Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylko ja smutna za dnia

Czuję sie jak idiotka bo nie umiem jesć jak człowiek

Polecane posty

Gość tylko ja smutna za dnia

Rodzice nigdy nie uczyli mnie jedzenia lewą ręką zawsze wszystko jadłam prawą, kotlety pierw kroiłam dopiero potem jadłam. Teraz mam 20 lat i jedzenia w jakichś restauracjach czy w gościach to dla mnie problem bo ten widelec zawsze mi jakoś ucieka - strasznie nieporadnie to musi wyglądać.Nie umiem jeść nożem i widelcem! Tak samo nie umiem jesć makaronu zawsze cały laduje obok talerza, na bluzce albo spada z łyżki spowrotem do talerza. Jestem wybrakowana. Lody na patyku tak samo - zawsze lądują na mojej bluzce....

Gość jkhjkh
naucz sie kochana niech ktos ci pokaze

Gość tez taK maM..
jak byłem w twoim wieku to się tym przejmowałem - a teraz to już mam lekko w d... Makaronu unikam.. Tak samo rosołu.

Gość tez taK maM..
zresztą dużo razy obserwowałe gości na weselach itp.. To w sumie większś jest wystraszona i sie rozgląda kto pierwszy narobi dymu

Gość GretaBarbo
sorry, ale kto normalny je makaron łyżką???

Gość hmmmmmmmmmmmmm*
ja co prawda potrafie jesc nozem i widelcem, ale i tak zawsze sie uswinie:), sama nie wiem jak to sie dzieje:). a co do kultury jedzenia, w Polsce niestety nie jestesmy tego nauczeni, szczegolnie polscy faceci maja z tym problemy

Gość melciakk
Nauka czynia mistrza. Zacznij jesc w domu codziennie nozem i widelcem. Wejdzie ci to w nawyk. Ja w domu tez jadalm samym widelcem w dziecinstwie i tez mialam klopot pozniej. A teraz nie wyobrazam sobie jesc inaczej, bo juz nawet nie umiem trzymac widelca w prawej dloni :)

Gość hmmmmmmmmmmmmm*
no wlasnie, makaron je sie raczej widelcem. Ewentualnie jedzac spagetti mozna pomoc sobie nawijanie na wiedelec lyzka. Wlosi coprawda tego nie propaguja, ale w innych krajach jest to dosyc popularne, szczegolnie dla malo wprawnych

Gość to ja smutna za dnia
Greta chodziło mi o makaron z rosołem :o nieraz widzę jak inni jedzą i zostawiają czyściutkie talerze a ja zawsze taki wypaćkany to mi wstyd....okropne to jest. chyba muszę ćwiczyć w domu jedzenie. Czasami odmawiam w gościach jedzenie właśnie z tego powodu.

znaczy rosół z makaronem, jejku ale mi sie dzis miesza wszystko....

Gość GretaBarbo
może kupuj krótszy makaron do rosołu, będzie łatwiej nabierać i nie będzie spadał z łyżki :) poza tym musisz wytrwale ćwiczyć i będzie dobrze

w domu normalnie jem, to poza domem tak mi leci wszystko z łyzki i widelca....

nie rozumiem problemu. Jak nie potrafisz jesc nozem i widelcem? zmieniłaś trzymanie widelca z lewej na prawa czy co?