Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość networkmamasięboi

radość /strach

Polecane posty

Gość networkmamasięboi

Witam Wszystkich ! Tak jak w temacie , chciałabym podzielić się z Wami moją radością którą na przemian goni strach. Przez ostatnie dwa lata byłam osobą bezrobotną , kończyłam studia , imałam się różnych prac dorywczych ... Miesiąc temu moja bratowa straciła pracownika swojego pensjonatu , zaproponowała mi posadę . I tak żyliśmy sobie w symbiozie , wczoraj okazało się że jestem w 6 tyg ciązy :) radość ogromna! ale i strach , ponieważ pracuję tam fizycznie - kuchnia , nocne imprezy .... mąż radzi mi pójść na zwolnienie , bratowa również nie chciałaby żeby stało się coś niedobrego mi a ja nie chciałan=bym marudzić Jej w pracy że to kotła nie dzwignę , że to do piwnicy po skrzynkę z towarem nie pójdę , że to mdłości z rana .... a nie ma tam tylu pracowników żeby mnie wyręczali , tam każdy zapier... czy w tej sytuacji należy mi się zasiłek chorobowy ?po przepracowanym miesiącu? umowę mam na stałe , prosz

Gość networkmamasięboi
proszę o rady bo nie wiem co robić ...

Gość networkmamasięboi
nikt mi nic nie podpowie?

Gość networkmamasięboi
a gdybym poszła na l4 już teraz to na jakiej podstawie policzą mi ile mi się należy , przecież przez ostatnie 2 lata nie miałam żadnego dochodu ...