Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam,szukam

Jakiś fajny zestaw do wina na prezent-dobry pomysł?

Polecane posty

Gość szukam,szukam

Wiecie korkociąg i inne w ładnym pudełeczku. Pomożecie?

Gość szukam,szukam
rzeczo👄 pomozesz?

Gość szukam,szukam
te butelki są fajne:)ale chciałam coś eleganckiego,solidnego

Zdecydowanie Twoja propozycja jest lepsza, może nie taka finezyjna, ale praktyczna osoba pijąca wino doceni to. Ja ostatnio siłowałem się dobre 5 min zanim pozbyłem się korka, cóż brak praktyki i kiepski otwieracz robi swoje. :classic_cool:

Gość szukam,szukam
To co rzeczo kupujemy?Jaka dezyzja?

Droższy niż wina które pijam 11zł-19,90zł :D Myślałem też o regale do piwnicy bo zaczynam robić wino. Osobiście uważam że lepsze są te otwieracze z dźwignią a każdy który pokazałaś miał dźwignię. Mogłabyś kupić ten za czarny 80zł i jakieś wino za 30-80zł.

Gość Bodega
hej jesli jest to dla smakosza wina to ja polecam pudełeczko z zapachami. ci ktorzy interesuja sie winem docenia taki prezent. jest to na wyostrzenie zapachu, bardzo ciekawy i oryginalny prezent. niewiem czy w pl cos takiego mozesz dostac, ale na allegro pewnie tak. i do tego jakis fajny korkociąg. Moj narzeczony jest producentem wina i zawsze poleca taki maly zestaw na prezent.

Gość szukam,szukam
bodega a co to jest?Nigdy o czyms takim nie słyszałam.Możesz pokazać?

Gość Bodega
musialabym poszperac na internecie. jest to pudeleczko z malymi buteleczkami z roznymi zapachami np banan, vanilia, owoce lesne, lawenda itd. mozna w to zagrac, np z zamknietymi oczami sprobowac rozpoznac zapach, nie jest to takie latwe jak sie wydaje. wszyscy znamy zapach banana ale czy jestesmy pewni z zamknietymi oczami co to za zapach? no wiec prawdziwi smakosze wina zaczynaja od zapachu nie smaku, mozna naprawe wyuczyc swoj zmysl węchu i przy tym rozkoszowac sie winem rozpoznajac jego wlasciwosci. musze uciekac ale jutro wejde na topik i wstawie linka jak cos znajde. pozdrawiam

Gość szukam,szukam
oki czekam:)

Kupiłem taki prosty korkociąg: http://allegro.pl/ikea-365-vardefull-korkociag-czarny-krktaniawys-i2810170847.html jeśli chodzi o zapachy win to pewnie coś takiego: http://sklep.vininova.pl/zestaw-podstawowych-aromatow-winnych,p1571,k221.html W filmie z Meg Ryan "Francuski Pocałunek" złodziej, plantator wina ma taki zestaw własnej produkcji: http://2.bp.blogspot.com/-W4maUERrL9M/TdWE_e-SkfI/AAAAAAAAAEg/F6AxdT__id0/s1600/winearomakit.jpg Uważam że korkociąg praktyczniejszy :)

Gość szukam,szukam
no wlasnie tez mysle nad zestawem zkorkociagiem:) tylko ktory?

fajnym pomysłem moze być np. taki schładzacz do win, jakieś lampki do wina, korkociąg.... Pełno masz takich zestawów upominkowych:)