Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jbnjkngjb

czy wasie dzieci maja ataki złosci ...tak szczerze

Polecane posty

Gość jbnjkngjb

chodzi mi o normalne dzieci zdrowe grzeczne czy bywa zeod wielkiego gwizdu zrobia mega awanture albo sie wsciekna

Gość K.klementyn,
Każde dziecko sprawdza na ile sobie moze pozwolić i kiedy rodzica puszcza nerwy

Tak. W domu czasami jak ma zły humor to i się złości. Normalne. Dorośli też czasem mają zły humor,a dziecko nie potrafi jeszcze panować nad emocjami.

Czasem, ale nie bardzo groźne ;) Przykład - sprzeczka z 4latką o gry komputerowe (tata pozwala, ja nie bardzo), siedzimy przy stole i usilnie próbuje mnie przekonać, żebym dała pograć na co po setnym "nie" mówię kategoryczne "NIE!" na co córka z pięści w stół i wielka obraza majestatu :D Innym razem jak się jej nie słucha to potrafi z przytupem się rozryczeć, cisnąć kredką w kąt itp

Gość Mea_82
No pewnie ze maja i to jeszcze jakie. Mam 2 latkie i czasami ma takie jazdy ze masakra. Normalka. Dziecko jeszcze nie umie sobie poradzic z wielkimi emocjami. Grunt to znalesc sposob na te histerie i zachowac spokoj choc czasami to nie jest latwe.

Gość Kurka bez pazurka
Pewnie, ze mają. To sa mali ludzie pełni wielkich emocji, z którymi nie zawsze potrafią sobie poradzić:)

Gość Kurka bez pazurka
O- widzę, ze zdublowałam poprzedniczkę:)

Mój ma takie nerwy raczej jak mu się coś nie udaje,nie potrafi czegoś zrobić to wynika wtedy z bezsilności jak np układa bardzo dużą wieżę z klocków i ta mu runie, nie może założyć kapcia,bo nie umie zapięcia zapiąć, nie potrafi zapiąć suwaka itp. Wtedy najczęściej się złości i płacze.

Moje dziecko ma 2 latka i ma ataki że potrafi ze złości zżucić coś z stołu, ale cóż zrobić zdarza się to bardzo rzadko.

Moja ma i to jeszcze jak! Kiedy cos sie jej nie ppodoba to gryzie bije albo ciska kubkiem z sokiem. Szalu czasami idzie dostac ale jak widzi ze mnie to nie rusza to sie uspokaja. Nie wiem juz jak ja oduczyc tego probuje tlumaczeniem i krzykiem i nic. Moze jej przejdzie

Gość oj tak tak oj
Mój 2,5 latek ze złości potrafi rzucać z całej siły wszystkim co popadnie, nawet największym samochodem - jeździkiem, pilotem od telewizora, butelką z piciem. Potrafi też urządzić histerię na środku ulicy, która wygląda tak, że się położy czy usiądzie na chodniku lub się drze niesamowicie i nie chce iść dalej, tak że wszyscy się za nami oglądają. Ogólnie wrzask małego, bunt i rzucanie wszystkim ze złości jest u nas na porządku dziennym, gdy małemu na coś nie pozwolimy. Mam tylko nadzieję, że to przejdzie i że to tylko bunt dwulatka.

Gość oj tak tak oj
U nas najbardziej pomaga odwracanie uwagi jakimś tłumaczeniem,wymyśleniem jakiejś historyjki, np. jak chce samochód ze sklepu, opowiadam mu "Chodź, idziemy do innego sklepu zobaczyć za samochodem, bo ten w tym sklepie był popsuty i Pani nie chciała go nam sprzedać". Mówienie "niw eolno, zostaw" tylko wzmaga histerię i pobudza małego jeszcze bardziej.