Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość faraonka345

chyba mam hiv i zaraziłam partnera!

Polecane posty

Gość faraonka345

nie wiem co mam zrobić, gdzie iść na badania zrobić je w przychodni rodzinnej, anonimowo pojechać do innego miasta czy oddać krew?? chce się dowiedzieć jak najszybciej. spotykam się z cudownym chłopakiem jest mundurowym, oni mają robione badania co pół roku i jeśli go zaraziłam to nie wiem co zrobię. podejrzewałam że moge być plusowa ale cały czas wmawiałam że to nie może być możliwe, aż do tej pory gdy przespałam się z moim obecnym bez gumki. nie wybaczę sobie tego! on młody ja też, przeze mnie straci pracę!!! prawie rok temu byłam za granicą , poznałam pewnego mężczyznę okazało się że miał mega bujne życie erotyczne. pamiętam jak mnie namawiał zróbmy to bez gumki, nie ufasz mi tak jakby chciał to specjalnie zrobić kłóciliśmy się o to , lecz pewnego dnia po imprezie po % niestety się zgodziłam. jego przyjaciel do mnie pisał żebym zrobiła testy bo jest podejrzenie :( jeśli jestem zarażona to mój obecny też i muszę wcześniej się o tym dowiedzieć niż on! :( wyjade zostawie list , bo życia tu nie będę miała zresztą nie tylko tu.

Gość nudne prowo
bylo:O teraz w modzie jest gruzlica🖐️

Gość zdrapka987
Nie panikuj, hiv to nie grypa, najwieksze prawdopodobienstwo zlapania jest przy stosunku analnym, przy zwyklym nawet jesli on byl zakazony moglo wcale nie dojsc to zakazenia u ciebie. Z jakiego jestes miasta? Dam ci adres gdzie mozesz sie zbadac.

Gość faraonka345
nie prowo!!!!! przysięgam!! wcale to nie jest śmieszne. w tym tygodniu zrobie test i miejmy nadzieje że bedzie dobrze, nie wiesz że ponad 70% ludzi w PL nie zdaje sobie sprawy z tego że jest nosicielem !!! fakt nie mam badań wykonanych ale nie zapomne że jak wróciłam bardzo chorowałam antybiotyki nie pomagały , prześwietlenie płuc i te sprawy wtedy do mnie nie docierało ale teraz to sobie wszystko układam. teraz mam lekką depresję a co będzie jak to okaże się prawdą.

Gość faraonka345
dokładnie i ten debil namawiał mnie na anal , w ogóle to był psychol!! a ja głupia jeszcze po powrocie utrzymywałam z nim kontakty. nie napisze z jakiego jestem miasta , wiem że w warszawie mam chyba najbliżej na ul. żelaznej są robione anonimowo i na chmielnej.

Gość zdrapka987
Przespalas sie z nim bez gumki jeden raz wiec ja mysle ze szansa jest mala jesli uprawialiscie tradycyjny seks. Ale dla pewnosci i spokoju musisz zrobic test, inaczej oszalejesz i zaczniesz sobie wmawiac tez inne choroby, a depresja sie nasili. Wiem, ze to cholernie trudne, sama przez to przeszlam, po miesiacach bicia sie z myslami uwierzylam ze jestem zakazona, przeczytalam wszystko o hiv i aids, wpadlam w gleboka depresje, az dostalam nerwoboli i innch dziwnych objawow. Musisz zrobic test, mozna go wykonac anonimowo w punkcie konsultacyjno - diagnostychnym.

Gość wewewewqeqewqeqee
zdrapka- jestes plus??

Gość Kosmita z reklamy
Pierwsze pytanie jakie zawsze zadaje nowi poznanej kobiecie brzmi: Pracowałaś za granicą? Jeśli odpowiedź jest twierdząca grzecznie jej dziękuje i życzę powodzenia

Gość zdrapka987
nie jestem plusem ale wiem na ten temat sporo bo kiedys myslalam, ze mnie dotyczy

Gość kotplot9
A jak to sie objawia?

Gość faraonka345
nie wchodzę zazwyczaj na takie portale ale chyba rozumiecie sytuację po prostu musiałam komuś się wyżalić. wiem że musze iść i zrobić jak najszybciej test bo się wykończę:( był to klasyczny seks ale stosunków było sporo. brałam tabletki i wiedziałam że w ciąże nie zajdę co byłowtedy dla mnie najgorsze , lecz teraz wiem ze dziecko i ciąża to nie problem. ta świadomość że mogłam zarazić obecnego partnera dobija mnie najbardziej. zniszczyłabym mu życie prywatne i zawodowe!

Gość zdrapka987
Niestety musisz rzobic tez inne testy: kila, chalamydia, hpv. Tez sa bezobjawowe przez dlugi czas i latwiej sie przenosza.

Gość faraonka345
nie wtedy byłam sama wróciłam pół roku temu i poznałam w sierpniu obecnego partnera. spałam z nim zazwyczaj w gumce ale zdarzyło się 2 razy bez i po około 3 tygodniach od tamtego momentu dostałam wiadomośc na facebooku od przyjaciela tamtego że powinnam się przebadać, czemu nie zrobił tego wcześniej tylko akurat po stosunku z obecnym:/ może też dowiedział się i od razu napisał albo wiedział wcześniej teraz to się prawdy nie dowiem.

Gość ewkjflkjewl
no ale co tamten obcokrajowiec jest zarazony?? to pewne?? na jakiej podstawie jest to podejrzenie??

Gość faraonka345
jak już pójdę zrobię wszystkie badania jakie trzeba. ludzie najczęściej po fakcie zaczynają dbać o takie rzeczy! tylko często jest za późno. glupota ludzka nie zna granic. jest za tym aby pary przed współżyciem robili sobie badania.!!!

Gość dojommmaa
Spokojnie. Nie mysl o tym, bo to nic nie pomoże, jedynie zaszkodzi. Sama sobie kiedys zdiagnozowałam chorobę. Kilkanascie nie przespanych nocy, dostałam nerwoboli. Z nerwowo wszystkie kosci mnie bolały, aż chodzic nie mogłam. W koncu poszłam się zbadac i okazało się, że wszystko jest w porządku. Jeżeli się okaże, że jestes chora (w co wątpię) to wtedy zaczniesz się martwic. Id teraz sobie wypij melisę i nie mysl o tym. : )

Gość faraonka345
laska która z nim spała zrobiła badania i ma hiv . tylko nie wiem czy przede mną spałą z nim czy po mnie :/ z tamtym nie ma kontaktu i dlatego się jeszcze bardziej obawiam

Gość faraonka345
melisa nie pomoże, biore inne leki na uspokojenie. jak myślicie zrobić badania anonimowo czy jak ??

Gość zdrapka987
Hiv to zakazenie, nie zarazenie, chory jest zakazony i juz na zawsze bedzie. Jesli facet mial wiele kobiet to na 90% ma wirus HPV, moze miec tez chlamydioze lub kile. Musisz wszystko sprawdzic. Im dluzej bedziesz zwlekac tym gorzej bedziesz sie czuc psychicznie. Kobiety polykaja tabletki anty i mysla, ze grozi im tylko ciaza, nic bardziej mylnego, ciaza to namniejszy problem jaki mozesz miec po takim kontakcie. Wirusy hpv powoduja raka szyjki macicy. Tak wiec gumka albo zimny prysznic. I najlepiej zapomnijcie o analu bo to podstawowe zrodlo zakazenia. Geje roznosza to swinstwo najbardziej skutecznie.

Gość ale słabo
czasami przeraża mnie naiwność i głupota ludzka

Gość faraonka345
dokładnie głupota ludzka!! i niech każdy kto to czyta ma przestrogę , nie życzę najgorszemu wrogowi!

Gość zdrapka987
Mysle ze najlepiej bedzie jesli zrobisz to anonimowo w jednym z punktow, ktorych liste podalam ci w linku. Jest o tyle lepiej, ze odbedziesz rozmowe z psychologiem przed badaniem, a wynik tez odbierasz osobiscie i w razie plusa bedziesz miala jakiekolwiek wsparcie ze strony psychologa. Jak zrobisz w laboratorium, bedziesz z tym sama, nikogo twoj wynik nei bedzie interesowal. Inna sprawa ze nie musisz podawac nazwiska, a w laboratoriach jak robisz badanie podajesz nazwisko i jestes juz w rejestr wpisywana.

nie no sorry, źle trochę Cie zrozumiałem. w sumie seks dla ludzi, więc jak nikogo innego tym nie krzywdziłaś to ok. tylko chuujowo że popłynęłaś i dałaś się ponieść by bez gumy to robić. nie martw sie na zapas. najpierw porób te badania.

Gość eustachy motyka
A dlaczego pytasz na kafeterii? Idz do laboratorium i sie zbadaj , i sie nie nakrecaj, bo do puki nie zrobisz badan nikt Ci w tym problemie nie pomoze. Jest tyle wyczerpujacych informacji w necie na temat HIV ze nawet slabo rozumna osoba potrafi sobie poszukac odpowiednia instytucje ktora anonmowo przeprowadzi testy.

Gość faraonka345
bardzo dużo o tym czytałam i myślę że to będzie najlepsze rozwiązanie. dziękuję za wsparcie. w piątek się wybiorę bo niestety jutro i czwartek nie mam za bardzo jak :/

Gość ewkjflkjewl
skad pewnosc, ze ta wiadomosc fb to nie jest jakis glupi zart???

Gość eustachy motyka
Badz dobrej mysli :)