Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnes_26

Niemowlę chce tylko na rączki

Polecane posty

Gość Agnes_26

Jetem mama 4 miesięczego syna. Moim problemem jest przyzwyczajenie się dziecka do noszenia na rączkach. Dziecka nie mogę spokojnie położyć na matę czy kocyk, czy łóżko bo od razu wrzeszczy że chce na ręcę. Kiedy je biorę - uspokaja się. Syn nie jest zbytnio zainteresowany zabawkami - szybko się nudzi. Chce tylko na ręce. Nawet bujaczek stał się jego wrogiem - kiedy probuję go w nim posadzić od razu wrzeszczy. Kiedy już leży i płacze - mówię do niegom pokazuję zabawki, próbuję go czymś zainteresować ale on w ogóle nie uspokaja się. Pieluszkę zmieniam mu przy wrzaskach, na brzuszek kładę go płaczącego. Kiedy ma ćwiczyć mięśnie skoro ciągle chce na rączki. Czy ktoś miał podobny problem?? Jak sobie z tym poradzić?? Czy "zagryźć zęby" i konsekwentnie nie reagować czy spełniać jego zachcianki?? Pomocy!!

Gość Agnes_26
Czy nikt nie miał podobnego problemu?? Proszę o odpowiedź

Gość moja córka
ciągle była na rączkach. Hm

"na rączkach" a co ty normalnych rak nie masz???? a dziecko ma widocznie jakies problemy emocjonalne. bardziej zapytaj lekarza albo psychologa a nie tutaj pytasz...

Gość powiem ci coś ale na ucho
Przeczekać, zdecydowanie przeczekać, staraj się wytrzymać płacz, nawet najgorszy, chyba że dziecku coś dolega, brzuszek, ząbki.

moja corka caly 1 rok zycia byla na rekach, inna sprawa ze przez 6 miesiecy miala kolke 24h na dobe... ale jak nauczyla sie chodzic to tylko smigala po calym domu i juz nie chciala na rece... twoj synek jest jeszcze malutki i nie jest w stanie skupic sie na niczym dluzej... no i potrzebuje matczynej bliskosc... zawsze tak bylo ze dzieci byly bliko mam dopiero w 19m wieku sie to zmienilo kiedy wynaleziono wozek ;)

zgaga - problemy emocjonalne to chyba ty masz... a jesli nie masz pojecia na jakis temat to sie lepiej nie wypowiadaj