Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inna babeczka

Prawie kaleka po ciazy :(((( ciaza zniszczyla MI ZYCIE :/

Polecane posty

Gość swertga
a propos rozstepow - w gazetach pisza zeby profilaktycznie stosowac kremy na rozstepy- chyba od przedszkola /?jja raz zobaczylam , ktoregos dnia ze piersi mam zryte rozstepami zaczelam smarowac kremami i octem -ale to mało daje a na super zabiegi u dermatologa mnie nie stac-rozstepy to huujowa sprawa

Gość no to teraz ja...........
dracenka z miasteczka ktoska01 wyobraz sobie ze sama lecze sie hormonalnie i zrzucilam 22 kg takze wiem ze mozna, tylko trzeba wlozyc w to mega duzo wysilku. Najlatwiej to sie nad soba uzalac. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx tak debilko TY TEZ SIE NAD SOBA UZALALAS ZANIM SCHUDLAS TE 22 kilo a teraz kopac innych nie? nie czytasz ze autorka ma powazne problemy zdrowotne a nie tylko problem z nadwaga?

Gość 56yytyuy
wspolczuje ci, jestes rok mlodsza ode mnie. ja lubie swoje cialo i nie wyobrazam sobie jakbym miala po ciązy stracic figure :/ wiekszosc kobiet traci jednak, te nieliczne co nie stracily to są wyjątki

Gość współczuję Ci kochana
myślę, że powinnaś posłuchać inna babeczko rad innych babeczek i zrobić badania, może to rzeczywiście wina hormonów i da się to regulować farmakologicznie? wiem, że chciałabyś już być piękna, szczupła i zadbana ale widocznie Ty masz w tej kwestii trochę pod górkę, ale ja wierzę, że efekt będzie fantastyczny:)

Gość kijaneczka 5677
Niech mi któraś pokaże dowód na to że geny odpowiadają za to jak czujemy się po ciąży? Wiecie co to są w ogóle geny? od 2 biegam i przeszlam na bardziej strykcyjna diete - dieta ok, ale domyślam się że nie potrafisz odchudzać się z głową skoro z bolącymi lędźwiami biegasz?! Przecież to masakrycznie obciąża kręgosłup i stawy, i nie jest wskazane na początku ćwiczeń. Biegać warto kiedy ma się już jakąś kondycję, bo sobie jeszcze większą krzywdę zrobisz.

mam nadzieje, ze jak dalej bedziesz taka zdyscyplinowana to po jakims czasie wszystko wróci do normy, a ty bedziesz sie cieszyc dzieciakiem. Wiadomo, to jak operacja, czlowiek dlugo dochodzi do siebie, musi poswiecic wiele czasu, zadbac odpowiednio o swój organizm. Pewnie teraz ci sie wydaje autorko, ze jest tragicznie, ale za jakis czas bedziesz widziala postepy, zycze powodzenia i trzymam kciuki. A tak na marginesie ciesze sie, ze nie jestem kobieta...uff...

Gość inna babeczka
problem jest taki ze sie o tym nie mowi :/ nie bede chodzila i narzekala mezowi ciagle, dlatego faceci nie zdaja sobie sprawy rowniez jak pzychicznie to boli :/ gdyby to byla tylko nadwaga mysle ze nnie bylby to wielki problem

kijaneczko kochana, akurat ja wiem co to geny bo jestem genetykiem, nie mówię, że ona odpowiadają za to jak się czujemy po ciąży ale za to jakie mamy predyspozycje.

ja urodziłam majac 20 lat i nie chce cię tu pocieszać ani dołować ale wiadomo ciało się trochę zmienia ja nie przytyłam nic nawet kilograma wręcz schudłam z 50kg na 46 (ale to raczej wina pasożytów) ja niestety albo i stesty walczyłam o to żeby przytyć po icąży no i udało mi się ważę dokładnie 57,5 kg na czczo zjadlam 6 posiłków dziennie ost .posiłek jem ok 23są to zpaiekanki/pizza albo inne fast food żarcie -bradzo niezdowe na to zapodaje ablickzę czekolady,batony,ptasie mleczka,ciasta i inne...i rano waga ani drgnie ...no ale temat nie o mnie...rodziłaś naturalnie?czy cc? moze za dużo jadłaś w ciazy,długo karmilaś piersią?

Gość 56yytyuy
a najgorsze jest to ze ty sie poswiecisz, urodzisz dzieci a facet i tak cie za 10 lat zostawi dla mlodszej i ladniejszej :O

Gość dracenka z miasteczka
no to teraz ja........... sama jestes debilka niewychowana idiotko. Mowie to o czym mam pojecie i nigdy sie nad soba nie uzalalam, chcialam schudnac to schudlam a nie biadolilam na forum. Kazdy glupi wie ze z problemami zdrowotnymi idzie sie do lekarza.

Gość ignaśkowa
Ja po ciąży mam: rozstępy obwisły brzuch ( waże 55kg- a opona jest) żylaki.

Gość samuelka 26
zrobie badania i zobaczymy, dzieki dziewczyny :) co do biegania nei jest to intensywny jogging i lekarz pozwolil mi na to uzywam specjalnego pasa na kregoslup ledzwiowy

ja zaczynam ćwiczyc ale za 2 tyg.jak mój stepper dojdzie... i nie wiem czy będzie mi się chciało..szczerze powiedziawszy nie jestem przyzwyczajona do jakichkolwiek ćwiczeń

Gość ktoska01
Dracenka ja poszłam do lekarza. I wiesz co uslyszalam? ze takiej jednostki chorobowej nie ma. Druga lekarka powiedziala ze owszem istnieje cos takiego ale nie ma szansy zebym doszla do przyczyny powstania. Wiec sama przekopujac internet i ksiazki doszlam do ewentualnych przyczyn i zrobilam badania i wlasnie dzieki temu sie dowiedzialam ze mam chora tarczyce

ja proponuję wizytę u dobrego fizjoterapeuty, on dobierze rodzaj treningu do stanu zdrowia, kondycji itp, akurat bieganie nie jest do końca dobrym sportem przy problemach z kręgosłupem, lepszy jest trening z piłkami, odciąża kręgosłup a jest to trening kardio czyli spalający.

