Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _Klara_

Normalna dziewczyna nie może znaleść chłopaka

Polecane posty

"Rycerzu. Powiadam - odpuść sobie Ike. Znasz Mistrza Szczerego? Nie znasz? Właśnie - bo on nie odpuścił... " IMO,a dlaczego CIEBIE do niej odsyłam?Jakikolwiek błysk zainteresowania zgasł gdy się okazało,że to farbowany rudzielec.A zresztą w moim typie są inne (tylko nie pisz,że duuużo młodsze,bo jakoś wyleczyłem się z małolat; zresztą ciężko mówić o małolatach,jak była tylko (a właściwie prawie) Księżniczka...

znam taką 'niedostępną', rozmowa z nią ograniczała się do tak, nie, fajnie, no, cze, nara, aha, ooo i może czegoś co mi umkneło

Gość fmhj
Niedostępna. Apodyktyczna. Arogancka. Roszczeniowa. vs. Szczera. Otwarta. Zdecydowana. Asertywna.

Gość _Klara_
Myślę, że każdy kiedyś odzwierciedla jedną z wymienionych cech, jedne częściej, a inne sporadycznie, zależnie od sytuacji.

NIE MYL POJĘĆ. Ktoś może być wolny od kompleksów, a mimo to może być pozytywnie odbierany. Ty nie jesteś, bo: 1. Skupiasz się na podkreślaniu atutów swojego wyglądu, co samo w sobie jest dość płytkie, ale nie dość temu- rozdrabniasz się, wielokrotnie powtarzasz atuty (np te o figurze) i podajesz wiele zbędnych szczegółów, co sprawia wrażenie, że jesteś zadufaną w sobie narcyzką 2. Od razu zakładasz, że problemu nie ma w tobie, bo przecież TY JESTEŚ TAKA SUPER I NIESKAZITELNA 3. Kiedy inni podaja ci odpowiedzi NIE TAKIE, JAKICH OCZEKIWAŁAŚ (czyli utwierdzające cięw jedynie słusznej tezie, że problem leży nie w tobie, ale w tych ślepych facetów co to nie chcą takiej cudownej dziewczyny), to atakujesz. Dalej mi się nie chce wymieniać, bo widzę, że konstruktywna rozmowa z tobą nie ma możliwości zaistnieć.

"Z jednej strony to moja decyzja - faceci, a czasem raczej chłopcy mają strasznie banalne podejście do wielu spraw," 123 no niestety. mieszkamy w polsce i fajnych facetów jak na lekarstwo. emigruj czy coś.

@Klara,jesteś trochę jak nastroszona kotka,gryząca i drapiąca każdego,kto się zbliży; w głebi duszy liczysz na to,że ktoś jednak podejdzie do Ciebie z wyciągnietą ręką,nie by Cię trzepnąć,lecz pogłaskać.Tylko skąd on ma mieć pewność,że tej wyciągniętej w przyjaznym geście,odsłoniętej dłoni mu nie podrapiesz? Może sama powinnaś trochę zachęcić,zamiast trwać w pozie niedostępnej księżniczki?

Gość _Klara_
Ale po mnie pojechałeś :) ale krytyka też jest dobra I mam pytanie: kiedy napisałam, że jestem super i nie mam wad, zgadzam się że jestem niedostępna, a to chyba jednak jest jedna z moich wad. Jeżeli Ci to ułatwi ocenę mojej osoby, to mogę wypisać moje wady. Każdy sam ocenia daną osobę najlepiej jak ją pozna, ja napisałam tylko , że czuję się dosyć atrakcyjna dla facetów.

Gość _Klara_
^ 7snack

Gość _Klara_
Wiem, wiem :) tylko jak tu się otworzyć. Nikogo nie udrapię, pomimo, iż uwielbiam koty :) naprawdę staram się, ale co z tego, kiedy nie w każdej sytuacji mi to wychodzi.

