Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inna babeczka

Prawie kaleka po ciazy :(((( ciaza zniszczyla MI ZYCIE :/

Polecane posty

Gość inna babeczka

mam obwisly brzuch, straszne biale zylaste rozstepy, 25 kg nadwagi mimo diety i cwiczen, zeby mi sie krusza, nie trzymam moczu, mam problemy z dzwiganiem i staniem, hemoroidy, obwisle piersi i nie chce mi sie zyc :/ urodzilam 7 mies temu spedzam czas dosc aktywnie ale moja kariera legla w gruzach, dbalam o soebie w ciazy - witaminy, lekki sport, deta ale nic nie pomoglo, to rodinne :/ moja ama i babcia mialy podobnie :/ :/ :/ mam nadcisnienie i strasznie zaluje mimo ze kocham swoja corke chyba gdybym mogla drugi raz nie chcialabym dziecka :/

Gość znajomaaaaaaa
o matko,dlatego ja nie chce miec dzieci

Gość fguilkjhghjk
chyba ciało, a nie życie.

Gość 56yytyuy
a ile masz lat? ja 28 i nie cche miec dzieci

Gość inna babeczka
14, moje życie legło w gruzach

Gość znajomaaaaaaa
uo kurde ,14?

Gość dracenka z miasteczka
25 kg nadwagi mimo diety i cwiczen - gdybys rzeczywiscie byla na diecie i cwiczyla to nie ma opcji zebys nie schudla, nie oszukuj sama siebie ze przestrzegasz diety, a cwiczenie 15 min raz w tygodniu to nie cwiczenia

Gość surukuku
a klery kaza miec stado dzieci -pojeby

Gość mało się o tym mówi niestety
nawet w niby "feministycznych" mediach sprowadza sie konsekwencje ciąży do rozstępów i brzydkiego ciała - a tu chodzi przecież nie tylko o wygląd, ale i o zdrowie, które ciąża może zrujnować. Nikt nie da nikomu gwarancji.

Gość inna babeczka
mam 27 lat i czuje ze moje zycie dobieglo konca nienawidze siebie i nei oge na siebie patrzec czuje sie jak dojna krowa ktora tylko jest od sprzatania i karmienia :/ uwierz ze cwicze i jestem na diecie, po mamie mimo jedzenia warzyw i mies na parze zawsze mialam 10kg nadwagi :/ nigdy nie jadlam wiecej niz 1500kcal dziennie a mimo to najchudsza nigdy nie bylam :/

Gość inna babeczka
tez nei chcialam miec dzieci ale moj maz tak nalegal, ze bedziemy cudowna rodzinka i ze pokocham je i bede chciala miec cala gromadke, niestety zycie to nie jest bajka :/

Gość surukuku
religijne zjeby kaza miec duzo dzieci -bo ich zdrowie i zycie kobiet gowno obchodzi

Gość ktoska01
Jeśli nie możesz stracić wagi mimo diety i ćwiczeń zbadaj sobie TSH i może cukier, też mialam taki problem. Okazało się że mam poprodowe zapalenie tarczycy z niedoczynnością i zbyt duże stężenie insuliny. OD 2 miesięcy jestem na lekach i diecie i efekt - 10 kg mniej :) dracenka z miasteczka jak łatwo komuś coś takie napisać prawda? najlepiej człowieka zjechać i oskarżyć o kłamstwo a opcja jest. Poczytaj sobie o niedoczynności tarczycy.

Gość inna babeczka
dziekuje, zrobie te badania na pewno moze chociaz wagi sie pozbede bo z reszta niewiele sie da zrobic, piersi raczej nie beda wygladac lepiej, cwicze miesnie kegla od pol roku, bez efekty, hemoroidy nawracaja srednio co 3 tyg :/ mam problemy z dzwiganiem i podnoszeniem z powodu uszkodzenia kosci ogonowej i przeciazenia odcinka ledzwiowego :/ chyba bede musiala sie wybrac do psychologa

No toś się zapuściła....co Ty nie dbałaś o siebie w ciąży???? nie je się za dwóch tylko dla dwojga!!! Na rozstępy warto zainwestować w porządne kremy....o nogi trzeba dbać...i cycki też!!! Samo się nie zrobi!!! Ja będę za chwilkę trzecie rodzić i mimo że nie będę już ważyć poprzednie 50 kg to licze że więcej jak 55 nie:)...po każdej ciąży trzeba dupę ruszyć...a w trakcie ciąży- nawet głową!!!

