Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swoja firma

zalozyl ktos swoja firme i ma wysoki zus i jest na zwolnieniu?

Polecane posty

Gość swoja firma

j.w zrobil ktos tak?

niski zus to przywilej nie obowiazek. Możesz płacić duzo więcej - wedle zyczenia.

Gość swoja firma
ja to wszytsko wiem, pytam czy ktos jest w takiej sytuacji?

Gość nie oszukuj cwaniaro
zus ściga takie pzrekrety, teraz żeby dostać wysoki zasile ktrzeba płacic duży zus od dłuzszegho czasu... Cwaniaro

Gość swoja firma
podasz mi podstawe prawna do tych wnioskow?

Gość uuuuuuupiiii
up

Gość podstawa prawna jest
logika. nikt nie bedzie placil na takich darmozjadow jak ty oddasz wszystko z odsetkami juz wiele osob wczesniej sobei wymyslilo aby placic mega wysoki zus zajsc w ciaze i pobierac swiadczenia ale w praktyce tak sie nie da.

Gość trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
dokładnie, nie da się. Tez juz to sprawdziłam. Dopytaj w zusie lub poszukaj na ich stronie. Wszystko jest. Oni po swojemu wyliczają "srednią".

Gość uuuuuuupiiii
oj jestes ostro sfrustrowana widze,ze sama tego nie zrobilas czy co? dobra pytam dziewczyny w takiej sytuacji,czy sa jakies a nie zazdrosne i bezpodstawnie snujace historyjki panie..

Gość uuuuuuupiiii
jak wyliczaja srodnia po swojemu? co to znaczy? mozesz konkretniej? wiesz to na swoim przykadzie tak? czyli jak bylo u Ciebie?

Gość do autorki!...!....
zalosna pizdo oby ci sie zus dobral do dupy chuj ci w tłusty zad

wiem, na przykładzie kolezanki. Wystawiałas jakies faktury? Sprawdzaja wszytsko. Kiedys bylo o wiele lepiej, mozna było robic "wałki", teraz jest mega ciezko, non stop komisje, kontrole, nie płacą Ci, ona sie sądziła, nie wygrała, wszytsko trwało 2 lata

Gość swoja firma
o co wam chodzi wy psy ogrodnika! Sami pewnie tez byscie skorzystali, ale zeby drugi cos mial to juz nie

Gość nie zrobilam bo jeszcze sie
nie zdarzylo aby mezczyzna zaszedl w ciaze. bedzie tak jak powiedzialem swiadczenie wstrzymaja a jak nie to zwrocisz z odsetkami. nijak nie udopwodnisz ze nagle twoja placa wzrosla i to nie mialo na celu wyludzenia. pomijam juz ze to jest karalne z urzedu i bedziesz w rejestrze skazanych. to przestepstwo oszustwa a do tego karno skarbowe. dla takich kombinatorow jak ty udaje sie tylko zmiana pracy i wyzsza pensja. to da sie w sadzie obronic ale nijak nie obronisz ze sama sobie zus podnosisz albo ktos z rodziny bo to wyludzenie.

dziewczyny, Wy bez kitu zazdsroscicie? Matkami macie byc i takiem słownictwo? Moze lepiej nie pytaj tu na forum, tylko idz do prawnika,zebys nie wyrzuciała kasy w błoto... Wliczanie ich sredniej pensji jest tez dziwne nawet przy osobach pracujacych na stałe od wielu lat/ Nie daj Boze masz jakies zwolnienie, alebo miałas podwyzke, na pewno na tym nie skorzystasz. Moga liczyc nawet srednią sprzed 2 lat, bo byłas 1 dzien na chorobowym...

Gość uuuuuuupiiii
tak,prowadzilam normalna dzialalnosc, ja pierdykam ,ale z Was ludzie, napisalas ze wyliczaja sobie sami srednia czyli co ?

no wlasnie zmiana pracy i podwyzka tez niekoniecznie ;) Chyba ze zmienisz całkiem etaty i troche popracujesz

Gość uuuuuuupiiii
faktycznie pytac tu to blad,liczylam tylko ze jest ktos taki jak napisalam w temacie..

