Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość solejowaaaa7999

pomocy jak ulżyc dziecku w kaszlu?????????????

Polecane posty

Gość solejowaaaa7999

mój synek ma okropny kaszel :( byłam u pediatry wczoraj osłuchałą go i jest ok przepisała pulneo i deflegmin , ale dzis to jest masakra kaszle cały czas ma kaszel taki mieszany sucho-mokry ! i do tego mega katar :( nie ma gorączki, apetyt ma nawet dobry ale czesto az wymiotuje bo tak mu zatyka nos i jednoczesnie kaszel przeszkadxa :( tak mi go szkoda :( w nocy płacze bo nie moze spac bo caly czas go meczy :( podalam mu sinecod 15 kropelek ale on nie pomogł tej nocy wiec pewnie i dzis nie pomoze :( jak moge mu ulzyc np domowymi sposobami ? ma 2 latka i to jego pierwsza choroba :(

robić inhalacje z soli fizjologicznej i dużo oklepywać. syrop wykrztuśny podawać maksymalnie do 17 stej

Gość ja robie tak
nawilz dobrze pokój gdzie dziecko spi , bo suche powietrze b,szkodzi jesli masz , pokrop poduszke i kołdrę kroplami inhalacyjnymi. zrob wielki słój syropu z cebuli, poloz na grzejnik, do poznego wieczora juz sie zrobi. podlóz grubą poduche, zeby dziecko wysoko spało

Gość kup mu jeszcze
taką maść do smarowania z ziołami (nie pamietam nazwy). Smarujesz klatkę piersiową i plecy - łatwiej będzie mu oddychać (taka ziołowa inhalacja). Niech śpi na dość wysokiej poduszce - wtedy nie będzie sie tak dusił. No i woda morska często, a potem frida. A syropy tak jak ktoś napisał wyżej - przed 17 ostatnia dawka.

Gość ja robie tak
a dlaczego syropy tylko do 17 ????????????//

Gość kup mu jeszcze
z tymi kroplami uważaj - w aptece dowiedziałam się, że nie każde nadają się dla małego dziecka.. Sama mam 2-latkę. A ta maść to Pulmex baby. Kosztuje ok 10 zł. Albo z Mustelli - też coś podobnego jest. Nawilżanie pomieszczenia to podstawa:)

Gość solejowaaaa7999
dzieki z tymi inhalacjami to jest tak ze po pierwsze nie mam inhalatora ale pewnie trezba bedzie zakupic, po drugie jak mu pokropie na poduche np olbas czy amol to katar leci wtedy ciurkiem i on sie drze bo sie dławi :( dusi tym katarem :( chyba ze na grzejnik połóżyc mokra pieluche pokropiona amolem ????? albo gdzies na szafie miske z wodą i solą??? dobrze kojarzę??? kompletnie nie jestem w temacie :(

Gość kup mu jeszcze
jak syrop działa wykrztuśnie, to dziecko ma problem w nocy - po prostu wydzielina się odkleja i ono się przydusza. Jak podasz syrop wcześniej, to wcześniej też zacznie działąć (jeszcze przed snem). Z tą 17(umownie) to zalecenie lekarza

bo syropy mają dzialanie wykrztuśnie- prowokują kaszel. JAk dasz na wieczór to w nocy zamęczy go kaszel

Gość ja robie tak
ja mam takie kropelki , ktorymi kropie poduszke wlasnie z olejkami eterycznimy i u nas bardzo pomagaja, katar zaraz znika, nosek sie odtyka.Oczywiscie na jakis czas tylko ale jest ulga

Gość jak wyżejjjj
bo sa wykrztusne na rozrzedzenie wydzieliny, dziecko jak podasz mu pozniej bedzie kasłało i duzilo sie ta odkrztuszoną/rozrzedzona flegma... autorko a masz w domu diphergan??? ostatnio jak lezalam z synkiem w szpitalu na sali obok lezala bardzo kaszlący chłopiec i na noc pielegniarka dała mu diphergan w pol szklanki wody cieplej do wypicia i przestalo dziecko kaslac....

Gość solejowaaaa7999
o tak pulmexem posmarowalam klatke i stopki ale katar sie leje od tegoi i mały sie drze bo sie dławi :( deflegmin do 16 podalam ten sinecod jest do dupy :o

Gość bhgnhghghg
dziecko masz i nie wiesz podstawowych rzeczy!!! syropy wykrztusne w poznym godzinach nie mozna dawac, bo jak bedzie spalo moze sie zadlawic

Gość ja robie tak
matko, dzieki za wytlumaczenie a ja podaje przed snem :O:O:O:O i zeszlej nocy dziecko mialo napady kaszlu z odkrztuszaniem czegos :O

Gość kup mu jeszcze
możesz pojemnik z wodą położyć na grzejniku, jak nie masz nawilżacza elektrycznego. Albo tak jak piszesz - pieluchę mokrą czy ręcznik. Mojej córce po tych maściach wszystko łądnie się odtykało;) Nie wiem jak działają krople typu olbas (stosowałam je jedynie ja) Często czyść nos - wodą morską.

Gość solejowaaaa7999
nie mam nie myslalam ze tak sie bedzie meczył :( nie wiem czy jest sens jutro znowu do pediatry jak tam same wirusy i multum chorych dzieciakó :( ale od wczoraj sie pogorszyło, wczoraj AŻ tak nie kaszlał !

