Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Haiittii

Co potrafią wasze 3 miesięczne dzieci?

Polecane posty

Gość Haiittii

- co potrafią, a co powinny potrafić?

Gość ghyyy
moja już chodzi:)

Gość Haiittii
Oj poważnie pytam, bo moja ani zabawek nie bierze, ani się nimi nie interesuje. I to mnie zastanawia. ;)

Gość Haiittii
Można jej przed oczami machać, a ona i tak ma to gdzieś. ;)

Gość Haiittii
Up

nie ma ze powinny. zapamietaj ze kazde dziecko rozwija sie we wlasnym tempie. Matki. Polki. Bo potem na kafe są miliony tematow jak matki panikują ze dziecko jeszcze nie mowi, nie wstaje, nie chodzi, nie ząbkuje, nie podciąga się i pewnie jest kaleka lub opoznione. MASY takich tematow wlasnie przez takie-o- topiki powstaja.

Gość alexia19
moja liczy do 100 po polsku i niemiecku :) zna 2 jezyki no i biega po pokoju razem z kotem :)

Kochana, mój w tym wieku tylko leżał, robił w pampersa i jeszcze jako tako żarł...nic poza tym:):)A dzisiaj biega przed roczkiem...także ...wyluzuj:):):)

Gość mama corki i syna
moja ma 4 miesiace i lapie raczkami juz juz od okolo polowy miesiaca jeszce kilka dni i zlapie w raczki tak bylo z moja nie interesowala ja co sie jej pokazuje jakies 3 tygodnie temu a teraz ladnie bierze co sie jej pokaze

Gość a ja sie zgadzam..
moj synek ma 11 tyg., dzwiga glowke przez dluzszy czas, i wogole trzyma ja dosc sztywno, swiadomie usmiecha sie do nas, interesuje sie wszystkim dookola, wodzi za nami wzrokiem, guga do nas i tez do zabawek z karuzeli zawieszonej nad lozeczkiem, chwytaniem zabawek nie jest zbyt zainteresowany za to lubi chwycic palec albo moje wlosy i ciagnac swoj sliniaczek, a i jest na etapie wkladania swoich raczek do buzi

nie chwalcie się umiejętnościami 3 miesięcznych dzieci. To niczego nie zmienia , to że nauczy się mówic do 2 roku zycia i robić fikołki mając rok nie znaczy że będą mądrymi inteligentnymi ludźmi potrafiącymi sobie poradzić w życiu. Doceniającymi innych ludzi. Głupi dorośli ludzie kiedyś byli mądrymi dziećmi, lub głupimi dziećmi. Nie popadajcie w paranoje. Bo to temat który niczego nowego nie wniesie.

Gość Haiittii
Aaa, dzięki. Bo wyczytałam w swojej "mundrej książce" pod hasłem "3 miesiące", że dziecko interesuje się zabawkami i próbuje je chwytać, wyciaga rączki w kierunku zabawek. Moja nic takiego nie robi. No, ale skoro tak, to ma jeszcze czas. :)

zadziwiające że młode matki czytaja w książkach o tym jak powinien się rozwijać mały człowiek, a gdy mały człowiek dorasta przestają się tym interesować i nie czytają książek o tym jak powinien się rozwijać dorosły człowiek. Człowiek się rozwija przez całe życie, ale marketing wie jak chwycić kobiete za serce.

Gość mama corki i syna
ja tez ostatnio wyczytalam w necie ze 20 miesieczne dziecko powinno znac juz 50 slow a moj syn mowi tylko tata wiec widac jaka teoria "powinno" niz w praktyce.

wszyscy mądrzy ludzie zgodnie radzą " NIE CZYTAĆ BZDUR W NECIE". Zazwyczaj mlode matki nie są takie glupie za jakie same sie uwazaja. I nie potrzebuja czytania miliarda ksiazek i pytania ludzi na forach, dzwonienia do mamusi jednej i drugiej i wielu wielu innych pierdół, by wychować dziecko. Kiedyś tego nie było i kobiety potrafiły urodzić i wychować. Dzisiaj wszyscy maja lewe ręce i muszą koniecznie miec najnowszy termometr dzieki ktoremu pieciakrotnie sprawdza temp. wody w wanience przy 10 kąpaniu dziecka. :O W dzisiejszych czasach jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo ze chodzi o pieniadze. I ja nie tyle ze chce krytykowac matki. Róbta co chceta, nie moje dzieci, nie ja się umęczę, tylko moze.... troszeczke otworzyć oczy ze jesteśmy zajebi..ste i bez internetu, książek i innych glupich porad typu dziecko "powinno". Im wiecej osob to zrozumie tym mądrzejsze czasy nastaną. Moze te dzieci mądrze wychowane, będą mądrymi doroslymi pewnego dnia i swiat stanie sie lepszy...

Gość buahahahahahahahahahahah
Haitii to joanna vel niko:D

Gość moja coreczka ma
2.5 miesiaca i jak narazie to lezy, spi, je :) a tak powaznie to zatrzymuje wzrok na zabawce jak jej sie cos pokazuje, oglada sie za karuzelka, "guga", probuje cos po swojemu odpowiadac jak sie do niej mowi, odpowiada usmiechem na usmiech i ostatnio chyba odkryła ze ma raczki bo je sobie oglada, wklada do buzi, zaczyna ssac paluszki

Ssac cyca,robic kupe,walic sie zabawka po glowie,smiac cala lapa,troche przekrecac na boki...

Gość 9090-0
spać i jeść.

Gość martiiiiiii
Moja gaworzy,dobrzw trzyma glowe, reaguje na zabawki BARDZO czesto sie smieje, swiadomie:) spi je i robi kupe noworodek a nie trzymiesieczniak...

Czytałam, że niemowlaki widzą tylko podstawowe kolory, te intensywne, dlatego kupuje mojej córce głównie zabawki kontrastowe (żółte, czerwone, czarne). Ja akurat zamawiałam przez internet z www.fokastara.pl i jestem zadowolona z przesyłki, jak i z produktu.

Czytałam, że niemowlaki widzą tylko podstawowe kolory, te intensywne, dlatego kupuje mojej córce głównie zabawki kontrastowe (żółte, czerwone, czarne). Ja akurat zamawiałam przez internet z https://fokastara.pl/ i jestem zadowolona z przesyłki, jak i z produktu.

Gość gość
Śpiewać, tańczyć, malować, mówić pierwsze słowa, jeść samodzielnie i siadać na nocnik.. SERIO??? Dziewczyno to dziecko 3 miesiące temu było w Twoim brzuchu. Co do jasnej.... może umieć? Chyba robić kupę i sikać w pampersa. Kolejna matka co już porównuje i dąży do posiadania cudownego dziecka co to chodzi jak ma 6 miesięcy. Ja pitolę :/