Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy boje sie !!!!!!!!!!!!!!

pobieranie krwi !!!!

Polecane posty

Gość pomocy boje sie !!!!!!!!!!!!!!

witam jutro moja 23miesieczna corka ma miec pobrana krew pierwszy raz czy ktos sie orjetuje czy pobieraja z palca czy z zyly takim malcom ? ma byc morfologia ogolna i zelazo ?

Gość Kurka bez pazurka
Zależy od laboratorium. Mój czterolatek miał w jednym z palucha w drugim z żyły

Gość Kurka bez pazurka
Ale częściej spotykam się jednak z tym, że z palca

Moje dzieci DO 4 r.ż mialy z palca pobieraną krew. Akurat spokojnie i dzielnie to znosily,z żyl tez histeri ,ani płaczu nie ma .Krew na nich wrazenia nie robi, bo co rusz jak nie w siniakach to pozdzierane ,gdy zabardzo je poniesie

mój najpierw miał z palca-jeśli laborantka ma specjalny "klips" bo nie pamietam jak to się nazywa ale on robi dziurke i to nic nie boli i jest ok-mój nie płakał (a nadwrażliwy dotykowo jest) ale innym razem w innym laboratorium dziagnęła go wielką igłą i to dopiero była jazda.... ale z żyły to nadgarstka bo tak dało radę go utrzymać no i był krzyk,płacz,wyrywanie się kopanie :D ale jakoś poszło,ważniejsze było badanie niż to że go to boli

Gość versace1
a co to za roznica? i jedni i drugie nie boli. raczej z zyly bedzie, z palca pobierane jest aby zmierzyc np cukier, "grubsze" badania to z zyly

z żyły boli, a z palca nie bardzo,, jedynie wyciskanie może być niekomfortowe dla dziecka a morfologia z rozmazem i żelazo da się zrobić z palca, tylko trzeba chcieć

moja ma 2 latke i mielismy robiona morfologie ,pani pobrala krew z paluszka

zależy czy dziecko jest szczupłe czy troszke pulchniejsze, jesli zyłki sa jak niteczki to raczej z palca,najbardziej niekomfortowe jest to że z 10 kropli z palca trzeba wycisnąć do specjalnej probowki i małą chwilkę to trwa,ale jest bezbolesne,jest specjalny nakłówacz do tego wiec dziecko nawet nie poczuje ukłucia,jesli z żyłki to chwila moment i po wszystkim,zazwyczaj zawsze jest ryk,no ale co tu się dziwić,dorosli się boją a co dopiero dzieci. Nic się nie bój-w laboratorium znakomicie sobie z maluchem poradzą-robią to na co dzień.