Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Patrycja:)

czy czyjeś dziecko bierze lek DEPAKINE?

Polecane posty

Trafiłam z małym do szpitala po drgawkach gorączkowych. Stwierdzili ze mały ma ostre zapalenie gardła i dlatego gorączka, małemu wychodzą też zęby(6 naraz).. po 2 dniach w szpitalu mały zaczą mieć napady drgawek bez gorączki(2 razy dziennie). Lekarki natychmiast umówiły mnie do innego szpitala na eeg.. Pojechaliśmy dwa dni później ale przed badaniem mały dostał atak i Relsed wiec badanie nie mogło się odbyć. Zostawili nas w tym drugim szpitalu. Następnego dnia zrobili tomografie i wszystko ok ale wyszło zapalenie wyrostka sutkowatego w uchu, punkcje rdzenia na wykluczenie zapalenie opon m-r.. Eeg nie wyszło najlepiej ale i nie najgorzej, tak stwierdziła pani neurolog, nie potwierdziła padaczki anie nie zaprzeczyła bo te napady mogły być spowodowane powikłanym zapaleniem ucha którego nie leczyli w tym pierwszym szpitalu i przez te gardło i zęby. Przepisała nam DEPAKINE w syropie. I takie pytanie mam czy po tym syropie na padaczke mogą ustać również drgawki gorączkowe??

dodam jeszcze ze jak dostawał ten antybiotyk na ucho to te drgawki wydawały mi się słabsze i więkrze przerwy między nimi występowały..

Gość cirrusik
Witam! Jedyne co mogę Ci powiedzieć, to tyle że mój były facet brał depakine. Był on chory na padaczkę. Mimo iż stał się przez lekarstwa drażliwy i ręce mu się trzesły, to lek był bardzo skuteczny

Gość normalnie nie perfect ale ok
Poszukaj specjalistycznego forum dla rodziców dzieci z epilepsją,bo tak to ciężko trafić żeby ktoś miał również dziecko z taką chorobą.

Gość zastosuj się do wskazań lekarz
Podawaj Depakinę jak zaleciła neurolog, później jak wszystko będzie dobrze będziesz ją powolutku zmniejszeniem dawek odstawiać. Teraz dla dziecka każdy atak może być pogarszający stan, więc dawaj dziecku, jak zaleciła neurolog.

witam nie wiem czy tu jeszcze zagladasz....moj synek dostaje depakine 100 w saszetkach (padaczka mukloniczna) czy cos takiego....eeg wyszło bardzo zle non stop napady ktorych nie widac ....raz był widoczny napad 9cos strasznego) :((( ,,,mały zanim zaczeli go leczyc stał sie agresywny ,,,miał drgawki ciała ...po depakinie jest poprawa...ale nadal sie boje ze bedzie napad(widoczny) a ja ze strachu chyba umre :((( widok okropny...jak bd miała pytania pisz dpowiem

witam muj synek urodził sie wczesniakiem w 36tygodniem miał bezdech tak pisało w karcie informacyjnej po pare miesiecydostał takich dziwnych niebyło znim kotaktu poszłam znim do szpitala ale na drugi dzien w nocy pogotowie nas przewiezło do inego szpitala i tam wyszło ze ma padaczke bezdechowo nieokreslono i dostaje depakine rano 100ml i wieczorem 100ml tak zaleciła nerolog skonczyl 6miesiecy ale do roku ma to zniknoc pozdrawiam