Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajdzior

problem ze snem u dziecka

Polecane posty

Gość kajdzior

Witajcie. Zacznę od tego że syn ma 15 miesięcy, od nie dawna (jakies dwa tyg) w nocy kręci sie wierci wstaje, i tak przez całą noc, najchętniej spał by mi na głowie ;) nie mam pojęcia co mu jest, myślałam że to możę zęby ale pdaje mu nurofen na noc i nie pomaga dlatego też myśle że zęby nie są powodem. Może macie jakiś pomysł z własnego doświadczenia?

Gość Krystallll
ja borykam się z tym samym, moja córka ma 18 miesięcy i mam wrażenie, ze z kazdym miesiacem śpi coraz gorzej i na pewno nie chodzi o zeby, po prostu wstaje kilka razy wnocy, czasem muszę ją ululać a ona rozbawiona gaworzy sobie, albo w łóżku sama gada do siebie i lezy, innym razem wrzeszczy, jestem od kilku miesięcy niewyspana i nie wiem jak temu zaradzić, wydaałoby się, ze im dziecko starsze tym lepiej i dłuzej powinno spać tymczasem ja mam coraz bardziej przesrane :-(

Gość kajdzior
no właśnie coraz gorzej śpi, nie wiem czy to normalne, w dzień śpi do 2godzin, zasypia ok 20 , 21 no i śpi do 8 nie wiem mam go kłaśc śpać później, tylko czy to coś pomoże?... czasem zdażało sie że siedział z nami do 22 a i tak spał tak jak zawsze

Gość kolasroczkaaa127
przejdzie im mój syn miał takie akcje że bywało że do pracy nie poszłam przez niego bo balował całe noce z czasem wszystko wróciło do normy

Gość Krystallll
kajdzior moja córkaw dzień śpi czasami, ale raczej jej nie kładę, w gruncie rzeczy nie ma reguły, jak się zdrzemnie w dzień to potrafi raz tylko w nocy wstać, innym razem 3 razy, a czasem po całym dniu czuwania i tak w nocy wstaje kilkakrotnie, wiec juz nie mam do niej pomysłów, najgorsze, ze nie zasnie wcale bez butelki z mlekiem i czasem 3 albo nawet 4 razyw nocy musze jej mleko podawać, bo na wszystko inne reaguje wrzaskiem.

Gość kajdziorka
próbowałaś dac wody albo gęstego soku zamiast mleka? u nas wygląda to tak że mały po kąpieli dostaje butle wypije odbije mu sie i zasypia w ciagu 10 minut.. z początki jak sie tak budził to wystarczył smoczek a teraz... nie wiem nie potrzebuje smoczka, przemieszcza sie tylko z kąta w kąt a ja wstaje tysiace razy..

Gość Krystallll
oczywiście, ze probowałam, tylko mleko ją uśpi ponownie, tzn. tak było ostatnio, bo od miesiaca wypije mleko i dalej nie śpi, gada do siebie, kręci sie, w końcu zaczyna wrzeszczeć, więc muszę brać ja do siebie na brzuch, kłądę się z nią w swoim łóżku i lulam ją, wtedy usypia po kilkunastu minutach i odkąłdam ją do łóżka, a ona śpi do następnego budzenia za 2h :-(

Gość kajdziorka
to mamy ten sam problem , tez musze małego brać do łóżka . ale robie to też ze względu na siebie żeby nie wstawać sto razy.. tylko że teraz mały nawet w łóżku sie rozkręcił i musi spać obok mojej głowy.. na mojej poduszce, nie mog sie ruszyc praktycznie ;) masakra

Gość Krystallll
no masakra, a ty sobie wyobraź, ze ja w tym samym pokoju mam jeszcze 3 latka i wszystko w nerwach musze robić, żeby go nie obudziła, ale na całe szczeście mój synek to jest anioł jeśli chodzi o spanie, moga się ściany walić a on jak zaczarowany chrapie. Na wiosnę chcemy ich wydelegować na swoje pokoje, wstępnie będą razem w jednym i mam nadzieję, ze moja córka gdy osiagnie 2 lata to będzie w końcu przesypiać noc, bo naprawdę wykończy mnie. dodatkowy probloem z nią to to, ze jest niejadkiem, myślałam, ze moze z głodu się budzi, ale czasem jak ma dobry dzień a jest ich kilka na miesiac i zje jak człowiek, to i tak sie budzi, więc naprawdę nie ma reguły. fakt jest jednak taki, ze już chyba wolę to budzenie niz niejedzenie, bo mnie to psychicznie wykańcza i powoduje, ze wciaż stoję przy garach, dobrze jedynie, że mam wychowawczy, bo w innym razie nie wiem co by było