Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda z ternowa

Czy mogę napisać do Zusu donos na ojca rencistę - pijaka?

Polecane posty

Gość magda z ternowa

Mój ojciec od wielu lat jest rencistą. I pijakiem. Całą rentę przepija. Teraz musi zrobić badania na przedłużenie renty i właśnie pijany pojechał na ekg serca. Mam tego kurwa dość. Mam jest za przeproszeniem głupią pizdą i nic nie potrafi z tym zrobić. Jak myślicie, jak napiszę do zusu list, że ojciec niby pracować nie może bo chory, a dzień w dzień najebany, to zabiorą mu rentę? Albo na jakąś kontrolę wpadną? Nie wiem co mam robić, ale nie zostawię tak tego.

Gość magda z ternowa
zaraz pewnie skasują moj topic za przekleństwa, więc napiszę jeszcze raz.

Jak mu wezmą to zacznie was okradać tak jak mój ojciec to robił. Więc niech lepiej ma tą rente i zachla się na śmierć

Gość chusteczka doNOSa
Bój się Boga dziecko na ojca? :D

Gość magda z ternowa
Jakie pieniądze z całego gospodarstwa domowego? Mama na siebie zarabia, ja i siostry także już pracujemy. Bez jego renty nie zbiedniejmy. I nic nam nie daje. Ani grosza. I swoją drogą - nie wkurza Was, że Wy pracujecie a taki leń siedzi w domu i Wasze pieniądze przepija???

Gość Zjednoczenie Gospodarki Rybnej
no tak, to moze byc frustrujace :D pytanie brzmi: przepija twoje czy swoje pieniadze?

Gość jlekdhfkejdhfkjhsgkjshgdg
Zjednoczenie Gospodarki Rybnej - przepija pieniadze nas wszystkich jako podatnikow rozumiesz jelopie:O

Gość magda z ternowa
Siedzi na rencie i chleje odkąd ja byłam w drugiej klasie podstawówki. A teraz mam 26 lat. 600 zł miesięcznie. To sobie policzcie ile naszych wspólnych pieniędzy przepił.

Gość Zjednoczenie Gospodarki Rybnej
nie nie rozumiem mozesz jasniej? ;)

nie, nie moge:D poszukaj w goole:D

Gość magda z ternowa
Żeby jeszcze w domu coś robił, koło domu, sprzątał po sobie, w piecu palił. Nic. Kompeltnie nic!!! Może jak zabiorą mu pracę to w końcu za jakąś robotę się weźmie. Albo mama będzie miała w końcu jakiś argument, że skoro nie masz pieniędzy to wypad... Nie wiem :( Tonący brzytwy się chwyta...

Gość magda z ternowa
zabiorą rentę miało być...

Gość Brzytwą sie mozna ogolić albo.
nie zapomnij :classic_cool:

Gość magda z ternowa
Ale zus chyba powinien się wkurzyć, nie? Bo kto jak kto ale oni walczą o swoje pieniądze jak stado lwów.

ja proponuje regularnie notorycznie dzwonic na policje, ze tatus alkoholik robi awantury w domu. zabiora go na izbe, zabiora reszte pieniedzy i nie bedzie za co chlac. a pozniej leczenia, zabiora go do osrodka, edziecie mialy spokoj:)

Gość ajamysleze
jak mu zabiorą rentę to pozostanie wyłącznie na Waszym utrzymaniu, na 100% będzie Was okradał lub Twoja matka mu da, skoro sama napisałaś, że jest p...a i nic z tym nie robi, to mu pewnie dla Świętego spokoju kasę na chlanie da żeby awantury nie było. moim zdaniem jak doniesiesz do zuzu to tylko pogorszysz sprawę, raczej wymyśl coś innego.

Gość magda z ternowa
No ja właśnie tak chciałam! Napisałam wniosek do gminnej komisji uzależnień od alkoholu, wezwali go kilka razy, jak poszedł to policja przyjechała po niego, na jakiś czas się uspokoił. Jak się uspokoił to komisja też dała mu spokój. To on zaczął od nowa. Mówię do mamy, proszę ją - jedź do gminy, załatw to. Nie. "To nic nie da, dalej będzie chał itp..." Czasami myślę, to z moją mamą mamy większy problem niż z ojcem. Bo jakby się zaparła to byśmy razem jakoś zaradziły. A jak widzę jej nastawienie to mam ochotę się stamtąd wyprowadzić i zostawić ją z tym pijakiem samą. Ale to w końcu matka :(

Gość DAJ SOBIE SPOKÓJ Z DONOSEM!
Co Ci to da, niech pije i zachla się na amen.Z tego co piszesz ojciec pobiera rente na skutek choroby serca. Na skutek picia pikawa mu wysiądzie i padnie jak kawka w ogrodzie:D

Gość magda z ternowa
To co mam zrobić? :( Był ktoś w podobnej sytuacji?

Gość magda z ternowa
Rentę ma na ślepotę jednego oka i nadciśnienie. Jakby miał go szlak trafić to już dawno by go trafił.

Gość szkoła PILOTÓW
szlak dziecko to taka łopata używana w piekarnictwie masz cos takiego ze sugerujesz aby go trafił?

autorko chyba wiem, kim jestes:P mieszkasz w miescie, ktorego nazwa zaczyna sie na c?:P to moze postraszcie mame, ze z siostra sie wyniesiecie?? ze macietego dosyc? sama nie mozesz zlozyc tego pisma jeszcze raz?? chocbys to miala robic raz na 2 miesiace, to dla spokoju warto:O

Gość magda z ternowa
Mieszkam w Tarnowie.

Gość magda z ternowa
I jeszcze moja matka głupio gada, że czemu ona ma to załątwiać, że my już jesteśmy dorosłe i też powinnyśmy zadziałać. Ale do cholery czyj to jest mąż? Kto będzie z nim żył na starość?! Ona sobie chyba nie zdaje sprawy, że my prędzej czy później się wyprowadzimy i zostanie z nim sama. A gdyby nie my to nie raz by już jej łomot spuścił.

Gość ajamysleze
Twoja matka faktycznie głupio gada, jesteś dorosła i w ogóle dziwne, że jeszcze z nią mieszkasz, ona chyba nie myśli, że tak będzie zawsze? może warto jej to uświadomić? właściwie mogłabyś spróbować się wyprowadzić, wylać na nią kubeł zimnej wody - skoro jesteście dorosłe. ona też jest dorosła to chyba wie, że to jej mąż i ona powinna takie rzeczy załatwiać...

Gość magda z ternowa
No właśnie przez tego pijaka z nią jeszcze mieszkamy. Żeby nie została z nim sama. Ale chyba czas najwyższy to zmienić.