Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tweeetyy

12 tydzień ciąży łączmy się :) jakie badania juz macie za ?

Polecane posty

Gość tweeetyy

jak pytanie ww :)

Gość 14 tydz
ja jestem w 15tc. Do 12tyg mialam usg, echo seruszka i krew.badania na toksoplazmoze. W 14tyg mialam usg genetyczne i test papp-a.

Gość nvmnvmnb
pewnie już na zwolnieniu siedzisz...

Gość tweeetyy
a czemu akurat usg genetyczne w 14 tyg , jak sugerują zeby zrobic do konca 1 trymestru?

Gość SaraXXX
Ja dzisiaj zaczynam 15 tydzień. Miałam morfologie, grupe krwi, toxo, badanie moczu, glukoze. W zeszły piątek robiłam badanie prenatalne, bez testu z krwi.

Gość SaraXXX
Badanie prenatalne robi się między 11tyg a 13+6. Mi już padły nawet przypuszczenia na chłopca :)

Gość tweeetyy
jestescie na zwolnieniu ? ja pracuje , aktualnie się przeziebilam i tydzien siedze w domu. mysle nad tymi badaniami usg .. strasznie sie boje ich wyniku :( chyba mimo to zrobie ..... jakie miasta i kiedy macie termin? ja kraków , 15.06.32013

Gość taka.jedna.ja
ja w 13 tyg znalam juz plec dziecka/corka za soba mialam dokladniejsze usg u specjalisty od wad w tym tygodniu

Gość ja też 12tc
usg genetyczne mam za tydzień dokładnie :) poza mną wizyta u laryngologa i okulisty, badania na przeciwciała kiły toksoplazmozy cytomegalii i różyczki,hiv też i coombsa do tego masa innych podstawowych.Serduszko już widziałam , wszystko-okey

Gość SaraXXX
Ja nie pracuje, przed ciążą miałam tylko umowe zlecenie w 6 tygodniu pierwszy raz w szpitalu leżałam. Termin mam na 27 maj z OM z usg często mi wychodził 1 czerwca . Te USG to już chyba z 7 razy miałam:P Jestem z okolic Gliwic.Prenatalnych się nie bałam wcale. W rodzinie nigdy żadnych chorób ani wad genetycznych nie było. Wszystko wyszło bardzo dobrze problem był tylko taki, że mały nie chciał się obrócić.

Gość tweeetyy
ja w przyszlym tyg mam zamiar zrobic sobie usg genetyczne , musze jeszcze zaliczyc tokso i cotomegalie . aaa sluchajcie , jak z waszym jedzeniem ? bo mnie bardzo mdli i od wszystkiego odrzuca .... z rguly jem chleb z pomidorem :( juz nie moge na nic patrzec ... powoli nawet na chleb...

Gość ja polecilabym
usg genetyczne robi sie w 11-14 tyg ciazy poniewaz jest wtedy najbardziej miarodajne. Wczesniejsze badz pozniejsze nie daja juz stuprocentowego wyniku. Chodzi tu o rozmiar glowki,zeby nie byl ani za maly ani za duzy. Wtedy mierzy sie fald karkowy. Nie moze byc wiekszy niz 2,5mm. U mnie bedzie raczej dziewczynka.