Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

natalka013

Zaczne od tego iz od poltora roku z corka w UK. Pracuje jak tylko przyjechalam.

Polecane posty

Zaczne od tego iz od poltora roku z corka w UK. Pracuje jak tylko przyjechalam. Jestem samotna mama. Ubieglego roku w lipcu zlozylam aplikacje na taxy I child benefit. W listopadzie 2011 dostalam decyzje z child benefitu byla pozytywna dwa dni pozniej z taxow iz nie kwalifikuje sie poniewaz nie Mam dziecka. Gdzie wczesniej wysylalam akt urodzenia I corka jest ze mna od samego poczatku. Zostawilam sprawe. W maju tego roku udalam sie do citizen. Pokazalam decyzje. Pani z citizen powiedziala ze trzeba robic odwolanie. Zrobilysmy. Odwolanie zostalo przyjete... Wyslalam wszyskie papiery o jakie prosili. Dzis otrzymalam decyzje po raz kolejny odmowna ale tym razem dlatego iz wymyslili mojego rodzonego brata za mojego meza. I to powod dla krorego nie Otrzymalam pozytywnej decyzji fakt ze Mam meza a nie zglosilam tego... Gdzie rece uginaja sie bo to moj brat z ktorym nawet Mam zadki kontakt. Dzis wiec zadzwonilam do offisu zapytalam czy moge udowodnic fakt ze to moj brat nadsylajac dowody osobiste . Powiedziano ze tak a wiec wyslalam Pismo do pana ktory wystawil decyzje wraz z dowodami. Nie Wiem czego sie spodziewac co tym razem wymysla. Nowego wniosku skladala nie bede bo ponad rok pojdzie na marine. Wiecie moze gdzie pisac gdzie sie udac bo naprawde nie Mam pojecia I poprostu juz nie Wiem co robic... Czekam za odpowiedziami

ciezkie jest zycie para-emigracjuszki - co nie?;-)

Gość taka jedna mala wredna ;)))
a co to takiego offis? :D

Gość farba dulux do lazienek
Na razie pozostaje tylko czekac na odpowiedz w sprawie Twojego odwolania. Ale masz kobieto wytrzymalosc nerwowa :)

offis- to pewnie tam gdzie daja kaske emigracjuszkom ze wschodu ;-)

choc niekoniecznie place podatki wew spomninaym kraju - to zwasze stoje po stronie podatnikow (w tym wypadku UK) i mam nadzieje, ze cie mocno przesiwtla zanim cokolwiek di "dadza";-)

ror --> i ze wzgledu na takie osoby jak ty autorka juz w temacie napisala, ze pracuje od kiedy przyjechala. wiec skoro stoisz po stronie podatknika to wlasnie opowiedzialas sie po stronie autorki. wiec twoja chamska dopierdolka nie ma w tym temacie racji bytu. idz sie wyzyj wirtulanie gdzie indziej :)

kolezance si-xa radze wypowiedac sie li tylko wylacznie we walsnym imienu - wypowiedajac sie w moim wprowadza ona jedynie czytelnikow w blad;-) to co ja chcialam powiedziec/opowiedziec sie to zrobilam - nie potrzebuje adwokatow;-) [zgłoś do usunięcia] si-xa ror --> i ze wzgledu na takie osoby jak ty autorka juz w temacie napisala, ze pracuje od kiedy przyjechala" xxxxxxx to ze pracuje kilka miesiecy w danym kraju i plkaci tam piodatki nie zmienia faktu ze jest gosciem w tym kraju a nie jego obywatelem - korzystajac z dowbrodzijstw systemu - moim zdaniem - stawia sie w takiej samej sytuacji jak osoba kt chce zaoszczcedzic na obiedzie i idzie do jadlodajni zeby zjesc za darmo (sa takie prawie w akazynm miescie), po prostu to kwestia zasad - i tyle, as esay as it is;-) xxxx wiec skoro stoisz po stronie podatknika to wlasnie opowiedzialas sie po stronie autorki. xxxxxxx autorka to niezaradna osoba zerujaca na podatkikach innyhch - zwasze jestem w kontrze do takich osob ;-) xxxx wiec twoja chamska dopie**olka nie ma w tym temacie racji bytu. idz sie wyzyj wirtulanie gdzie indziej xxxx naprawde ciebie takie cos spina?;-) doszlam do takiej konkluzji po twoim slowie "wyluzuj";-) ;-) ;-)