Klara,jeśli chcesz żeby ktoś na Ciebie spojrzał jak na kobietę,to musisz mu dać szansę by dostrzegł Twoją jasną stronę.Wystarczy kilka drobnych gestów i dla właściwego faceta będą one stanowić wystarczającą zachętę,by spróbowac skruszyć resztki muru. Koty lubią wszyscy Ci,którzy potrafią uszanować niezależność; tej Ci nikt nie chce odebrać,ale otwierając się na kogoś nie tracisz jej,a zyskujesz uczucie :)

Gość _Klara_
Popraw mnie jeśli jestem w błędzie - jesteś facetem ?

Gość _Klara_
Jak widać czasmi i mi się zdarza:) Wydaje mi się, że znałeś kobietę o podobnym charakterze i podejściu do zycia jak ja, stąd chyba w miarę dobrze mnie rozumiesz

Gość Ember_Hunter
Pozwól, że coś Ci wyjaśnię ...Klaro. Ktoś słusznie stwierdził, że niewielu pozostało normalnych facetów. Dlaczego nie możesz takiego znaleźć? Oni są Twojego pokroju, mają zasady,godność i w większości są nieśmiali, bądź nie przystosowani do związków. Przez to stwarzają wizerunek osoby niedostępnej, jak Ty. Są i tacy, którzy wciąż czekają na lepszą partię, nie pchają się w byle co. Niestety tak jest, że jedni kładą na jakość a inni na ilość. Ale w przyrodzie nic nie ginie. Zasadnicze pytanie, to czy byłaś wogóle w związku?

Gość Wyspy Nieszczęsliwe
_Klara_ Fajnie, ze jesteś taką normalną dziewczyna:) ale, ze nikogo nie możesz bywa;p a jakie masz wymaganie względem Drugiej Połowy??

Gość _Klara_
Szczerze w 3 związkach, jak dla mnie ani mało, ani dużo. Hm jednak z moim podejściem to chyab dużo :) Zgadzam się, że "jesteśmy" jednego pokroju, poprostu czasami czuję taką bezsilność, co konkretnie zrobić bo innym się jakoś udaje. Niestety nadal żyję w przekonaniu że to facet powinien zrobić ten pierwszy krok, żyję ale zdara się od przypadku do przypadku, że to ja "zaczepię", ale to oczywiście zależy od konkretnej sytuacji.

Klara,poniekąd.I jak się pewnie domyśliłaś mam "kilka" latek więcej niż Ty ;) Kłopot w tym,że facet może czekać na jakiś przyjazny ruch ze strony kobiety;ale jeśli już na ręce brakuje miejsca na kolejne szramy,a kotka ciagle nie daje się pogłaskać (a zamiast tego drapie),to facet może odpuścić. Pamietaj o tym...

Gość fererooo
masz 26 i nigdy nie byłas w związku?

Gość _Klara_
Wyspy Nieszczęśliwe :) Chodzi o to, żebyśmy się rozumieli, potrafili dogadać, mieli chociaż część wspólnych zainteresowań, żeby nam się fajnie rozmawiało o wszystkim, to jest chyba podstawa każdego udanego związku - no ale to zawsze wychodzi na dalszym etapie znajomości. Miło by było gdyby był normalnym chłopakiem, nie bogaczem jeżdzącym najnowszym bmw :) itd., poprostu normalny, w miarę życiowy, fajnie gdymy miał min 170 cm i był "w miarę" :P

Gość _Klara_
Zbyt dużą wagę zwracacie na moją "niedostępność" bo to nie jest tak, że ja odstraszam, ciąglę drapie, czasami może niechcący drapnę, tyle, staram sie kontrolować i sporadycznie to robić

Gość Wyspy Nieszczęsliwe
_Klara_ W sumie nie masz wygórowanych wymagań, szkoda, ze nikogo nie znalazłaś, bo widać, że jeszcze jakaś normalna dziewczyna się uchowała:) poszukaj w realu,w necie ciężko znaleźć

