Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szuffla22

Pomozcie - co do jedzenia dla 6-latka? Cos zdrowego i co dzieci lubią...

Polecane posty

Gość szuffla22

Będę opiekować się siostrzeńcem, chciałam zdrobić coś pysznego, ale też w miarę zdrowego. Proszę dajcie jakieś rady, co lubią dzieci?

Gość dtgjhk
Może zrobisz jakąś pizzę, hamburgery albo tortillę? Chyba wszystkie dzieciaki to lubią a jak przyrządzisz sama to i zdrowe mogą być :) Świeże warzywa, jakieś mięso i może być i zdrowo i smacznie :)

paluszki rybne żur (moja uwielbia :D ) makaron z mięsem lub kiełbaskami jak kto woli,żółty ser+keczup nic innego nie przychodzi mi do głowy

Gość szuffla22
o, pizza to chyba dobry pomysł :) a nie pochoruje się dzieciak jak zje na kolacje takie w sumie dość ciężkie rzeczy?

Gość dtgjhk
E, nie pochoruje się :) Najlżejsza byłaby chyba tortilla i również najzdrowsza, kupujesz tortille, wypychasz warzywami, mięsem, do tego jakiś sos i voila :) Aż mnie naszła ochota :D A jak pizza to wystarczy, że zrobisz cienkie ciasto i już będzie trochę mniej "ciężka"

Gość szuffla22
dzięki dziewczyny, chyba zrobię tę tortillę, bo sama też dawno czegoś takiego nie jadłam zrobię z kurczakiem, jogurtowy sos... mniam :)

Gość różne można zrobić
Wiesz co pizze i inne zapiekanki z serem żółtym to są ciężkie dla dorosłego, a karmić tym dzieci to uważam, że można ale rzadko. To może jest smaczne, ale niezdrowe wcale. Ja bym nie dała pizzy, ale zrobisz jak uważasz. Można zrobić naleśniki i tam warzyw dać i mięsa, ale narobisz się i nie wiadomo, czy on zje. Zależy co mały lubi. Ja bym mu porobiła śmieszne kanapki. Z jajka i pomidorka zrobić można muchomorka, myszkę czy biedronkę. Kropki z ketchupu. Jeża z serka białego i szczypiorku. Z parówki gąsienicę... itp Coś co ma oczka i buzię, dzieci lubią jeszcze sobie do takich postaci pogadać :D