Gość Prywatny adwokat si-xy
ROR- jako dorosły facet powiem ci, dziecko drogie, ze zanim zaczniesz swoje wywody, wypadałoby poprawnie przeczytać opinie dodana na forum. Si-xa użyła słowa "wyżyj" a nie "wyluzuj". Więc jeśli ktoś ma cos do poluzowania, to chyba jedynie ty, skarbeńku :)

Taki cwany Jestes;) ale wiesz akurat mnie nie ruszaja takie komentarze;) nie jestem tu po to by prowadzic zbedne konwersacje... ;)

ROR to kobieta. Przynajmniej tak twierdzi. Chociaż nazwanie jej kobietą nie jest zbyt adekwatne do charakteru. Dziewczyna, nastolatka. Przywyczaisz się do niej :) Zazwyczaj głośno gada w każdym temacie, ale niestety nie na temat. Głownie prowokuje do kłótni. Ot taki mały, niedojrzały troll internetowy z tej smarkuli jest ;)

Nie przejmuje sie nia... Bo wiesz skoro przesiaduje calymi dniami na forum I krytykuje ludzito oznacza ze sie nudzi a wiec skoro sie nudzi to za prace niech sie wezmie.

Z tą pracą dla niej to byłby problem, ponieważ nieletnich się nie zatrudnia. :)

Gość vin80
No tak. Półtora roku na obczyźnie to dość by zapomnieć jak używać ojczystego języka... Chyba, że nigdy nie władało się nim biegle.

Przepraszam bardzo a czy z moim jezykiem ojczystym jest cos nie tak?? Bo mnie sie wydaje ze ktos tu chyba ma jakies zaburzenia emocjonalne;)

Gość cgtssvhh
I jak zwykle autorka dostala odpowiedzi z doopy wysrane, bo forumowe gwiazdy zamiast pisac na temat, zaczely sie klocic. autorko, niestety pozostaje Ci czekac, mam nadzieje, ze dostaniesz pieniadze pokrywajace rowniez okres czekania, czyli od kiedy zlozylas wniosek. Zycze powodzenia i cierpliwosci x

[zgłoś do usunięcia] Prywatny adwokat si-xy ROR- jako dorosły facet powiem ci, dziecko drogie, ze zanim zaczniesz swoje wywody, wypadałoby poprawnie przeczytać opinie dodana na forum. Si-xa użyła słowa "wyżyj" a nie "wyluzuj". Więc jeśli ktoś ma cos do poluzowania, to chyba jedynie ty, skarbeńku " xxxxxx widze ze komus temperaturka podskoczyla ;-) zupelnie niepotrzebnie;-) i jeszcze ta referncja do mojego domniemanego wieku ....brzmisz, skarbie, jak taka przekupka spod plota co musi sobie "dodac piorek" - widocznie zes niepewny tego co mowisz;-) tak czy siak slodziutkie to twoje wrzenie:-) aha - i brzmisz =raczej jka facecick niz facet;-)

"natalka013 natalia@tlen.pl'; Wiec panie Ror nie wypowiadaj sie na temat o ktorym nie masz pojecia" xxxxx trzymam kciuki zeby kazali ci doslac jescze swiadectwo bierzmowania ;-) xxxxx Prywatny adwokat si-xy ROR to kobieta. Przynajmniej tak twierdzi. Chociaż nazwanie jej kobietą nie jest zbyt adekwatne do charakteru. Dziewczyna, nastolatka. Przywyczaisz się do niej" xxxxx tak mam 12 lat ;-) i wielka kroste na nosie ;-) i znowu facecick dywaguje na moj temat - ze tez ludzie maja az taka sklonnosc do dywgacji;// xxxx Zazwyczaj głośno gada w każdym temacie, ale niestety nie na temat. Głownie prowokuje do kłótni. Ot taki mały, niedojrzały troll internetowy z tej smarkuli jest xxxxx powiedziala co wiedziala - przekupka-facecik;-)

"Nie przejmuje sie nia... Bo wiesz skoro przesiaduje calymi dniami na forum I krytykuje ludzito oznacza ze sie nudzi a wiec skoro sie nudzi to za prace niech sie wezmie" xxxxxx hahah;-) tak ja mieszkam na kafe - nie wiedzilas? a powaznie mowiac - nie mierz sowja miarka wszystkich bo ci sie miarka moze skonczyc;/ xxxxxPrywatny adwokat si-xy Z tą pracą dla niej to byłby problem, ponieważ nieletnich się nie zatrudnia. xxxxxx a ten dalej snuje fantazje na moj temat;-) juz mowilam mam 13 lat, ale mama mi pozwala po dobranocce jeszcze tv ogladac;-) xxxx natalka013 natalia@tlen.pl'; Przepraszam bardzo a czy z moim jezykiem ojczystym jest cos nie tak?? Bo mnie sie wydaje ze ktos tu chyba ma jakies zaburzenia emocjonalne xxxxxx to przez ten niedobor kasy - taka nerowoa jestes?;-)

