Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powie ktos jak to jest?

bedac za granica znalazlam sie w szpitalu, teraz upominaja sie o pieniadze HELP

Polecane posty

powiedzcie mi tylko gdzie ja mam sie udac do nfztu czy zusu?

Gość w Polsce nie taniej jest
Do NFZ idź dowiedzieć się, do ZUS właściwie nie masz po co, dodatkowo na zagraniczny pobyt się nie ubezpieczałaś, a to co masz w pakiecie dotyczy tylko Polski, Chyba, że masz jakiś rozszerzony pakiet, ale nie sadzę.

Gość w Polsce nie taniej jest
czyli do NFZ

Gość poszkodowany w wypadku
musisz jechac do wojewudzkiego oddzialu NFZ i wziac od nich zaswiadczenie ze w tedy mialas ubezpieczenie w PL.Wyslij to do siostry albo odrazu do ubezpieczyciela szpitala w ktorym bylas (tylko przetlumaczona przez tlumacza przysieglego tzw.potwierdzona i orginal) i oni beda sie kontaktowac z NFZ.Tylko te odsetki co juz rosna od niezaplaconej sumy to juz sama placisz.Jak nie zaplacisz za szpital bedziesz miala zakaz wjazdu do danego panstwa przez 5 lat.

zakaz wjazdu i tyle?

Gość poszkodowany w wypadku
nie jeszcze sprawe w sadzie i komornika chyba ze sie dogadasz na raty to splacac.Masz tam siostre to niemozecie sie dogadac ze szitalem. Ja mialem wypadek w sierpniu.Wyrobilem sobie karte europejska ale zapomnialem jej spakowac.Jak mialem wypadek to dopiero zorientowalem sie ze jej nie mam.Jak wyszlem ze szpitala,przylecialem do PL i za miesiac dostalem rachunek za szpital.Wiec pojechalem do NFZ i powiedzialem co i jak (bylem jeszcze w trakcie leczenia).Dali mi ten papier orginal ze od tego do tego dnia mialem ubezpieczenie w PL.Wyslalem do tamtego ubezpieczyciela przetlumaczony i orginal.Niedawno dostalem z NFZ papier ze zaplacili za moje leczenie 27 tys tylko NFZ nie pokrywa kosztow przyazdu karetki i pobytu w szpitalu.Razem do zaplaty bylo 5 tys.Napisalem pismo i rozlozyli na raty.Ze szpitala za granica dostalem papier ze ciesza sie ze sprawa zostala wyjasniona i ze polski ubezpieczyciel zaplacil za moje leczenie i takie tam bzdury.Niestety dlugi trzeba splacac pisz zeby Ci rozlozyli na raty jak NFZ nie pokryje.Miesiac zwloki to dodatkowe 10% wiecej