Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebuję porady

prawo pracy czy ktoś się na tym zna?

Polecane posty

Gość potrzebuję porady

Witam mam pytanie odnośnie prawa pracy, mój mąż od 12 lat pracuje w zakładzie który właśnie zbankrutował oczywiście miał umowę na czas nieokreślony a więc dostał trzy miesiące wypowiedzenia które właśnie się kończą i ktoś ostatnio powiedział nam że w takiej sytuacji po utracie pracy jeszcze przez kolejne trzy miesiące mojemu mężowi będzie zapewnione ubezpieczenie ale nam wydaje się to dość absurdalne. Czy ktoś może mi powiedzieć jak to jest z ubezpieczeniem w takim przypadku i czy w tej sytuacji mojemu mężowi nie należy się odszkodowanie za utratę pracy nie z powodu pracownika a zakładu??? przepraszam że tak chaotycznie ale chciałam krótko i na temat.

Gość dankkkkkaa
zus zdaje się jeszcze trzy miesiące, ale i tak mąż sie pewnie zarejestruje w PUP odszkodowanie to wątpię

Gość potrzebuję porady
właśnie nie może zarejestrować się w pup bo ma na siebie ziemie i musiałby rejestrować się w krusie ale do tej pory cały czas pracowałam i był ubezpieczony w zusie i mamy nadzieję że szybko coś znajdzie więc nie bardzo nam pasuje kombinować i wciągać w to krus. Czyli podstawowe składki miałby nadal opłacone przez te trzy miesiące?

Gość potrzebuję porady
no nic dzięki za odpowiedź, poszukam jeszcze gdzieś :)