Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość egzaltica

Ból lędźwi - czy coś jest nie tak?

Polecane posty

Gość egzaltica

Witam. Od paru dni czuję w nogach coś na kształt zakwasów - strasznie mnie bolą, zwłaszcza kiedy wchodzę po schodach. Najdziwniejsze jest to, że nie wykonywałam żadnego wysiłku fizycznego. Dzisiaj wieczorem ból przeniósł się także na okolicę lędźwi. Kiedy idę, czuję po lewej stronie dyskomfort, jakby coś mnie uciskało... Boli także przy dotyku. Zauważyłam też, że mój mocz ma dziwny zapach - nie jest nieprzyjemny, ale inny niż zwykle. Za parę dni powinnam dostać okres - nigdy wcześniej nie miałam jednak takich objawów. Dodam jeszcze, że dziś rano przenosiłam dosyć ciężką rzecz. Czy ma to jakiś związek? Jeżeli bym się przeciążyła, to przecież odczułabym to wcześniej, a nie po dziesięciu godzinach... Zaczęłam się trochę martwić. Co to może być? "Dziwny" mocz pojawił się też pod wieczór, tak jak te lędźwie. Ani wczoraj, ani wcześniej nie miałam żadnych objawów prócz tych nóg.

Gość cincirdia
idź do lekarza u mnie podobnie się zaczęło, nie mogłam wchodzic po schodach i okazało się - poszły łękotki ale to dopiero usg pokazało

Gość egzaltica
Tylko że nie ból, który odczuwam w nogach, jest jak zakwasy - z kolanami mam wszystko w porządku

Gość cincirdia
ból promieniuje a możesz mazidłem posmarować, może to tylko nerwoból

Gość egzaltica
Wezmę zaraz gorącą kąpiel i na noc położę sobie kompres. Jeżeli do jutra nie przejdzie, chyba udam się na badanie moczu :/ Niepokoi mnie. Mam nadzieję, że to nie nerki.

Gość cincirdia
nerki bolą symetrycznie, wstac nie można, silny ból pij dużo, żurawina, woda z cytryną, piwo

Gość gość
Ja natrafiłam na dobry materac Viscotherapy i spokojnym sumieniem mogę go polecać. Natomiast wcześniej używałam za twardego, kupionego w sieciówce i często budziłam się jak po jakichś torturach- bolał mnie cały kręgosłup. Materac i wypoczynek mają ogromne znaczenie przy terapii kręgosłupa.