Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zupa solanka

Czym moge zastapic ogorki kiszone i kwas z tychze?

Polecane posty

Gość zupa solanka

Czy konserwowe ujda? Dodam, ze robie solanke i tu, gdzie mieszkam, nie ma mozliwosci dostac ogorkow kiszonych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eeeee nooooo...
A co to jest za zupa? Pierwszy raz slysze? Podaj moze sklad; przepis?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zupa solanka
Dzieki bardzo! Tyle sie naszukalam i nie moglam nic znalezc na ten temat. Ale tu widze informacja z wlasciwego zrodla. Ja wzorowalam sie na sposobie, w jaki robila te zupe Magda Gessler w "Kuchennych Rewolucjach" (sezon 5, odc. 2, Bukowina Tatrzanska). Oto link, gdybys byla zainteresowana: http://serialnet.pl/ogladaj/3-4120/kuchenne-rewolucje-sezon-5-odcinek-2 Jeszcze raz dziekuje!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eeeee nooooo...
No to tylko pozostalo zyczyc NAM smacznego ;) :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ile masz lat? moj facet tez za
jesli sie mozesz wstrzymac kilka dni, to zetrzyj surowe ogory na tarce, zasyp solą, dodaj czosnek, i w misce tak zostaw przykryte ale nie za szczelnie na kilka dni. Jak zacznie pachniec kiszonymi ogorkami - to dodawaj do zupy. Ja tak robie na ogórkową. Tylko nie mogą być szklarniowe tylko gruntowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eeeee nooooo...
brzmi smacznie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×