Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mjb\mxb\JXBSJ

Do kobiet dobrze gotujących...GOLONKA...

Polecane posty

Gość mjb\mxb\JXBSJ

moze ktos mi podpowie jak pysznie zrobic golonke, upiec, ugotowac czy moze na grilu zrobic...nigdy tego nie robilam a moj maz ostatnio wspomnial o golonce, kawal dobrego miesa jest w cenie!!! :))) help!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mój mąż uwielbia w kapuście. Do gara wrzuć wypłukaną kapustę ,dodaj kilka listków laurowych,ziele angielskie ,pieprz w kulkach,troszkę soli i do tego golonkę.Jak już będzie miękka można ją podpiec w piekarniku ,żeby nabrała złotego koloru:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rozumiem ale tak bez zadnych
przypraw, w sumie po ugotowaniu nie bedzie czuc ani soli ani pieprzu bo mi sie wydaje ze nic nie wsiaknie, chyba ze po ugotowaniu przed wlozeniem do piekarnika mozna ja przyprawic, napisz mi ile ma sie gotowac i ile piec, bede wdzieczna:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja gotuję tak na oko,ale dość długo ,to zależy od golonki. No ,ale myślę ,że gdzieś dobre 3 godziny na wolnym ogniu. Przyprawami przejdzie ,bo kapustę trzeba doprawić tak jak napisałam.Próbuj wodę i doprawiaj w.g uznania.Przed pieczeniem w piekarniku można jeszcze doprawić golonke po wierzchu,ale w piekarniku już pieczemy tylko chwilkę aby mięso się zezłociło:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×