Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dojommmaa

dlaczego w biblio jest tyle błędow i niedociągnięc ?

Polecane posty

Gość dojommmaa

przeczytałam w necie baaardzo dlugą listę błędow historycznych i roznych innych znajdujących się w biblii, wiele nich osobiscie w biblii sprawdzilam i teraz zwątpiłam, że tą biblie pisali ludzie natchnieni przez Boga. Skoro Bog jest autorem Biblii to znaczy, że się pomylił? wgl wiele hostorii przepisanych jest z mitologii napisanych jeszcze przed biblią. Wytłumaczcie mi dlaczego tak jest ?

Gość przypatrz sie religiom i kulto
m które funkcjonowały przed chrzescijanstwem, a sama zobaczysz, ze to zadna nowosc tylko miks tego co było wcześniej.

Gość przypatrz sie religiom i kulto
ja szczerze powiedziawszy im bardziej wgłębiam się w te wszystkie "prawdy wiary" chrzescijanskiej, tym mniej wierze

no właśnie a w dziełach lenina albo w kapitalizmie marksa żadnych. nawet z protokołów posiedzeń na KONGRESACH sld NIE MA NIEDOCIĄGNIĘĆ

Gość sprwy wiary zostaw mądrzejszym
i zajmij się gotowaniem, albowiem miejsce kobiety jest w kuchni

Gość rtyt
nie przejmuj sie katolami wg nikt kazdy kto slepo nie wierzy jest debilem ;)

Gość kacaraba
przecież to jest literatura spisywana przez ludzi na przestrzeni wieków nie wiem czego wymagasz?

Gość kacaraba
o kurcze, niedoczytałam! :D bóg jest autorem bibli? skąd ci taka bzdura przyszła do glowy? doucz się najpierw, poczytaj... aż mi głupio, że w ogóle piszę na takim topiku... no nie wierzę.... co z wami ludzie?

Gość koziełł
ot ciamnota

Gość alamakotaotataa
Ale po co powstała Biblia? Żeby była historia? Jaka? Przecież tyle lat ludzie nie mieli Biblii. Uważam, że tu trzeba MÓZG wytężyć. Po co Biblia powstała i tyle. I KIEDY.

Gość alamakotaotataa
Chciałam zauważyć coś, czego dziś ludzie nie rozumieją. W czasach gdy powstawała Biblia ludzie nie byli tacy jak dziś,że piszą, piszą i wszystko zapisują. Trzeba pamiętać, że Biblia powstawała w czasie gdy Żydzi wychodzili z Egiptu. A co napisali starożytni Egipcjanie? Weżcie i zobaczcie sobie co zostało do dziś z zapisków starożytnego Egiptu - na grobach tylko pisali, że każdy faraon IDEALEM był. No to Biblia to po prostu była jedna wielka prawda, taka - moim zdaniem - którą dało się przeżyć. DOSŁOWNIE. A dzis? Co- jak wygląda świat? Weż i napisz coś na kafe - cokolwiek. Akurat wszystko będzie ci uznane, że może być. Biblia to jest coś co MOGŁO BYĆ i to wszystko. I to były TOMY w porównaniu z tym co pisano w starożytnym Egipcie. To była ENCYKLOPEDIA. I ja uważam, że za dużo tego. Za trudne, za duzo. Takie coś. To tyle co chciałam od siebie napisać i że tak myśląc człowiekowi nic się nie chce. Ja np. pisze na kafe żeby DOSŁOWNIE literek nie zapomnieć - tak mi się nie chce pisac - nic robic. Takie mam życie i dlatego to pisze, ze ludzie za duzo pisza i bez sensu. I bez sensu nie są analfabetami - powinni być. Np. połowy ludzi jak czegoś nauczyć jak nic nie robią tylko piszą. A po co? Tyle :(

Gość alamakotaotataa
Ja to napisałam tutaj choc nie jest to dobre forum na pisanie o takiej księdze jak Biblia. ja w ogóle nie rozumiem jak można tu przyjść NA TAKIE FORUm i takie pytania zadawać. Ale to rozumiem i tyle. I to wszystko. No i tak sobie myślę,że mam rację ze swojego punktu widzenia. I już mi się nie chce myśleć - a pisać wcale.Ale co tu robic? :(

Gość alamakotaotataa
Ja nie rozumiejąc że można tu pytać o Biblię na takim forum mądrym inaczej rozumiem, że można jednak i dlatego odpowiedziałam. Ale jeśli ta autorka przeczytała pierwsze 5 ksiag Biblii to naprawdę jest niezła. I tam znalazła te błedy.Bo czemu nie? A kto powiedział, że tam wszystko sie zgadza? A przeczytała to? Już to widze:( No ale błędy to zauważyła ale czy przeczytała. Bo jak przeczytasz SKROMNIE z uznaniem to Biblię uszanujesz. Ja w życiu przepadłam przez Biblię, ale w sumie tylko w Polsce moglo się to zdarzyć. Tak nie ma szans - taki narod niezbyt mądry jak dla mnie. Ale niech wam będzie. Tylko jak do tego mogło dojść? To jeszcze bym u siebie chciała zrozumieć jak mogłam dojść do momentu, że skasowałam Biblię. A jak moja sprawa. Taka jest Polska i nie mam ja złudzeń co do tego :(

ateistom czy inszym lewakom z nienawisci mozg sie wylącza . dlatego takie |błyskotki" intelektualne znane w historii lewactwa

Gość alamakotaotataa
Szkoda,że Polska nie istniała jak powstawała Biblia. Wszystkie błedy by skorygowano od razu. I żadnego by nie było. Błedu w Biblii, nie? 🌼

Gość alamakotaotataa
A ja jeszcze sie wróciłam i chciałam napisać, że nie robiłam Biblii krzywdy. W żaden sposób. Po prostu skasowałam Biblię tak a nie inaczej. Nie za błedy bo to bym jeszcze miała jakąś szansę, a tak? Tak myślę. I ...nie miałam racji. Chociaż? I tyle. Nie miałam racji z 1 powodu w sumie. I tyle. Pózniej już się poprawiłam no ale... choć w sumie - skomplikowane i tyle. Może za bardzo doceniłam ją w Polsce i pózniej jakoś wyleciało mi to z głowy choć to nie takie proste też???? Filozoficznie.

Gość alamakotaotataa
To jeszcze napiszę, że ludzie Biblii wyrządzają krzywdę - robią rózne rzeczy z tą Biblia. A ja nie. A czy to była moja wina?Do końca też nie i sie nie dam. Bo nie muszę i tyle. Bo w Polsce ludzie NIE SZANUJĄ BIBLII. tak uważam. Nie czytają , nie szanują i ...taki koniec mój :(