Gość a ja sie zgadzam..
hmm..hemoroidy tak;/ troche brzucha..tak;/ brak ochoty na sex..tak;/ nie trzymanie moczu..tak;/ jednak sa to rzeczy nad ktorymi da sie pracowac wiec jestem ogolnie szczesliwa mama..a na wszystko potrzeba czasu tylko trzeba wziasc sie w garsc;)

Gość no to teraz ja...........
autorko wspolczuje z calego serca

Gość 21.11
A ja po ciązy wygladam lepiej niż przed, mam dokladnie tyle samo kg co przed zero rozstępów wogóle u mnie w sumie nic sie nie zmieniło w wyglądzie ciało wygląda tak samo :)

strasznie ci wspolczuje autorko. To bardzo przykre, ze ciaza narobila tyle szkód w twoim organizmie. Mam nadzieje, ze powoli powoli, malymi krokami dojdziesz do siebie, a córka zapewne kiedys jak juz dorosnie i zrozumie bedzie Ci wdzieczna, ze dalas jej zycie i bedzie cie bardzo kochac. I tak uwazam ze jestes bardzo dzielna, ze to wszystko znosisz, ze podjelas taki trud, mimo, ze wiedzialas, ze w rodzinie byly problemy po ciazy.

Gość no bo nie wierze po prostu
mama mlodego za glupia jestes zeby pomyslec ze to sprawa genow - fajnie tak innych dolowac, ty masz wiecej szczescia niz autorka, ale wredna jestes i durna za to

Gość współczuję Ci kochana
niestety to kwestia genów i fizjologii organizmu. Ja mam 32 lata, dwójkę dzieci (5 i 1,5 roku) ważę 55 kg, mam 64 cm w pasie, zero rozstępów, cycki mam małe wiec nie ma co obwisać, moja mama i babcia też tak miały, myślę że większość kobiet nie ma aż takich problemów, Ty masz po prostu genetycznego pecha. Ale nie załamuj się, to dopiero 7 miesięcy, moja bratowa dochodziła do siebie przez półtora roku, ale teraz wygląda super, mimo, że rozstępy jeszcze widać. Będzie dobrze:)

Gość inna babeczka
pisalam ze cwiczylam i bylam pod opieka dietetyka mialam rozpiske na kazdy dzien wiec nei chodzi o zapuszczenie, co do rozstepow juz mam taka skore mialam je i przed ciaza ale teraz to jest masakra !! mamamlodego - nie kazdy ma takie szczescie jak ty uwierz niektore predyspozycje sa w czesci genetyczne

Gość ktoska01
inna babeczka mi lekarz kazał zbadać cukier po obciążeniu 75g glukozy. ale może lepiej dopytaj lekarza i zacznij od tsh :) mamamlodegoD no to tylko pogratulować. A dla lepszego samopoczucia dokopujesz tym, ktorzy tak swietnie jak Ty nie wygladaja?

Gość dracenka z miasteczka
ktoska01 wyobraz sobie ze sama lecze sie hormonalnie i zrzucilam 22 kg takze wiem ze mozna, tylko trzeba wlozyc w to mega duzo wysilku. Najlatwiej to sie nad soba uzalac.

Gość inna babeczka
dziekuje kochane, staram sie wszytsko znosic cierpliwie zwlaszcza dla corki, ale chcialabym sie znowu poczuc dobrze i atrakcyjnie albo przynajmniej nie czuc ciaglego bolu w odc ledzwiowym... wiedzialam po mamie i babci czego moge sie spodziewac ale jest gorzej niz myslalam, od 2 biegam i przeszlam na bardziej strykcyjna diete, na razie stracilam tylko 2kg, zbaczymy co bedzie dalej, zazdroszcze tym paniom ktore nie maja takiego uszczerbku na zdrowiu :/

Gość Kalina821809
kto powiedział że o siebie nie dbała? niektórzy mają predyspozycje do rozstępów i nawet bez ciąży mają całe ciało poorane, i żadne kremy i zabiegi nie pomagają...

Gość współczuję Ci kochana
mamo mlodego, nie zawsze jest tak, że to kwestia zaniedbania, moja bratowa to bardzo aktywna babeczka, przewodnik górski, aktywna przez cała ciążę a i 30 kg na plusie, myślałam, że wpadnie w skrajną depresję. Nie zawsze to wina kobiety, diety i siedzenia na tyłku.

Gość inna babeczka
mialam juz wczesniej rozstepy po bokach brzucha, zawsze popekane naczynka - taka skora mimo uzywania kremow :S

Gość inna babeczka
niestety wiele ludzi zarzuca takim kobietom ze o siebie nie dbaja, ze sie zapuscily, ja na prawde robilam wiele i poswiecilam czas i pieniadze zby nie przytyc a dostarczyc dziecku wszytsko co potrzebne, cwiczylam na basenie itp niestety pewnych rzeczy nie da sie oszukac :/

Gość ktoska01
dracenka owszem można ale ile kobiet z nadwagą po ciąży myśli, że to mogą być hormony albo cukier? Zwłaszcza jak w koło slyszą, że się zapuściły, że mają mniej żreć i ruszać tyłek a nie marudzić. Ja bardzo długo walczyłam ze swoją wagą i nic nie pomagało. Gdyby nie onyholiza na którą szukałam sposobu to do dziś nie widziałabym, że mam problem z tarczycą. A lekarze mnie zlewali,