Gość krrre
Ja nie jestem, ale byłam, o co pytasz?

Gość uuuuuuupiiii
to gadanie o byciu karanym itp ehh brak slow,rece opadaja a na jakiej podstawie takie wnioski?

no własnie dla nich np srednia z 12tu mcy to niekonieczne 12cie miesiecy o których Ty myslisz. Wiele dziewczyn dowiaduje sie o tym juz na zwolnieniu i czesto ma niższą pensje niz przed ciążą, bo np miały w czasie ostanich 12tu miesięcy zwolnienie

Gość uuuuuuupiiii
ooo wreszcie :) po jakim czasie od dania pierwszego zwolnienia byla kontrola?

nie licza sobie sami sredniej bo te reguluja przepisy(srednia z kwartalu o ile nie bylo zwolnien etc.) chodzi o to ze jak twoja srednia nagle wzrosla to jest odpowiedni przepis ktory nakazuje wstrzymanie swiadczen i kontrole jak sie potwierdzi to dostaniesz zarzut wyludzenia a swiadczenia i tak oddasz. do tego wyliczenia z dzialalnosci na wlasny rachunek sa inne niz z pracy najemnej. juz ci napisalem instrukcje za darmo jak chcesz wyludzic a chcesz to ktos musi cie odpowiednio wczesniej zatrudnic z wyzsza pensja od poczatku. nikt normalny tego nie zrobi bo musi za ciebie zaplacic zus za pierwszy miesiac i pensje a do tego na 90% bedzie mial kontrole. mojemu znajomemu sie udalo bo sie ozenil i jego zona dostala nowa prace z wyzszymi zarobkami jak juz byla w ciazy. motywowal to tym ze sie przeprowadzila i musiala szukac nowej przeszlo ale bylo duzo komplikacji bo adresu zamieszkania nie zmienila i zus przyszedl sprawdzac. to byl taki przypadke na pograniczu moglo sie udac a moglo nie. nie licz na to ze w ewidentnym walku ci sie uda.

Gość uuuuuuupiiii
dobra ale ja nie pytam Was jaka ylicza mi srednia ..bo ja to wszytsko wiem, pytalam o to czy ktos byl w takiej sytuacji

upiiii, tu nie chodzi o Ciebie - masz już własną firmę, ale o autorkę topiku, która ZAŁOZY firmę dopiero, tu jest duza róznica i np ja jej odpowiadam,ale jak Ty masz firme od dłuzszego czasu, to nie beda Ci płacic wg ostaniego płaconego ZUSu tylko wg sredniej z roku np, wiec zalezy ile płaciłas wczesniej

Gość swoja firma
jestescie podli i zazdrosni, polaczki jedne, nawet nie podpowiecie co i jak, a sami wysysacie z tego panstwa ile sie da

Gość uuuuuuupiiii
jaki ewidentny walek? ja chcialam prowadzic firme i prowadzilam ja,niestety okazalo sie nagle ze mam krwiaka i MUSZE lezec,przez to prowadzilam ja tylko miesiac,ale chce ja dalej kontunuowac po porodzie- gdzie tu ewidentny walek?

rozmnazasz sie a na dziecko cie nie stac to powinnas odwiedzic psychiatre. najgorsza grupa spoleczna to matki albo ciezarne mysla ze wszystko im sie nalezy. twoja ciaza twoj problem niech cie ojciec dziecka utrzymuje a nie inni podatnicy. to tak na marginesie bo przez takich darmozjadow jak ty nigdy w tym kraju nie bedzie normalnych podatkow bo wyludzenia to rzecz normalna.

nie zrobiłam bo jeszcze nie... Nie liczą sredniej z kwartału, tylko z 12mcy i to niekoniecznie ostatnich 12 mcy. Z kwartału było kiedyś. Jestem na 100% pewna, bo pytałam 2 znajomych w zusie. Na kontrole mogą przyjśc juz po 33 dniach, jak przestaje płacic pracodawca. Np ja miałam komisje w Zusie po niecałych 2mcach, zwolnienia miałam co 2 tygodnie, wysyłane w ostanim momencie