Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tfiuoghfrtyuioiu

Rekrutacja do żłobka.

Polecane posty

Gość tfiuoghfrtyuioiu

Witam, chcę dac synka od września do żłobka, w sierpniu skończy 2 lata. Przeglądam strony żłobków w moim mieście a tam wszędzie w zakładce 'rekrutacja' jest napisane, że dwoje rodziców musi pracowac, a ja właśnie chcę dac dziecko o żłobka po to, żeby isc o pracy. Pracuje tylko mąż. To jest jakieś błędne koło, dziecka nie mogę dac do żłobka, bo nie pracuję, ale jak ja mam iśc o tej pracy jak nie mam z kim zostawic dziecka. Masakra. Czy w prywatnych żłobkach też jest to kryterium? Bo nie mogę tego nigdzie znalesc.

Gość mama dwóch dziewczynek
w prywatnym nie ma tego kryterium

Gość oallalalala
no to tearz postaw sie na miejscu mam ktore zamiast zajsc najpierw w ciaze pomyslaly zeby znalesc prace i po macierzynskim chca wrocic , chyba tobie tak spieszno nie ejst jak im bo im konczy sie macierzysnki i maja stawic sie w pracy ty tego problemy nie masz :)

A może dobrze że są takie kryterium ;) ? Ile kobiet nie pracuje a daje dzieci do żłobków/przedszkoli ? A jak obie strony pracują to co mają zrobić jak miejsc brak?

Gość tfiuoghfrtyuioiu
No ok, może i dobrze, że jest to kryterium. :) Więc w prywatnym na 100% nie ma tego kryterium? :)

Gość oallalalala
nie ma , a placisz niewiele wiecej niz za panstwowy :D

Gość tfiuoghfrtyuioiu
A ile płacicie za państwowy, a ile za prywatny? Bo w tych prywatnych patrzę, że ok 600zł miesięcznie, czasami 500zł, to nie tak źle.

Tak, na sto procent w prywatnym nie ma takiego kryterium. Cennik zależy m.in. od miasta oczywiście, w Krakowie prywatne tak na cały etat tj ok 9 godzin kosztowały ok 1000 pln, przedszkola różnie ale w przedziale najczęściej 450- 600 pln plus wyżywienie (ok 200 pln za mc)

Gość tfiuoghfrtyuioiu
A co myślicie o zajęciach języka angielskiego w żłobkach? Są od 6 miesiąca życia... To ma jakiś sens?

Gość mmamama22
a co pwiecie w takiej sytacji. corka chodzila do zlobka przez 2 lata.Teraz poszla do przedszkola. Ja obecnie nie pracuje. i co bedzie jak nie znajde pracy do czasu rekrutacji do przedszkola. nie przyjma corki?

Gość lidka80000,
W krk na żłobek czekaliśmy rok mimo iż byłam na macierzyńskim. Do przedszkola na rok też nie.

Gość sweetest_thing
u mnie jest jeden prywatny, miasto duze, zlobek bardzo polecany ale koszt miesiecznego pobytu przy opcji 6 godzin to 900 zł a przy opcji 8 godzin i wiecej 1200 zł:O na szczescie moje dziecko juz przedszkolne wiec temat zlobka mnie juz nie nakręca:)

Gość underemp
Angielski w żłobku? Mam nadzieję, że to prowokacja :D

Gość tfiuoghfrtyuioiu
Powaga z tym angielskim. :D Tak jest tam napisane i jest on od 6 miesiąca życia. :P