Ror dziewczyno myslisz ze mam niedobor kasy bo staram sie o zasilek. Pracuje tu na caly etat I raczej niedoboru nie mam... A zamiast krytykowac ludzi zrob cos bardziej pozytecznego bo nawet porozmawiac na kafeterii nie potrafisz;-) najwiecej robisz zamieszania a naprawde go** o wiesz o zyciu. I swoje zaburzania emocjonalne wyladuj gdzie indziej;)bo naprawde chyba masz ze soba problem. Ah jeszcze jedno zeby ci bylo milej na tym wlasnie akurat z toba zakoncze ta zbedna konwersacje nie mam zamiaru znizac sie do twojego poziomu dziewczynko... ( tej pani to tu podziekuje)

Gość Lucjusz26
Do ROR, "Ot taki mały, niedojrzały troll internetowy z tej smarkuli jest" - ktos naprawde dobrze odpisal na twoj komentarz. Jestes naprawde niesympatyczna i bez powodu robisz swoje wywody na temat darmozjadow, jednakze w tym przypadku wyglada na to ze dziewczyna ma prawo i obowiazek zeby sie o benefity starac. Jesli placisz podatki i masz dziecko to twoim obowiazkiem jest zapewnic jak najlepsze warunki dla tego dziecka rowniez poprzez pomoc panstwa. Na kafe trudno bedzie cie Ror przekonac do tego kto ma racje ale gdybys miala chec na prawdziwa kawe to wierz mi ze sie czegos nauczysz. Tak sobie mysle ze ROR jestes mala myszka ktora jeszcze ma malo za uszami zeby wiedziec po co placi sie podatki i jak powinny byc one wydane. Jak bedziesz placic naprawde duzo w podatkach i bedziesz dostawac malenki dodatek od panstwa na dziecko to zrozumiesz jak moze byc trudno tym ktorym ten maly dodatek jest naprawde jest potrzebny. Jednakze zeby to zrozumiec to potrzeba troche doswiadczenia zyciowego. I choc moze jestes juz nienajmlodsza to moze tak naprawde malo przezylas zeby o takich sprawach w ogole rozmawiac. Do autorki - spokojnie staraj sie sprawe wyjasnic jesli wyjdzie po twojemu to dostaniesz zwrot za zwloke. Caly proces jest teraz znacznie bardziej wydluzony ale to akurat moze pomoze zeby ludzie nie wyludzali tak pieniedzy. Pozdrawiam

Gość a najlepsze w tym wszystkim
jest to, ze antybenefitowe gadanie ROR i tak nie zmieni wysokosci jej podatkow (no chyba, ze ona nie placi taka swiatowa :D ) hahahah a tlumy i tak beda ciagnac po kase :D ror moze napisz ksiazke lub jakas publikacje i zainteresowani sobie po nia siegna, juz ci pewnie znaki na klawiaturze sie wytarly od tych wywodow :D

" natalka013 natalka013@tlen.pl'; Ror dziewczyno myslisz ze mam niedobor kasy bo staram sie o zasilek. Pracuje tu na caly etat I raczej niedoboru nie mam... " xxxxx jasne;-) xxxxx A zamiast krytykowac ludzi zrob cos bardziej pozytecznego bo nawet porozmawiac na kafeterii nie potrafisz najwiecej robisz zamieszania a naprawde go** o wiesz o zyciu." xxxxxx skad te nwrwy? czyzby typowe u "zaradnej inaczej" emigracjuszki?;-) xxxx I swoje zaburzania emocjonalne wyladuj gdzie indziej bo naprawde chyba masz ze soba problem. Ah jeszcze jedno zeby ci bylo milej na tym wlasnie akurat z toba zakoncze ta zbedna konwersacje nie mam zamiaru znizac sie do twojego poziomu dziewczynko... ( tej pani to tu podziekuje) xxxxx juz ci lepiej? ;-) jak nie to wez sobie trzy glebokie oddechy i wyrzuc co ci lezy na sercu ;-)) widac ze kultura i para-zarobki ida w parze u niektorych;-)

Gość aqu-qu
ROR, irytująca jesteś wiesz? Ta Twoja poza " ja wszystko wiem najlepiej" a niestety dziecinko nie wiesz

