Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytanie do mam dzieci upośledz

Pytanie do mam dzieci upośledzonych

Polecane posty

Gość Pytanie do mam dzieci upośledz

Napiszcie mi proszę jak to było z rozwojem Waszych dzieci. Czy od początku przebiegał z opóźnieniem (np. późno zaczynały podnosić główkę albo łapać kontakt wzrokowy) czy też do pewnego momentu rozwijały się "kalendarzowo" a problemy pojawiły się na późniejszym etapie?

Gość krulicza mama
muj krulik nie wykazyłam zespołu dauna do pewnego czasu. gdy byli u nas znajomi zaczoł agresywnie lizac sie po jajkach. od tej pory zaklejamy je plastrem.

Gość gość
Oczywiście ktoś niepoważny zawsze odpisze, eh. Myślę, że dziś może być trudno o odp, bo wiadomo - Nowy Rok. A czy coś Cię niepokoi w zachowaniu dziecka, czy masz już diagnozę?

Gość gość
O co Ci dokladnie chodzi? Masz jakies konktetne podejrzenie

Gość gość
Jeśli trafisz na dobrego neurologa to z łatwością rozpozna wszelkie opóźnienia dziecka.Moje dziecko pół roczne już miało zdiagnozowane opóźnienie rozwoju. Jeśli u ciebie tak będzie przygotuj się na powiększenie rodziny o lekarzy, terapeutów, logopedów,rehabilitantów itp.czego tobie nie życzę .

Gość gość
zależy o jakie upośledzenie chodzi, bo np. upośledzenie ruchowe było widoczne od urodzenia, natomiast intelektualne dopiero ok 5 roku życia

Gość bachorex spolka zoo
gdzie w polsce sa osrodki dla dzieci uposledzonych?