Gość bhgnhghghg
to jak mu podajesz syrop wykrztusny w poznym godzinach to ja sie nie dziwie ze ma klopoty ze snem. sama nazwa sugeruje WYKRZTUSNY!!

Gość solejowaaaa7999
19:22 [zgłoś do usunięcia] bhgnhghghg dziecko masz i nie wiesz podstawowych rzeczy!!! syropy wykrztusne w poznym godzinach nie mozna dawac, bo jak bedzie spalo moze sie zadlawic KROWO gdzie ja napisałam, ze daje syropy wykrztusne na noc>>??? mądralinska sie znalazła :o napisałam wyżej ze to PIERWSZA choroba mojego dwulatka !! wiec mam prawio nie wiedziec jakbym nawet podała !

Gość kup mu jeszcze
jeśli cię to pocieszy, to moja 2latka przez ostatnie 2 tygodnie miała koszmarny kaszel. W tym czasie 2 wizyty u lekarza (żeby się upewnić, że nie poszło to dalej). Jak nic więcej się nie rozwija, to trzeba przeczekać, niestety.. Choć wiem, że to trudne;)

Gość solejowaaaa7999
dzieki :) własnie w koncu kiedys musial byc ten pierwszy raz :( bardzo mi go szkoda :( nigdy nie chorował :(

Gość ja robie tak
solejowaa moje dziecko przez trzy lata nie chrowalo wcale.Jak poszlo do przedszkola to choruje ciagle, po prostu ciagle.

Gość bhgnhghghg
19:22 [zgłoś do usunięcia] bhgnhghghg dziecko masz i nie wiesz podstawowych rzeczy!!! syropy wykrztusne w poznym godzinach nie mozna dawac, bo jak bedzie spalo moze sie zadlawic KROWO gdzie ja napisałam, ze daje syropy wykrztusne na noc>>??? mądralinska sie znalazła napisałam wyżej ze to PIERWSZA choroba mojego dwulatka !! wiec mam prawio nie wiedziec jakbym nawet podała ! xxxxx a ty ile masz lat? nigdy chora nie byłaś? nigdy nie brałas flegaminy czy JAKIEGOKOLWIEK innego syropu wykrztusnego? bo cos nie chce mi sie wierzyc

Gość bhgnhghghg
KROWĄ to możesz nazywać swoją matkę/męża/dziecko ale nie mnie!!! i ty jesteś matką? zero wiedzy podstawowej o lekach i na dodatek prostackie odzywki!!! SZKODA TWOJEGO DZIECKA ZE MA TAKA GŁUPIA MATKE

Gość solejowaaaa7999
no ale ty babo dalej nie kumasz ???????????? :o uczepilas sie tego ze ja nie wiedzialam ze wykrztusnegio se nie daje na noc :/ a gdzie ja napisałam ze dałam ??????????/ czytaj ze zrozumieniem , to co pisze a nie to co chcialabys przeczytac !

Gość bhgnhghghg
" wiec mam prawio nie wiedziec jakbym nawet podała !" nie wiesz nawet co piszesz. nie nie masz prawa, bo sama wielokrotnie bylas zapewne chora a flegamina to prosty lek, dosteny bez recepty.

Gość solejowaaaa7999
idz stąd debilko okej??? flegamina hahhaha a skąd żeś to wzięła :D ?? chyba mi zazdroscisz co???? ze nie chorujemy wcale, a Ty masz leki w jednym paluszku :) żegnam Cie !

Gość bhgnhghghg
chyba mi zazdroscisz co???? ze nie chorujemy wcale, a Ty masz leki w jednym paluszku xxx buhaha aleś dojebała! masakra. masz mozdzek jak ptaszek. tak zazdroszcze ci ze jestescie zdrowi. zachowujesz sie jakbys miala 15 lat!! bo znam dzialanie flegaminy to wedlug ciebie mam leki w 1 paluszku hahahaha. spadaj lepiej do swojego dzieciora durna KROWO

Gość solejowaaaa7999
ludzie weźcie wytłumaczcie tej idiotce , o co chodzi bo mnie juz brak sił :) napisalam ze deflegmin dałam do 16 dobrze wiem zostałam poinformowana ,jak on działa i na co :) i napisalam równiez, ze CHOĆBYM NAWET nie wiedziala to mam prawo bo to pierwsza choroba mojego dziecka nie mam całej artylerii leków w domu, nie wiem co to kaszel u dziecka :o wiec kumasz krowo ????????? czy dalej bedziesz sie pocić nad moją "NIE WIEDZZĄ" :D hahhaha

Gość bhgnhghghg
tak bo kaszel to jest taka wielka choroba ze mozna po prostu nie wiedziec co mu dac. jak go kiedys dopadnie cos gorszego to sie chyba zalamiesz bo twoja wiedza zerowa! durny kaszel a matka nie wie co ma robic, smiechu warte.

Gość bhgnhghghg
i napisalam równiez, ze CHOĆBYM NAWET nie wiedziala to mam prawo bo to pierwsza choroba mojego dziecka xxx IMBECYLKO!!! a jakbys nie wiedziala, to ja ci napisalam ze nie masz prawa nie wiedziec bo ty tez chorowalas i tez mialas kaszel wiec jak mozesz nie wiedziec co sie robi jak ktos ma kaszel.