Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość passionaria

zapomnina tabletka w 14 dniu, Cilest

Polecane posty

Gość passionaria

zapomniałam wziąć 14 tabletki ( niedziela), normalnie biorę ok. 15, w sobotę wzięłam trochę później, bo ok 16-17, w niedzielę ok 12-13 kochałam się z chłopakiem o zapomnieniu zorientowałąm się ok 7.30 dnia następnego, zażyłam ( ok 15-16 godz po terminie) przeczytałam gdzieś na forum , ż emogę zrobić przerwę na okres wcześniej, więc kolejnych już nie brałam, seksu też nie było czekam na okres... jakie jest prawdopodobieństwo ciąży?

Gość passionaria
up dodam, że od 2 dni pobolewa mnie podbrzusze

Gość passionaria
up

Gość passionaria
up

Gość Perw mobilna
Przeczytaj ulotkę. Tam jest dokładnie opisane co masz zrobić. O prawdopodobieństwie ciąży też jest.

Gość passionaria
jakby wynikało jednoznacznie to bym dupy nie zawracałą generalnie są dwie drogi albo nie bierzesz tabl, robisdz wczesniej przerwe, albo nie robisz przerwy tylko 2 opakowanie ciurkiem a ja zrobilam troche 2 w 1 i zastanawiam sie czy to moze zaszkodzic przeczytalam tez ze zapomnienie tabl w 2 tyg jest najbezpieczniejsze

Gość passionaria
zresztą tam piszą, że w ciągu 7 dni antykoncepcję dodatkową trzeba stosować, nic nie jest napisane o stosunku, który odbył się przed zapomnieniem tabletki

Gość Perw mobilna
Jakie tabletki bierzesz?

Gość passionaria
cilest, jest w temacie

Cytat z ulotki Cilestu: "Postępowanie w razie nieprzyjęcia tabletek we właściwym czasie: (...) W razie opóźnienia z przyjęciem tabletki dłuższego niż 12 godzin, skuteczność antykoncepcyjna może być zmniejszona. (...) Tydzień 2 cyklu Należy przyjąć ostatnią pominiętą tabletkę tak szybko jak to możliwe, nawet gdyby oznaczało to konieczność przyjęcia jednocześnie dwóch tabletek. Kolejne tabletki przyjmować o zwykłej porze. Dodatkowa antykoncepcja nie jest konieczna, jeśli tabletki były przyjmowane właściwie przez 7 dni poprzedzających pominięcie pierwszej tabletki. W innym przypadku lub gdy pominięto więcej niż 1 tabletkę należy stosować dodatkowe niehormonalne metody antykoncepcyjna przez 7 dni." Czego nie rozumiesz? Gdzie tu masz napisane o wcześniejszym robieniu przerwy? Gdzie jest napisane, że przy pominięciu jednej tabletki w ciągu 7 kolejnych dni musisz się dodatkowo zabezpieczać?

Gość passionaria
teraz wiem jednak postapilam inaczej czytajac po forach npp. http://mediweb.pl/forums/viewtopic.php/t=17495.html http://portal.abczdrowie.pl/pytania/pominiecie-tabletki-antykoncepcyjnej-z-drugiego-tygodnia-a-ryzyko-ciazy http://mediweb.pl/forums/viewtopic.php/t=17495.html http://antykoncepcja.odpowiedz.pl/189878/189878/Co-zrobic-gdy-zapomnialam-wziac-tabletke-antykoncepcyjna.html zreszta jajeczkowanie nie wystapiloby od razu ( jesli w ogole) po pominieciu tabletki, najpierw musialby zejsc poziom hormonow, a plemniki zyja w ustroju ze 2-3 dni, czyli sr/czw powinnam byc juz bezpieczna nawet jakby bylo... narazie pobolewa mnie brzuch, mam nadzieje ze to na okres

Gość passionaria
zaczyna mi ciurkac krew, podbrzusze boli, piersi powoli też ( u mnie normalka przed okresem) zatanaawiam się okres czy implementacja? ale na implementację chyba za szybko, jajeczkowania nie ma pyk po nie wzieciu tabletki,mija kilka dni, a implementacja najwczesniej w 6-7 dniu po zaplodnieniu i nie ma bolec a u mnie brak tabl w zeszla niedziele i jedna wzieta w pon z rana zaczynam wariowac :/