Nie chodzi o to, być wymieniała swoje wady czy coś, ale nie pojmujesz kompletnie, co ja do Ciebie piszę... Wątpię w sens wypowiadania się tu, bo przecież najlepiej wiesz, co robić, a wszystkie niezgodne z tobą poglądy od razu odrzucasz. Piszesz np co chwilę, że masz super figurę (nie wystarczy raz napisać o tym, że jesteś niebrzydka i już? A takie coś ludzie odbierają jako nachalne reklamowanie się). Ktoś ci napisał, że wydaje mu się, że nie jesteś aż tak atrakcyjna, a ktoś inny zwrócił uwagę na twoje błędy ortograficzne- a ty od razu zaatakowałaś, że to DENNE KOMENTARZE. Bo co, bo nie zachwycali się tobą, nie rozczulali, nie powiedzieli, że faktycznie ci wszyscy faceci to jacyś ślepi albo nienormalni, że takiego skarbu nie dostrzegają?? Bo jakiej odpowiedzi oczekiwałaś? Jak się pisze na forum to trzeba być świadomym, że ludzie mogą mieć różne zdanie i SZANOWAĆ JE. A ty nie szanujesz zdania innych i to jest irytujące. Brzmisz arogancko. Trochę zarozumiale, wyniośle, jak sama przyznałaś- "Niedostępna" jesteś. Liczysz na to, że facet będzie żebrał o twoje zainteresowanie, czekał, aż raczysz się na niego otworzyć, że cię będzie pewnie adorował i "zdobywał" aż uznasz, że "skruszył mur"- ALE MOJA DROGA, MUSZE CIĘ ROZCZAROWAĆ- ŚWIAT SIĘ WOKÓŁ CIEBIE NIE KRĘCI I FACECI RACZEJ NIE BĘDĄ SIĘ Z TOBĄ CACKAĆ. To dziecinada. Zgrywać niedostępną i oczekiwać sztabu rycerzy-absztyfikantów. NIE TE CZASY. Na koniec- piszesz, że jesteś atrakcyjna, ale wybredna- stąd wniosek, że za przeproszeniem wyżej srasz, niż d.. masz.

Klara,istotnie wymagania wobec faceta niby średnie,tylko ciekawi mnie co jest między wierszami ;) Jesli nie jesteś taka niedostępna,to dlaczego Twoim zdaniem faceci boją się do Ciebie podejść i Cię poderwać? Pomyśl,może w ten sposób znajdziesz jakiś szczegół,którego wyeliminowanie znacząco Ci pomoże?

Gość Ember_Hunter
Wyczuwam tu sprzeczność. Piszesz, że jesteś atrakcyjna, nie przepadasz za BMW, bogaczami i byłaś w 3 związkach, a na dodatek chciałabyś kogoś w miarę ze wzrostem min 170? Z tego może wynikać, że miałaś 3 kolesi w granicy wzrostu 170 lub mniej o wybujałym ego z powodu nowobogactwa. To,że ktoś Ci powie, że jesteś ładna może się mylić. Żeby podnieść na duchu samotne dziewczyny po 20 zwykło się im trochę dosładzać, żeby podnieść ich morale. To normalne. Może jesteś po prostu ...przeciętna, ot taka zwyczajna? Może uderzasz nie do tej ligi, co trzeba?

Gość _Klara_
Drogi 7snack Oczywiście szanuję Twoje zdanie. 3 uwagi odnośnie komentarza: --denne komentarze odnoszą się np do: 92990430facet Może jesteś niewydymką? --Błędy ortograficzne: _Klara_ Widocznie każdy ma prawo do błędu

Gość _Klara_
No bo ja jestem taką normalną dziewczyną. He he tak się składa, że żaden z moich facetów nie miał BMW, a nawet nie miał samochodu :) Jeżeli mogę coś na ten temat powiedzieć, to wolałabym żeby facet miał 170 cm, nie jest to stricte wymagane. Aha i żaden nie był nowobogaczem, szczerze nie ciągnie mnie do takich, uważam że nadmiar pieniędzy za bardzo nie pomaga w szczęśliwym życiu, trzeba się cieszyć z tego ile się ma :)

Gość _Klara_
no i ostatnia uwaga do komentarza. 7snack nie darzysz mnie jakąkolwiek sympatią i pewnie dziewczyn podobnych do mnie też nie. Ot takie subiektywne odczucie związane z faktem, iż chyba każdy Twój komentarz to faktycznie atak na moją osobę. Ale krytyka też jest potrzebna, oczywiście w umiarze :)

oho, siostra bliźniaczka fiku miku. popiszcie sobie razem o poszukiwaniu księcia :D