Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkdfkjg

Jestem w 20 tyg ciąży i mam 39 stopni gorączki. Co robić?

Polecane posty

Gość lkdfkjg

J.w. Rozłożyło mnie totalnie. Jestem cała zakatarzona i mam gorączkę. Jedyne co do tej pory brałam to Calcium musujące i Vicks jedną saszetkę lecz nie jestem pewna czy mogę to brać dlatego nie brałam wiecej. Tak się zastanawiam, czy jak jutro pójdę do lekarza to czy da mi wogóle jakiś antybiotyk? Czy każe mi się tak męczyć?

na poczatek to wez paracetamol bo taka goraczke trzeba zbijac!

Gość a nie lepiej kupić bilet dobow
jedz miód, w ciazy chyba mozna, nie?

Gość lkdfkjg
a ile go moge wziąc? Miodu nie mam. Myslałam, żeby się napić mleka z czosnkiem.

sam czosnek moze, mleko jest fuj fuj fuj!!! ząbek sobie możesz rozetrzeć i z masłem zmieszać, będziesz miała pycha masło czosnkowe :)

goraczke zbijaj a nie zaden miod! szkodzisz dziecku ta goraczka..

Gość lkdfkjg
partner do pracy wyszedł, jak był w domu to się zajmował... A dlaczego mleko fuj? Ile tego apapu moge wziąć jednorazowo a ile ogólnie na dzien?

mleko z miodem - dobry pomysł, pomoże , ale gorączki nie zbije. Nie możesz chodzić z taka gorączką bedąc w ciąży! Weź Apap(najbezpieczbiejszy) albo cokolwiek przeciwgorączkowego. Napewno mniej zaszkodzi niż gorączka.

paracetamol jest bezpieczny w ciazy, mozesz wziac normalna dawke. jezeli bedzie ci potrzebny antybiotyk to wtedy dla kobiet w ciazy przepisuje sie erytromycyne.

nie wiem ile, poczytaj na opakowaniu co ile godzin można brać. JA w ciązy brałam tylko Apap (tak mi lekarz kazał) ale ja nie miałam nigdy gorączki, ewentualnie na ból głowy, ale jeden proszek zawsze mi wystarczał, więc nie wiem czy więcej można. Ale z tego co wiem jest na tyle bezpieczny że możesz brać tak jak nakazuje ulotka.

Gość lkdfkjg
wzięłam 2 tabletki. Matko ale mnie telepie. A syropu prawoślazowego mogę się napic? Bo przez ten katar mam całe gardło obszczypane :(

Gość /.,mnbvcxz\
mleka nie pij bo sie zwarzy i mozesz pawia puscic- powaznie wez apap i zrob chlodne oklady na czolo, rece (przedramiona) i nogi (lydki i piszczele)

prawoślazu chyba nie możńa w ciąży. ludzie czy wy nie umiecie czytać etykiet na lekach?

Gość dddddgfdsgchgdgf
na etykietach pisze zwykle ze nie nalezy brac albo tylko ze nalezy poradzic sie lekarza a to wcale nie znaczy ze nie mozna brac tak naprawde. Na rutinoscorbinie tez niby pisze zeby nie brac w ciazy i na no spie tak samo a to sa bezpieczne leki.