Gość samuelka 26
po pierwsze nie biadole tylko potrzebowalam z kims o tym popisac bo dnie spedzam jak na razie w polowie w pracy w polowie w domu, rodzilam naturalnie, przez cala ciaze bylam pod okiem dietetyka, nie przejadalam sie, nie jadlam slodyczy, ziemniaki czy makaron tylko od czasu do czasu, duzo owocow, warzyw, miesa na parze itp

Gość ale cyrk
bzdury, ja mam po ciąży takie ciało jakie zawsze chciałam mieć. Ani jednego rozstępu, ciało po 2 tygodniach było takie samo jak przed ciążą no i wreszcie mam piersi. Chyba nie powiesz mi autorko że 25 kilobierze się z powietrza. 25 kilo jedzenia- postaw to wszystko na stole. Ja bym to jadła przez 3 miesiące.

samuelka coś kręcisz na innym poście zakładałaś temat że będziesz zrywać z facetem bo chce mieć trójkę dzieci. to prowo:O

dziewczyny, nie zwracajcie uwagi na takie ataki, jednym dobrze się mówi bo metabolizm maja uregulowany, wystarczy tylko popracować, niestety nie zawsze jest tak łatwo, jedni chudną w trzy miesiące a inni w trzy lata, ot biologia, a jeśli ktoś Was atakuje, że się zapuściłyście itd to olejcie, przeciez same wiecie, że to nieprawda.

Gość no to teraz ja...........
dracenka z miasteczka no to teraz ja........... sama jestes debilka niewychowana idiotko. Mowie to o czym mam pojecie i nigdy sie nad soba nie uzalalam, chcialam schudnac to schudlam a nie biadolilam na forum. Kazdy glupi wie ze z problemami zdrowotnymi idzie sie do lekarza. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx niewychowana to jestes ty bo nie wypowiadasz sie na temat !!! Przeciwnie!! Piszesz o sobie jaka TY jestes wspaniala bo tobie sie udalo schudnac. GOWNO a nie pojecie masz a juz na pewno nie o temacie autorki. wiec spadaj w podskokach ! Oczywiscie ze sie nad soba uzalalas i sama sie zapuscilas bo gdybys sie nie zapuscila i miala wielkie pojecie to bys nie musiala zrzucac 22 kilo. Autorka wie ze z problemami zdrowotnymido lekarza sie idzie a to ze tu pisze nie oznacza ze sie nad soba uzala madralo ty od 7 bolesci.

Ejjjjjjjjj noooo co na mnie naskakują co niektóre jak pisze normalnie a nie obrażam!!!!!... Pierwsze dziecko rodziłam jako nasytolatka niemalże...także po porodzie dwie godziny latałam, nic mnie nie bolało, nie miałam rozstępów , w ogóle nic mi nie było.....następne dziecko urodziłam dopiero w wieku 31 lat i doskonale wiedziałam że kolorowo nie będzie bo to już latka i trzeba sie za siebie zabrać przed ciążą..... Oki...teraz zrobisz badania, ale skoro problem był wcześniej dlaczego dietetyk lub inny lekarz nie zlecił podstawowych badań hormonalnych>>??? ????? Dlatego pisze że teraz to juz trochę po nie w czasie!!!!!! Co do rozstępów uważam że tzreba dbać i to porządnie!!!!! A nie że skłonności.....teraz nic się nie poradzi...żeby nie było że dołuje...polecam Ci krem Perła Inków...drogi i dostępny w aptekach...generalnie ma przeznaczenie na blizny...ale warto spróbować.... żylaki czy pajączki??? Bo to różnica...i rózne leki...tak, leki a nie kremy pielęgnacyjne... Jakbyś raz wieczorem mogła się wyrwać do jakiegoś fitness clubu....a drugi raz w tygodniu do jakiegoś kina to dla ducha....Jak mąż dwa razy w tygodniu zostanie sam wieczorem to nie umrze...a Tobie dobrze to zrobi.....Z pewnością lepiej niż forum!!!!!

Gość samuelka 26
no tak moj maz chcialby conajmniej jedno dziecko wiecej :/ nie wiem czy widzi ile mnei to kosztuje

ale cyrk, nie masz pojęcia o tym co hormony mogą narobić w organizmie. Bosko, że Ty jesteś rewelacyjna po ciąży ale uszanuj to, że ktoś inny, mimo dbania o siebie może mieć problemy.

Gość ale cyrk
Jennifer jak się wyleczyłaś?? I jak zdiagnozowali ci te lamblie?? POdobno ciężko jest je wykryc.

zrobiłam test na lamblie który wykrywa lamblie w 100% -koszt.ok 22zl z tego co pamietam leczyłam się z tego pół roku albo i dużej różnymi antybiotykami ,miałam okropny jadłowstęt -na zapach jedzenia odruch wymiotny zjadłam 1 kawałek chleba na kolacje.. i to z wielkim trudem potem pól nocy i mdłości -cos okropnego ... ale udało mi się wyleczyć ziołami z niemiec kuracja kosztowna 3 miesiące-1500zl