Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość alka_la

ciąża przy PCO - cud!!!!!!

Polecane posty

Gość alka_la

dziewczyny! chcę się z Wami podzielić radosną wiadomością. tak po krótce...strasznie źle się czułam i zrobiłam kontrolnie test, zakładając, że i tak pewnie nic z tego. wyszedł pozytywny. beta-hcg jakościowo z krwi również.. ale... nie było takiej możliwości, żebym zaszła w ciążę. miałam za niski poziom estradiolu, endo jednorodne, nie rosły mi pęcherzyki. stosunek FSH do LH 2. mega nieregularny okres, bardzo długi. poziom DHEA-s ok. 600 (przy normie do 300). wszystko wskazywało na PCO. lekarz nie zdążył mi przepisać jeszcze żadnych leków, bo z powodu innych problemów ze zdrowiem, musiałam odłożyć starania. ale stwierdziłam, że międzyczasie zacznę od diety. trochę się naczytałam i wybrałam dietę alkalizującą, żeby odkwasić organizm. piłam wodę Józef i kryniczankę. i jadłam kilka owoców granatu dziennie (jako źródło fitoestrogenów). do tego kasza jaglana, migdały, czerwone wino, zero mięsa, trochę ryb, dużo owoców i warzyw, zamiast kawy - inka, herbata tylko owocowa, dużo cytryny. na takiej rygorystycznej diecie byłam ok. 2 tygodnie. potem stopniowo dodawałam mięso. prawdopodobnie w tym czasie organizm miał optymalne warunki i wszystko sam wyregulował. kupiłam sobie zioła do zrobienia mieszanki Ojca Sroki. ale nie zdążyłam wypić nawet jednego kubka, bo czekałam, żeby zacząć je pić od nowego cyklu... ale nowy cykl się nie rozpoczął... to po prostu jeden wielki CUD! również zasługa Paska Św. Dominika, który mam zawiązany na ręce. także dziewczyny, uszy do góry! jak widać cuda się zdarzają, przynajmniej ja w nie wierzę!! a jestem tego najlepszym dowodem!! wierzę również, że i Wam się uda.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować