Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość faraonka345

chyba mam hiv i zaraziłam partnera!

Polecane posty

Gość ewkjflkjewl
nie odkladaj badania na pozniej, jedz jutro rano, bedziesz miec z glowy odwolaj wszystko co zaplanowalas, wez urlop na zadanie w pracy czy odposc zajecia na uczelni

Gość faraonka345
owszem wiem że można anonimowo ale na pewno nie przez internet! ciężko mi z tym i dlatego napisałam, a póki co nie chcę obarczać tym problemem moim najbliższych ... :/ jak będę po wizycie i po badaniach to oczywiście dam znać ... teraz trzymanie kciuków i liczenie na cud nie pomoże. wóz albo przewóz, byle do piątku

Gość zdrapka987
eustachy, moglbys sie wykazac nieco wiekszym zrozumieniem, ona potrzebuje teraz wsparcia, a nie krytyki.

Gość co za porażka:O
jest duże prawdopodobieństwo ze masz hiv jesli on spał z Tobą już zakażony. po pierwsze kobiety szybciej się zakażają przez otarcia pochwy, mikro urazy do których dochodzi przy stosunku. po drugie objawy które miałaś wskazują na chorobę retrowirusowa czyli zakażenie jest prawdopodobne, ale zrób test bo dopóki nie zobaczysz czarno na białym dopóty będziesz żyła w niepewności. ile masz lat?

Gość ewkjflkjewl
co za porażka:O po co straszysz dziewczyne i wypisujesz bzdury!!!!!

Gość faraonka345
może i głupi żart i mam taką cichą nadzieję ale ja tą osobę znam i wątpię żeby takie żarty sobie robił. wiem że z tamtym nie ma kontaktu wyjechał jak ta laska się dowiedziała o wirusie. studiuje dziennie i mam ważny egzamin a na badania musze jechać ponad 100 km :/ , nie wiem sama czy czekać do piątku czy na jutro nastawić się psychicznie :/ ach , mętlik w głowie

jakie bzdury? jak nie znasz tematu to się nie odzywaj! tak sie składa ze "siedzę " w temacie hiv (sama nie jestem zakażona) i wiem co mówie

Gość faraonka345
mam 22 lata

Gość po co się męczyć?
Skoro nie wyrabiasz psychicznie to po co sobie dodawać jeszcze więcej stresów? Nie przyjmuj żadnej jednoznacznej decyzji, pójdź na badania jak najszybciej (jeśli dasz radę to już jutro). Głowa do góry, przeszłości nie zmienisz, ale nic nie jest przesądzone. Trzymam kciuki!

idż jutro

Gość jesienna mgła
zrób koniecznie anty HCV - tym o wiele łatwiej się zarazić niż wirusem HIV, a nie wiele osób o tym wie. No i odczyn WR, chlamydia trachomatis też nie zaszkodzi. Wszystko możesz zrobić anonimowo na hasło :) lepiej wiedzieć teraz niż za parę lat, gdy pojawią się objawy :O mam nadzieję, że będzie minus :)

Gość eustachy motyka
zdrapka987 ja jej nie krytykuje, tylko probuje jej uswiadomic ze dopuki nie zrobi testu nikt z nas jej nie pomoze. Kazdy z nas chce ja pocieszyc i slownie wspomoc, ale.... co to da? Bedziemy ja wspierac wtedy kiedy sie okaze ze faktycznie wynik testu jest pozytywny, czyli jest zakazona. Na ta chwile co mozemy jej poradzic? Tylko tyle ze jestesmy myslami z nia i zeby testy wyszly na jej korzyść.

Gość faraonka345
dziękuje że tylu wspaniałych ludzi siedzi na kafe. obawiałam się że zaczniecie mnie oceniać negatywnie. jednak jeszcze są ludzie z dobrym i wyrozumiałym sercem. ja także jestem dobrą i uczciwą osobą zawsze inni to wykorzystywali zamiast doceniać.

Gość po co się męczyć?
Faraonka, to czy będziesz plusowa, czy minusowa nie odwróci od Ciebie normalnych ludzi. Za każdy błąd trzeba zapłacić, ale nie tak, żeby mieć całe życie skreślone. Zawsze znajdą się tępaki, które będą chciały się dowartościować Twoim kosztem. Wspomniałaś, że masz wspaniałego faceta, on na pewno Cię wesprze i zrozumie. Dlaczego jeszcze mu nie powiedziałaś o swoich obawach? Jak koleżanka wyżej wspomniała, póki co nie jesteśmy w stanie Ci pomóc. Trzymamy kciuki za negatyw (chociaż raz negatywny wynik może cieszyć :)) i odezwij się po badaniach to wtedy pogadamy jeszcze, ale mam nadzieję, że nie na temat plusa.

Gość tghrttrjty
masz istotnie s szanse, ze masz hiv ryzykowny tryb zycia poprzedniego partnera i objawy grypopodobne, na ktore nie zadzialaly antybiotyki idz zrob taki test, ktory daje wynik po 20-stu minutach wczesniej jest konsultacja z lekarzem, potem lekarz na osobnosci wrecza wynik oczekiwanie to ogromny stres, ale jak sie okazuje ze nie masz HIV to czujesz sie jak nowo narodzona

Gość wrozka od 7 bolesci
masz istotnie s szanse, ze masz hiv CO ZA INTELIGENTNA WYPOWIEDZ:-O SZANSE NA HIVA MA KAZDY !!!!!!!!!!!!!!

Gość tghrttrjty
jesli poprzedni facet ruchal na lewo i prawo, ktos jej zasugerowal badania na fejsie, a ona sama miala charakterystyczne dla HIV objawy, nie trzeba byc geniuszem, zeby podejrzewac hiv inna sprawa, ze dzisiaj HIV mozna latwiej kontrolowac niz 15 lat temu i zyje sie z tym duzo dluzej

Gość d fmewbf
autorko jak sie trzymasz?? bylas na badaniach??

Gość zdajesz sobie sprawę
ze obecny partner którego świadomie naraziłas na zarazenie moze podać cię do prokuratury ? popełniłaś przestępstwo , wiedziałas iz mozesz byc zarażona a mimo to spałaś z nim bez zabezpieczenia , jestes nieodpowiedzialna gówniarą ,za takie cos grozi kara wiezienia ,sady sa bezlitosne dla takich jak ty, co zrobił ci złego obecny facet ze decydujesz o jego zdrowiu ?

Gość faraonka345
jade w piątek na badania. wiem że to karalne ale ja nie mam 100 % pewności a po za tym jak z nim spałam to nie przepuszczałam że mogę być zarażona, zrobiłam to nieświadomie!! dowiedziałam się niedawno i teraz wszystko do kupy zebrałam że może to być niestety prawda :/

Gość reyggttuy
Śmieszna sprawa

Gość faraonka345
śmieszna!!! to Ty jesteś śmieszny pisząc to!

Gość onannienawiedzona
gdzie bylas za granica?

Gość po co się męczyć?
No i jak tam? Dobre wieści?

Gość wrewfew
masz juz wyniki??

Gość faraonka345
wyniki w poniedziałek :(

Gość trhytuhjtyj
i jak sie czujesz? mily byl lekarz? zakladam, ze robilas w anonimowym puynkcie konsultacyjnym...

Gość po co się męczyć?
Nie stresuj się, pojutrze wszystko się wyjaśni. Jesteśmy dobrej myśli.

Gość centyfrewtr
gdzie byłaś zagranicą ??? bo pukałem się z paroma polkami w anglii, nie fajnie by było jakbyś była jedną z nich..