Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uuuula

e-papierosy

Polecane posty

Gość uuuula

Czy pali ktoś może e-papierosa? rzeczywiście widać poprawę zdrowia? jeżeli tak to po jakim czasie?

Gość uuuula
fajnie się podszywać pod kogoś wypowiedz?

Gość uuuula
Czyli się nie sprawdziły?

Gość paplitos
Tak, używam od paru miesięcy. Zwykłe paliłam wcześniej 10 lat, z przerwą na ciążę i karmienie. Z poprawy zdrowia- dużo lepsza wydolność płuc, już nie zipię jak wbiegnę po schodach, wniosę wózek z dzieckiem, pobiegnę do tramwaju, poćwiczę godzinę. Dużo lepiej oddycham. Nie kaszlę też, co przy zwykłych zdarzało się zwłaszcza rano. Nie śmierdzę- nie wierzyłam że to śmierdzi aż tak, teraz jak podchodzi do mnie palacz zaraz po dymku to mnie skręca :P Blee... Lepiej też czuję zapachy. O oszczędnościach finansowych nie mówiąc :) Ale zagrożenia takie oczywiste są dwa- po pierwsze można mieć uczulenie na któryś ze składników płynu, po drugie- można przesadzić z nikotyną. Sama z różnych powodów z tradycyjnymi musiałam się ograniczać, nie paliłam kiedy chciałam, potem przy e-papierosie było zachłyśnięcie się nowością i pykałam gdzie popadło, w końcu mogłam w domu z książką i herbatą, w pracy... Jeśli dodatkowo weźmie się mocny płyn, od którego wiele osób zaczyna, można przy zbyt dużych ilościach po prostu źle się poczuć. Nie czujesz takiego ograniczenia, jakbyś wypaliła 5 papierosów na raz, zrobi Ci się niedobrze, a przy elektronicznym musisz sama powiedzieć sobie "stop". Ktoś pisał o nadciśnieniu- no cóż, to też efekt nikotyny. Za dużo i za mocne. Do wszystkiego trzeba z głową. Ja sobie chwalę bardzo.

Gość mania192021
Widac, po pierwszych dwóch tygodniach e-palenia robiąc tę samą trasę rowerową co zwykle, poczułam dziwne (no wtedy tak mi się wydawało) pełne zaciągnięcie się powietrzem,po chwili zrozumiałam że poprostu oddycham :D później wszystkie zapachy i smrody intensywnieją, zęby bieleją, cera ładnieje, no jednym słowem to działa.