Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niech bedzie nas wiecej

petycja o macierzynski

Polecane posty

Gość tiny love...
ja już podpisałam razem z mężem. nie powinno byc podziałow, z jednego rocznika dzieci powinny byc traktowane tak samo. Wystarczy ze zabiora becikowe... rok to nie tak długo, a dla dzieciatek wiele... pól roczne dziecko do żłobka? no jak....

Gość hermenegilda xL
widziałam, czytałam i tez podpisałam:)

Gość meeeaaaa
rodze na początku marca chocbym niewiem jak nogi zaciskała to sie nie załapie, kilka dni decyduje o tym czy bede mogła dłużej byc z dzieckiem, troszke nie fer............

Gość cera naczynkowa
trzeba bylo czekac na lepsze czasy a nie nogi rozkladac.

Gość meeeaaaa
lepsze czasy?? heheh a będa takie w naszym kraju??

O dzizaz, co za kombinacje. Logika wrecz powalajaca. Rozumiem, ze rodzice dzieci sprzed 17 marca tez by chcieli sie zalapac, ale uzasadnienie podane w petycji jest bardziej niz marne.

Gość chelaferka
ale wazna sprawa , i miejmy nadzieje ze i takie uzasadnienie cos zdziała:)) troche sprawiedliwosci powinno byc, zwłaszcza dla maluchów ja podpisałam

Gość jak to jak
"pól roczne dziecko do żłobka? no jak...." normalnie, ciesz się że i tak masz 24 tygodnie macierzyńskiego, w wielu krajach jest mniej. Nie demonizuj tych żłobków.

Gość tiny love...
tylko u mnie lista oczekujących dzieci do żłobka jest ok 200, 300?? więc marne szanase że jak urodze w lutym to we wrzesniu mi je przyjmą. a przeciez życ za cos tzreba, opłaty za cos tzreba robic. Propaguja karmienie cycem do roku, a jak?? , jak do pracy zaraz tzreba wracać.

Jest przerwa na karmienie 2x 30 minut. Mozna wrocic na 7/8 to daje dodatkowo ochrone przed zwolnieniem, czyli efektywnie mozna oracowac 6 godzin. Nie demonizujmy. Jeszcze pare lat temu bylo 16 tygodni w PL. Moja kolezanka urodzila nie dawno w USA. Nie dosc, ze standardem jest tam praca do ostatniego dnia przed porodem, to macierzynskiego miala 12 tygodni w sumie i to z wykorzystaniem zaleglego urlopu.

Bez sensu :p a co mają powiedzieć rodzice dzieci urodzonych w grudniu 2012???? czy te dzieci sa gorsze? A te urodzone wcześniej? :p powinni zwracać wszystkim kasę i czas wolny za to że teraz wprowadzają niesprawiedliwe zmiany :p

Gość łatwo sie gada
jesli cos wprowadzaja w danym roku to w danym roku powinno obowiązywać i tyle. a nie ze od 18 marca bo ... bo tak , bezsensu.

Gość mama z lutego...
niektore mamy wracaja do pracy na 12 godzin, a karmią kilka razy dziennie, co opiekunka ma cyca wystawiać?? łatwiej odstawic roczne dziecko niz połroczne. uwazam ze wszysteki mamy powinny miec takie same mozliwosci z danego roku.

Gość a o laktatorze słyszałaś?
to takie urządzenie, które pozwala ściągać mleko np w pracy i podawać w domu.

Jestem co prawda przed karmieniem jeszcze, ale wydaje mi sie, ze mleko mozna odciagac i przechowywac w lodowce. A jesli mama wraca na zmiany 12 godzinne, to ma odpowiednio przedluzone przerwy od pracy. Oczywiscie, ze trudniej sie zorganizowac, ale jednak da sie to zrobic. Kochane, jestem realistka, ta petycja jest slaba i nie pomoze -Kokarda wprost napisala, zaraz powinni sie odwolac rodzice dzieci z grudnia 2012 a nastepnie ci z listopada.

Gość chelaferka
mimo wszytsko jesli jest mozliwosc trzeba ją wykorzystać. i tu niechodzi o to ze sie odwołaja z grudnia czy z listopada, ale zeby choc rok 2013 obowiązywał wszystkich. aa no i są takie zawody kiedy nie zawsze są mozliwosci na odciąganie, a przerwa w trybie 12 godzinnym jest godzinna.