"Lucjusz26 Do ROR, "Ot taki mały, niedojrzały troll internetowy z tej smarkuli jest" - ktos naprawde dobrze odpisal na twoj komentarz. Jestes naprawde niesympatyczna i bez powodu robisz swoje wywody na temat darmozjadow" xxxxxx nie intersuje mnie twoja subiektywna opinia na moj temat i czy twoim zdaniem jestem sympatyczna czy antypatyczna , nie o tym jest temat - ale jak czujesz potrzebe poodzielenia sie "refleksjami" ze man to oki;-) xxxxxx Jesli placisz podatki i masz dziecko to twoim obowiazkiem jest zapewnic jak najlepsze warunki dla tego dziecka rowniez poprzez pomoc panstwa" xxxxx moim zdaniem to kwestia zasad i klasy - niektorzy jedza w darmowych jadlodajniach, inni nie;-) as easy as it is;-) panstwo ma raczej obowiazki wzgldeme swoich obywateli a nie przyjezdnych nieudacznikow;/ choc to i tak milo ze strony UK ze daje jalmuzne takim jak autorka;-) xxxx Na kafe trudno bedzie cie Ror przekonac do tego kto ma racje ale gdybys miala chec na prawdziwa kawe to wierz mi ze sie czegos nauczysz' xxxxx nie zamirzeam nikogo przekonywac;-) xxxxx Tak sobie mysle ze ROR jestes mala myszka ktora jeszcze ma malo za uszami zeby wiedziec po co placi sie podatki i jak powinny byc one wydane. Jak bedziesz placic naprawde duzo w podatkach i bedziesz dostawac malenki dodatek od panstwa na dziecko to zrozumiesz jak moze byc trudno tym ktorym ten maly dodatek jest naprawde jest potrzebny" xxxxxx to ze ty rozumkiem czegos nie obejmujesz nie znaczy ze to nie istnieje - as aesy as it is;-) a to jakie i gdzie place podatki to......mozesz tylko snuc domysly ;-) pozwole ci fanatazjowav;-) xxxxx Jednakze zeby to zrozumiec to potrzeba troche doswiadczenia zyciowego. I choc moze jestes juz nienajmlodsza to moze tak naprawde malo przezylas zeby o takich sprawach w ogole rozmawiac. xxxxx jasne jakbym nie miala czym za swiatlo zapalcic - to by oznaczalo ze mama duzo ...jakty to nazywasz? a! "doswiadczenia zyciowego";-)) to takjky smiac sie z zosoby kt poszla na jedna rozmowe kawalifikacyjna i dostala prace - po przeciez taka co byla na 20 rozmowach ma wiceje ..."doswiadczenia zyciowego", co nie?;-) xxx Do autorki - spokojnie staraj sie sprawe wyjasnic jesli wyjdzie po twojemu to dostaniesz zwrot za zwloke. Caly proces jest teraz znacznie bardziej wydluzony ale to akurat moze pomoze zeby ludzie nie wyludzali tak pieniedzy." xxxxx w tej grupie, moim zdaniem, miesci sie i autorka;-)

a najlepsze w tym wszystkim jest to, ze antybenefitowe gadanie ROR i tak nie zmieni wysokosci jej podatkow (no chyba, ze ona nie placi taka swiatowa ) hahahah a tlumy i tak beda ciagnac po kase" xxxxx oczywiscie ze beda - taka natura zebrakow;-) ;-) ;-) ale siac dobra nowine nie zaszkodzi;-) xxxxx ror moze napisz ksiazke lub jakas publikacje i zainteresowani sobie po nia siegna, juz ci pewnie znaki na klawiaturze sie wytarly od tych wywodow xxxxxx juz spiesze z wydanie fanatastyki;-)

[zgłoś do usunięcia] aqu-qu ROR, irytująca jesteś wiesz? Ta Twoja poza " ja wszystko wiem najlepiej" a niestety dziecinko nie wiesz " xxxxxx i nastepna co to mysli ze jej opinia jest istotna;-))) ]napisz sobie kochana piec razy drukowanymi ze ROR jest zla ;-) mi tam rybka - a tobie moze nerwki upkoi, hm?;-)

Gość ytuityuityui
Ty chyba chcesz za wszelka cene udowodnic nam tu wszystkim ,ze iq moze byc ujemne--:D:D

Gość ytuityuityui
i zaraz dostane szybka opowiedz nie na temat :D:D JAK ZWYKLE :D