dziwnadolegliwość
takie uczucie jakbym otarcie skóry włożył pod wodę, chwile pali i przechodzi

Gość dziwnadolegliwość
i to trwa już 3 dni od odstawienia leków

Gość gość
To mogą być pierwsze objawy choroby wrzodowej. Dlatego najlepiej zrobić gastroskopię i dowiedzieć się co się dzieje w żołądku. Ja robiłam prywatnie gastroskopię tutaj https://www.doktora.pl/ i gorąco polecam ;) Nie ma się czego bać. Lekarz był bardzo cierpliwy i sympatyczny :)